Description
| - We studied the effects of different length of malting (4 to 7 days) and degree of steeping (42,45, 48%) on buck wheat malt quality parameters (malt extract, relative extract at 45°C,clarity, pH, viscosity and wort color, diastatic power, Kolbach index, activity of alpha and beta-amylases) at the germination temperature of 18°C.Malt extract varied from 51,1 to 67.8%, relative extract from 26.0 to 41.9% and Kolbach index from 33.1 to38.6%. Malt exhibited very low activity of amylolytic enzymes (diastatic power 13 to 18 WK un., alpha-amylase activity 20.6 to 34.0 U.g-1and beta-amylase activity 0.2 to 0.5 U.g-1). Higher degree of steeping and longer time of malting favorably affected reduction of wort turbidity. (en)
- Byl sledován vliv různé délky sladování (4 až 7 dnů) a stupně domočení (42,45, 48%) při teplotě klíčení 18°Cna kvalitativní ukazatele pohankového sladu (extrakt sladu, relativní extrakt při 45°C,čirost, pH, viskozita a barva sladiny, diastatická mohutnost, Kolbachovo číslo, aktivita alfa a beta-amylazy). Extraktu sladu se pohyboval vrozmezí od 51,0 do 67,8%, relativní extrakt od 26,0 do 41,9% a Kolbachovo číslo od 33,1 do 38,6%. Slad vykazoval velmi nízkou aktivitu amylolytických enzymů (diastatická mohutnost 13 až 18 j.WK, aktivita alfa-amylázy 20,6 až 34 U.g-1a aktivita beta-amylázy 0,2 až 05 U.g-1). Vyšší stupeň domočení a delší čas sladování se příznivě projevil na snížení zákalu sladiny.
- Byl sledován vliv různé délky sladování (4 až 7 dnů) a stupně domočení (42,45, 48%) při teplotě klíčení 18°Cna kvalitativní ukazatele pohankového sladu (extrakt sladu, relativní extrakt při 45°C,čirost, pH, viskozita a barva sladiny, diastatická mohutnost, Kolbachovo číslo, aktivita alfa a beta-amylazy). Extraktu sladu se pohyboval vrozmezí od 51,0 do 67,8%, relativní extrakt od 26,0 do 41,9% a Kolbachovo číslo od 33,1 do 38,6%. Slad vykazoval velmi nízkou aktivitu amylolytických enzymů (diastatická mohutnost 13 až 18 j.WK, aktivita alfa-amylázy 20,6 až 34 U.g-1a aktivita beta-amylázy 0,2 až 05 U.g-1). Vyšší stupeň domočení a delší čas sladování se příznivě projevil na snížení zákalu sladiny. (cs)
|
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hartman, Ivo
- Fiedlerová, Vlasta
- Winterová, Renata
- Gabrovská, Dana
- Holasová, Marie
- Ouhrabková, Jarmila
- Rysová, Jana
- Laknerová, Ivana
- Vavreinová, Slavomíra
|