About: The results of the research for practice     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • This article presents research in the field of agricultural technology, energy and construction. They also described selected areas of work of research teams. For the area of crop production Research Institute of Agricultural Engineering in Prague offers a variety of expert systems on its website. Expert systems are solved by modeling database of Internet programs that are available to users of agricultural practices and advice freely accessible. Department of Agricultural Machines Technical fakulty Czech University of Life Sciences in Prague with over 10 years of research deals with the problems associated with growing and finalization of the final product hop. Mendel University in Brno, Faculty of Horticulture in Lednice offers a range of certified methodologies, an example: Technology and cost at higher doses of compost. In the field of mechanization Potato, Research Institute of Agricultural Engineering Prague developed workflow and make measurements influence of mechanical loading on changes potato pulp, it is possible measurements for other agricultural products (fruits, vegetables) in order to evaluate the progress of product robustness against mechanical damage. Local application of liquid mineral fertilizers at potatoes for a boost in revenue and cost savings versus conventional solid fertilizers. Applications resistant particle composites waste in agriculture deals Department of Material Science and Engineering Technical Faculty of Engineering of the Czech University of Life Sciences in Prague. It is an innovative restoration techniques, which can also be applied to agriculture. Part of the research is the use of waste as a filler thermosets. To increase the abrasion resistance can be used hard corundum particles (alumina, Al2O3) and silicon carbide (SiC) from the sputtering process or the waste materials in the form of chips produced during machining of hard metal. The mixture of epoxy resin and the filler is easily applied to a restored surface. (en)
  • Tento článek prezentuje výzkum v oblasti zemědělské techniky, energetiky a výstavby. Jsou zde popsány vybrané oblasti práce výzkumných kolektivů. Pro oblast rostlinné výroby. VÚZT, v.v.i. nabízí řadu expertních systémů na své webové stránce . Expertní systémy jsou řešeny formou modelovacích databázových internetových programů, které jsou pro uživatele ze zemědělské praxe a poradenství volně přístupné. Katedra zemědělských strojů TF ČZU v Praze se více jak 10 let zabývá výzkumem problémů souvisejících s pěstováním a finalizací konečného chmelového produktu. Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta v Lednici nabízí řadu certifikovaných metodik, pro příklad: Technologie a nákladovost při aplikaci vyšších dávek kompostů. V oblasti mechanizace brambor Výzkumný ústav zemědělské techniky, v.v.i. Praha vyvinul pracovní postup a provádí měření vlivu mechanického zatížení na změny dužniny brambor, možné je měření i u jiných zemědělských produktů (ovoce,zelenina) s cílem vyhodnotit průběh odolnosti produktů vůči mechanickému poškození Další zajímavostí je technika lokální aplikace kapalných minerálních hnojiv u brambor přinášející zvýšení výnosů a úsporu nákladů proti klasickým tuhým hnojivům. Aplikace odolných částicových kompozitů na bázi odpadu v zemědělství se zabývá Katedra materiálu a strojírenské technologie Technické fakulty České zemědělské univerzity v Praze. Jde o inovativní postupy renovace, které je též možné aplikovat do oblasti zemědělské výroby. Součástí výzkumu je využití odpadu ve formě plniva reaktoplastů. Pro navýšení odolnosti proti abrazivnímu opotřebení lze využít tvrdé anorganické odpadní částice korundu (oxid hlinitý Al2O3) a karbidu křemíku (SiC) odebrané z procesu otryskávání materiálů nebo odpad ve formě třísek vznikajících při obrábění tvrdých kovových materiálů. Směs epoxidové pryskyřice a tohoto plniva může být snadno nanesena na renovovaný povrch.
  • Tento článek prezentuje výzkum v oblasti zemědělské techniky, energetiky a výstavby. Jsou zde popsány vybrané oblasti práce výzkumných kolektivů. Pro oblast rostlinné výroby. VÚZT, v.v.i. nabízí řadu expertních systémů na své webové stránce . Expertní systémy jsou řešeny formou modelovacích databázových internetových programů, které jsou pro uživatele ze zemědělské praxe a poradenství volně přístupné. Katedra zemědělských strojů TF ČZU v Praze se více jak 10 let zabývá výzkumem problémů souvisejících s pěstováním a finalizací konečného chmelového produktu. Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta v Lednici nabízí řadu certifikovaných metodik, pro příklad: Technologie a nákladovost při aplikaci vyšších dávek kompostů. V oblasti mechanizace brambor Výzkumný ústav zemědělské techniky, v.v.i. Praha vyvinul pracovní postup a provádí měření vlivu mechanického zatížení na změny dužniny brambor, možné je měření i u jiných zemědělských produktů (ovoce,zelenina) s cílem vyhodnotit průběh odolnosti produktů vůči mechanickému poškození Další zajímavostí je technika lokální aplikace kapalných minerálních hnojiv u brambor přinášející zvýšení výnosů a úsporu nákladů proti klasickým tuhým hnojivům. Aplikace odolných částicových kompozitů na bázi odpadu v zemědělství se zabývá Katedra materiálu a strojírenské technologie Technické fakulty České zemědělské univerzity v Praze. Jde o inovativní postupy renovace, které je též možné aplikovat do oblasti zemědělské výroby. Součástí výzkumu je využití odpadu ve formě plniva reaktoplastů. Pro navýšení odolnosti proti abrazivnímu opotřebení lze využít tvrdé anorganické odpadní částice korundu (oxid hlinitý Al2O3) a karbidu křemíku (SiC) odebrané z procesu otryskávání materiálů nebo odpad ve formě třísek vznikajících při obrábění tvrdých kovových materiálů. Směs epoxidové pryskyřice a tohoto plniva může být snadno nanesena na renovovaný povrch. (cs)
Title
  • The results of the research for practice (en)
  • Výsledky výzkumu pro praxi
  • Výsledky výzkumu pro praxi (cs)
skos:prefLabel
  • The results of the research for practice (en)
  • Výsledky výzkumu pro praxi
  • Výsledky výzkumu pro praxi (cs)
skos:notation
  • RIV/00027031:_____/14:#0000507!RIV15-MZE-00027031
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZE0002703102)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 54784
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027031:_____/14:#0000507
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Research; Agriculture; Energy; Construction (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [72E94EFBB14B]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kára, Jaroslav
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 77 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software