About: Poloautomatické krmné systémy pro chov skotu     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Currently on the Czech farms predominates feeding systems based on total mixed ration (TMR) with differently designed mixer feeder’s wagons. At the same time revided the development of stationary mixer feeders, which are developed and offered on a qualitatively higher level than in the past. In the development are used the positive experience with milking robots in terms of quality standardization of the operations while minimizing the influence of the operator and release the operating mode (work in the morning and evening hours, weekends and holidays). New stationary feeding systems are characterized by a high degree of automation and robotics. Some of them require more construction work on stables (conveyors above feeding trough, feeding robots hangigng on the rail). There are also systems that have their own chassis and their movement is controlled by sensors (LELY VECTOR, etc.) or rail (WASSERBAUER MixMeister 3000). In all cases, it is necessary to complete the buffer stock of feed with dosing and filling equipment, sometimes even stirrers. Expansion of these interesting feeding systems on Czech stables will depend on the experience of the pilot implementation. TRhis article brings substantial information about semi-automatic feeding systems which are suitable for Czech stables. (en)
  • V současné době na českých farmách převládají krmné systémy založené na zkrmování komplexní krmné dávky (TMR) připravované různě řešenými míchacími krmnými vozy. Současně se oživil vývoj stacionárních krmných systémů, které jsou vyvíjeny a nabízeny na kvalitativně vyšší úrovni než v minulosti. Ve vývoji jsou využívány pozotivní zkušenosti s dojícími roboty z hlediska standardizace kvality prováděných operací s minimalizací vlivů obsluhy a uvolnění pracovního režimu (práce v ranních a večerních hodinách, o víkendech a svátcích). Nové stacionární krmné systémy se vyznačují vysokým stupněm automatizace a robotizace. Některé z nich vyžadují náročnější stavební úpravy stájí (nadžlabové dopravníky, krmné roboty zavěšené na drážce). Jsou však i systémy, které mají vlastní podvozek a jejich pohyb je řízen čidly (Lely Vector a další) nebo vodící kolejnicí (Wasserbauer Mixmeister 3000). Ve všech případech je nutné dobudovat mezisklady krmiva s dávkovacím a plnícím zařízením, někdy i míchacím zařízením.Do jaké míry se tyto zajímavé krmné systémy uplatní v českých stájích, napovědí až zkušenosti z prvních pilotních realizací. Článek přináší podstatné informace o poloautomatických systémech krmení vhodných do českých stájí.
  • V současné době na českých farmách převládají krmné systémy založené na zkrmování komplexní krmné dávky (TMR) připravované různě řešenými míchacími krmnými vozy. Současně se oživil vývoj stacionárních krmných systémů, které jsou vyvíjeny a nabízeny na kvalitativně vyšší úrovni než v minulosti. Ve vývoji jsou využívány pozotivní zkušenosti s dojícími roboty z hlediska standardizace kvality prováděných operací s minimalizací vlivů obsluhy a uvolnění pracovního režimu (práce v ranních a večerních hodinách, o víkendech a svátcích). Nové stacionární krmné systémy se vyznačují vysokým stupněm automatizace a robotizace. Některé z nich vyžadují náročnější stavební úpravy stájí (nadžlabové dopravníky, krmné roboty zavěšené na drážce). Jsou však i systémy, které mají vlastní podvozek a jejich pohyb je řízen čidly (Lely Vector a další) nebo vodící kolejnicí (Wasserbauer Mixmeister 3000). Ve všech případech je nutné dobudovat mezisklady krmiva s dávkovacím a plnícím zařízením, někdy i míchacím zařízením.Do jaké míry se tyto zajímavé krmné systémy uplatní v českých stájích, napovědí až zkušenosti z prvních pilotních realizací. Článek přináší podstatné informace o poloautomatických systémech krmení vhodných do českých stájí. (cs)
Title
  • Poloautomatické krmné systémy pro chov skotu
  • Poloautomatické krmné systémy pro chov skotu (cs)
  • Semi-automatic feeding systems for cattle breeding (en)
skos:prefLabel
  • Poloautomatické krmné systémy pro chov skotu
  • Poloautomatické krmné systémy pro chov skotu (cs)
  • Semi-automatic feeding systems for cattle breeding (en)
skos:notation
  • RIV/00027031:_____/14:#0000468!RIV15-MZE-00027031
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 10
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 37346
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027031:_____/14:#0000468
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • krmení skotu; poloautomatické krmné systémy (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [4CE0E1471473]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mechanizace zemědělství
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 64
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Machálek, Antonín
  • Vegricht, Jiří
  • Šimon, Josef
issn
  • 0373-6776
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software