About: Odsávací zařízení     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • The suction device destined for separation of according to the weight different fractions of bulk material mixture from each other, contains an overflow, which is placed between the supply mechanism and discharge conveyor. Above the overflow there is situated the suction nozzle, which leads to the sucking part of fan. Force part of fan is connected with air separator and under it there is placed collection chamber. The advantage of this device is fact, that by means of simple technical instruments it can be gained an effective tool for exhaustion of light fractions from mixture of different fractions of bulk material by breaking of this bulk material mixture especially in bottom part, where comes the suction nozzle to and vacuum air sucks the light fraction relatively easily. The suction device is utilizable above all for pre-cleaning of cereal grains from duststraw light admixtures and impurities on entry places of post-harvest lines, where the efficiency reaches up to 80%. (en)
  • Odsávací zařízení, určené k oddělování hmotnostně odlišných frakcí směsi sypkého materiálu od sebe, obsahuje přepad, který je uspořádán mezi přívodním ústrojím a odváděcím dopravníkem. Nad přepadem je umístěna odsávací tryska, která je vyústěna k sací části ventilátoru. Výtlačná část ventilátoru je spojena s odlučovačem vzduchu, pod nímž je upravena sběrná komora. Výhodou tohoto zařízení je, že pomocí jednoduchých technických prostředků se získá účinný nástroj pro odsátí lehkých frakcí ze směsi hmotnostně odlišných frakcí sypkého materiálu tím, že na přepadu se směs sypkého materiálu rozvolní zejména ve spodní části přesypu, kam ústí odsávací tryska, a podtlakový vzduch relativně snadno odsaje lehkou frakci. Odsávací zařízení je využitelné zejména pro hrubé předčištění obilních zrn od prachu, slamnatých lehkých příměsí a nečistot na příjmových místech posklizňových linek, kde jeho účinnost dosahuje až 80 %.
  • Odsávací zařízení, určené k oddělování hmotnostně odlišných frakcí směsi sypkého materiálu od sebe, obsahuje přepad, který je uspořádán mezi přívodním ústrojím a odváděcím dopravníkem. Nad přepadem je umístěna odsávací tryska, která je vyústěna k sací části ventilátoru. Výtlačná část ventilátoru je spojena s odlučovačem vzduchu, pod nímž je upravena sběrná komora. Výhodou tohoto zařízení je, že pomocí jednoduchých technických prostředků se získá účinný nástroj pro odsátí lehkých frakcí ze směsi hmotnostně odlišných frakcí sypkého materiálu tím, že na přepadu se směs sypkého materiálu rozvolní zejména ve spodní části přesypu, kam ústí odsávací tryska, a podtlakový vzduch relativně snadno odsaje lehkou frakci. Odsávací zařízení je využitelné zejména pro hrubé předčištění obilních zrn od prachu, slamnatých lehkých příměsí a nečistot na příjmových místech posklizňových linek, kde jeho účinnost dosahuje až 80 %. (cs)
Title
  • Odsávací zařízení
  • Odsávací zařízení (cs)
  • Suction device (en)
skos:prefLabel
  • Odsávací zařízení
  • Odsávací zařízení (cs)
  • Suction device (en)
skos:notation
  • RIV/00027031:_____/12:#0000429!RIV14-MZE-00027031
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I, Z(MZE0002703102)
http://linked.open...cisloPatentuVzoru
  • 303233
http://linked.open...eleniPatentuVzoru
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 155983
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027031:_____/12:#0000429
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • suction device; bulk material; different weight fractions; admixtures; cereal grain; fan; precleaning (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [83F56D091818]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...ydaniPatentuVzoru
  • Prague
http://linked.open...atelePatentuVzoru
  • Úřad průmyslového vlastnictví
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...ydaniPatentuVzoru
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Skalický, Jaroslav
  • Kroupa, Pavel
http://linked.open...mniOchranaPatentu
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
http://linked.open...uzitiPatentuVzoru
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
http://linked.open...stnikPatentuVzoru
  • Výzkumný ústav zemědělské techniky, v. v. i.
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software