About: Využití trav pro energetické účely     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • With increasing level and efficiency of agricultural production there is enlarged the land area, which isn´t utilized for food production. These areas can be utilized for cultivation of energy crops, to which belong also the grasses. In cases, when it was carried out set aside by cultivation of grasses, or when the potential of permanent grasslands isn´t utilized, or owing to decreasing number of cattle, we have available a quantity of grass, which can be utilized from the energy point o view. The wet grass mass uis suitable for processing by means of anaerobic fermentation process to biogas. Overriped and dry grass mass can be used at combustion. The tests were carried out at big boiler with performance of 1,8MW and at small boiler with performance of 25 kW. Andert, D., Gerndtová, I., Fridrich, J. : Use of grasses for energy purposes. Proceedings of contributions from workshop. VÚZT, v.v.i. Prague, 28.11.2013, pages 53-56. ISBN 978-80-86884-75-2. (en)
  • Se zvyšující se úrovní a produktivitou zemědělské výroby se zvyšuje plocha půdy, která nemá využití pro produkci potravin. Využít tyto plochy lze k pěstování energetických plodin, mezi které se řadí i trávy. V případech, kdy je půda uvedena do klidu zatravněním, nebo není využit potenciál trvalých travních porostů, z důvodu snižujících se stavů skotu, narůstá množství trávy, kterou lze energeticky využít. Vlhká travní hmota je vhodná pro zpracování pomocí anaerobní fermentace na bioplyn. Přezrálá a suchá hmota jde využít při spalování. Zkoušky proběhly na velkém kotli o výkonu 1,8 MW a malém kotli 25 kW. Andert, D., Gerndtová, I., Frydrych, J.: Využití trav pro energetické účely. [ ]. Sborník příspěvků z odborného semináře. Technika a technologie pro využití biomasy jako obnovitelného zdroje energie. VÚZT, v.v.i., Praha, 28.11.2013, s.53-56. ISBN 978-80-86884-75-2.
  • Se zvyšující se úrovní a produktivitou zemědělské výroby se zvyšuje plocha půdy, která nemá využití pro produkci potravin. Využít tyto plochy lze k pěstování energetických plodin, mezi které se řadí i trávy. V případech, kdy je půda uvedena do klidu zatravněním, nebo není využit potenciál trvalých travních porostů, z důvodu snižujících se stavů skotu, narůstá množství trávy, kterou lze energeticky využít. Vlhká travní hmota je vhodná pro zpracování pomocí anaerobní fermentace na bioplyn. Přezrálá a suchá hmota jde využít při spalování. Zkoušky proběhly na velkém kotli o výkonu 1,8 MW a malém kotli 25 kW. Andert, D., Gerndtová, I., Frydrych, J.: Využití trav pro energetické účely. [ ]. Sborník příspěvků z odborného semináře. Technika a technologie pro využití biomasy jako obnovitelného zdroje energie. VÚZT, v.v.i., Praha, 28.11.2013, s.53-56. ISBN 978-80-86884-75-2. (cs)
Title
  • Využití trav pro energetické účely (cs)
  • Využití trav pro energetické účely
  • Use of grasses for energy purposes (en)
skos:prefLabel
  • Využití trav pro energetické účely (cs)
  • Využití trav pro energetické účely
  • Use of grasses for energy purposes (en)
skos:notation
  • RIV/00027031:_____/13:#0000407!RIV14-MZE-00027031
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI101C246)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 116248
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027031:_____/13:#0000407
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • biomass; combustion (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [7C56D7523A06]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Andert, David
  • Frydrych, Jan
  • Gerndtová, Ilona
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software