About: Využití organických odpadů ze zemědělské výroby a venkovských sídel. Sběr, třídění a využití organických odpadů. Zařízení pro termické zpracování organických odpadů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • In the publication there are used results of research work from projects regarding energy and biogas renewable resources solved in RIAEng., p.r.i, i.e. it is concerning of significant part of the RIAEng. p.r.i. research plan called MZE 0002703101 and of the project NAZV MZE %22QF 3160 Research of new technological processes for more effective utilization of agricultural and food wastes%22 as well as the project %22MSMT 2 B06131, %22Non-food industry utilization of biomass in energy%22. At the some time the experiences of our foreign partners from Germany, Austria and Netherland were used. In the publication is described many methods how to handle with organic waste in agricultural enterprise or within the processing of biological degradable municipal waste in the villages. It regards production of solid alternative fuels, biomass pyrolysis processing and biogas production. (en)
  • Metodická příručka je určena pro zemědělce, poradce, projektanty a dodavatele technologií a technických systémů pro zpracovaní energetické biomasy. V publikaci jsou využity výsledky výzkumných prací z projektu v oboru obnovitelných zdrojů energie a bioplynu, které se řešily ve VÚZT, v. v. i., jedna se o významnou část výzkumného záměru VÚZT, v. v. i. MZe 0002703101 a projektu NAZV MZe ,,QF3160 Výzkum nových technologických postupů pro efektivnější využití zemědělských a potravinářských odpadu%22 a projektu MŠMT ,,2 B06131 Nepotravinářské využití biomasy v energetice%22. Zároveň bylo využito zkušeností našich zahraničních partneru, zejména ze SRN, Rakouska a Holandska. V publikaci je popsána řada způsobů jak nakládat s organickými odpady v zemědělském podniku, nebo při zpracovaní biologicky rozložitelných komunálních odpadu v obcích. Jde o výrobu tuhých alternativních paliv, pyrolýzní zpracovaní biomasy a výrobu bioplynu.
  • Metodická příručka je určena pro zemědělce, poradce, projektanty a dodavatele technologií a technických systémů pro zpracovaní energetické biomasy. V publikaci jsou využity výsledky výzkumných prací z projektu v oboru obnovitelných zdrojů energie a bioplynu, které se řešily ve VÚZT, v. v. i., jedna se o významnou část výzkumného záměru VÚZT, v. v. i. MZe 0002703101 a projektu NAZV MZe ,,QF3160 Výzkum nových technologických postupů pro efektivnější využití zemědělských a potravinářských odpadu%22 a projektu MŠMT ,,2 B06131 Nepotravinářské využití biomasy v energetice%22. Zároveň bylo využito zkušeností našich zahraničních partneru, zejména ze SRN, Rakouska a Holandska. V publikaci je popsána řada způsobů jak nakládat s organickými odpady v zemědělském podniku, nebo při zpracovaní biologicky rozložitelných komunálních odpadu v obcích. Jde o výrobu tuhých alternativních paliv, pyrolýzní zpracovaní biomasy a výrobu bioplynu. (cs)
Title
  • Využití organických odpadů ze zemědělské výroby a venkovských sídel. Sběr, třídění a využití organických odpadů. Zařízení pro termické zpracování organických odpadů
  • Utilization of organic waste from agricultural production and rural settlements. Collection, classification and utilization of organic waste. Equipment for thermal processing of organic waste (en)
  • Využití organických odpadů ze zemědělské výroby a venkovských sídel. Sběr, třídění a využití organických odpadů. Zařízení pro termické zpracování organických odpadů (cs)
skos:prefLabel
  • Využití organických odpadů ze zemědělské výroby a venkovských sídel. Sběr, třídění a využití organických odpadů. Zařízení pro termické zpracování organických odpadů
  • Utilization of organic waste from agricultural production and rural settlements. Collection, classification and utilization of organic waste. Equipment for thermal processing of organic waste (en)
  • Využití organických odpadů ze zemědělské výroby a venkovských sídel. Sběr, třídění a využití organických odpadů. Zařízení pro termické zpracování organických odpadů (cs)
skos:notation
  • RIV/00027031:_____/08:9P002184!RIV09-MZE-00027031
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2B06131), P(QF3160), Z(MZE0002703101)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • Ministerstvo zemědělství České republiky, Těšnov 17, 117 05 Praha 1
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • V současné době se klade důraz na energetické využití biomasy jako obnovitelného zdroje energie. V praxi převažují zatím výroba tepla ze spalování biomasy a motorová paliva na bázi bioetanolu a metylesterů rostlinných olejů.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 404753
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027031:_____/08:9P002184
http://linked.open...terniIdentifikace
  • ISBN 978-80-86884-40-0
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • production of solid alternative fuels; biomass pyrolysis processing; biogas production (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [E7781AC6EC7D]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Výzkumný ústav zemědělské techniky, v.v.i
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Odbor vzdělávání a poradenství Ministerstva Zemědělství ČR vydal OSVĚDČENÍ 12956/2008-18010
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hutla, Petr
  • Kára, Jaroslav
  • Pastorek, Zdeněk
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 67 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software