About: Energetická štěpka z ovocných výsadeb     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Využívání obnovitelných zdrojů energie je dlouhodobě na celospolečenské úrovni jedním z nejčastěji diskutovaných témat. Bohužel většina názorů na stranách velké části odpůrců i zastánců nevychází z poznatků získaných na základě praktických zkušeností nebo výsledků výzkumu, ale je mnohdy založena na doměnkách a mýtech, jejichž původ nezřídka pochází z dílen různých zájmových skupin. V příspěvku se autoři pokusili popsat možnosti využívání zbytkového dřeva vznikajícího při obhospodařování sadů a vinic jako jednoho z možných zdrojů biopaliva v podobě energetické štěpky.
  • Využívání obnovitelných zdrojů energie je dlouhodobě na celospolečenské úrovni jedním z nejčastěji diskutovaných témat. Bohužel většina názorů na stranách velké části odpůrců i zastánců nevychází z poznatků získaných na základě praktických zkušeností nebo výsledků výzkumu, ale je mnohdy založena na doměnkách a mýtech, jejichž původ nezřídka pochází z dílen různých zájmových skupin. V příspěvku se autoři pokusili popsat možnosti využívání zbytkového dřeva vznikajícího při obhospodařování sadů a vinic jako jednoho z možných zdrojů biopaliva v podobě energetické štěpky. (cs)
  • Utilization of renewable sources of energy is on the long-term basis and on all-society level one of the most frequently debated topic. Unfortunately, majority of opinions originating from a great part of adversaries as well as supporters doesn´t come from a knowledge obtained on the basis of practical experience or from the results of research, but it is often based on presumptions and myths, which have frequently their origin in various interest groups. In this article the authors tried to describe the utilization possibilities of residual wood originating during the management of orchards and vineyards, as one of possible sources of biofuel in the form of energy wood chips. (en)
Title
  • Energetická štěpka z ovocných výsadeb
  • Energetická štěpka z ovocných výsadeb (cs)
  • Energy Wood Chips from Fruit Orchards (en)
skos:prefLabel
  • Energetická štěpka z ovocných výsadeb
  • Energetická štěpka z ovocných výsadeb (cs)
  • Energy Wood Chips from Fruit Orchards (en)
skos:notation
  • RIV/00027031:_____/10:1R000183!RIV11-MZE-00027031
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZE0002703102)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 257144
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027031:_____/10:1R000183
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • renewable sources of energy; wood chips; orchards; vineyards (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [8AF9D75C26C3]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Souček, Jiří
  • Kroulík, Milan
  • Brug, Patrik
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 67 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software