About: Metoda sledování účinku agrotechnických zásahů na vsakování vody do půdy     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • In order to measure the rate of water infiltration into the soil during the rainfalls, the Research Institute of Agricultural Engineering, p.r.i. is equipped by automatic data record device, which gives information about the time course of surface water outflow. The basic part of the whole device is a rain simulator with measuring surface 0,5 up to 1m2. The rate of water infiltration during the utilization of this device is determined with use of defined rainfall intensity and surface water outflow from measuring surface. The weight from retained water from surface outflow is recorded in the regular time intervals 5s throughout the measurement by means of a field computer. By selection of nozzle size and sprinkling pressure it is possible to choose the intensity of simulated rain within the range from 50 up to 150mm. The sprinkling pressure set by regulating valve is invariable throughout the measurement. (en)
  • Pro měření rychlosti infiltrace vody do půdy při dešťových srážkách je VÚZT, v.v.i., vybaven zařízením s automatickým záznamem dat o časovém průběhu povrchového odtoku vody. Základní částí celého zařízení je simulátor deště s měřicí plochou 0,5 až 1,0 m2. Rychlost infiltrace vody je při využívání tohoto zařízení určována z definované intenzity deště a povrchového odtoku vody z měřicí plochy. Hmotnost zachycené vody z povrchového odtoku je v pravidelných časových intervalech 5 s po celou dobu měření zaznamenávána pomocí polního počítače. Výběrem velikosti trysky a postřikového tlaku lze zvolit intenzitu simulovaného deště v rozsahu od 50 do 150 mm. Postřikový tlak, nastavený regulačním ventilem, je po celou dobu měření konstantní.
  • Pro měření rychlosti infiltrace vody do půdy při dešťových srážkách je VÚZT, v.v.i., vybaven zařízením s automatickým záznamem dat o časovém průběhu povrchového odtoku vody. Základní částí celého zařízení je simulátor deště s měřicí plochou 0,5 až 1,0 m2. Rychlost infiltrace vody je při využívání tohoto zařízení určována z definované intenzity deště a povrchového odtoku vody z měřicí plochy. Hmotnost zachycené vody z povrchového odtoku je v pravidelných časových intervalech 5 s po celou dobu měření zaznamenávána pomocí polního počítače. Výběrem velikosti trysky a postřikového tlaku lze zvolit intenzitu simulovaného deště v rozsahu od 50 do 150 mm. Postřikový tlak, nastavený regulačním ventilem, je po celou dobu měření konstantní. (cs)
Title
  • Metoda sledování účinku agrotechnických zásahů na vsakování vody do půdy
  • Metoda sledování účinku agrotechnických zásahů na vsakování vody do půdy (cs)
  • Method of Monitoring of Agrotechnical Operation Effect on Water Infiltration into the Soil (en)
skos:prefLabel
  • Metoda sledování účinku agrotechnických zásahů na vsakování vody do půdy
  • Metoda sledování účinku agrotechnických zásahů na vsakování vody do půdy (cs)
  • Method of Monitoring of Agrotechnical Operation Effect on Water Infiltration into the Soil (en)
skos:notation
  • RIV/00027031:_____/12:#0000289!RIV13-MZE-00027031
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QH82191), Z(MZE0002703102)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 149833
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027031:_____/12:#0000289
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • rate of infiltration, surface water outflow, rain simulator (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [A0B2B7E1A499]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kovaříček, Pavel
  • Plíva, Petr
  • Vlášková, Marcela
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software