About: Vliv technologie sladování na parametry pohankového sladu     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • We studied the effects of different length of malting (4 to 7 days) and degree of steeping (42,45, 48%) on buck wheat malt quality parameters (malt extract, relative extract at 45°C,clarity, pH, viscosity and wort color, diastatic power, Kolbach index, activity of alpha and beta-amylases) at the germination temperature of 18°C.Malt extract varied from 51,1 to 67.8%, relative extract from 26.0 to 41.9% and Kolbach index from 33.1 to38.6%. Malt exhibited very low activity of amylolytic enzymes (diastatic power 13 to 18 WK un., alpha-amylase activity 20.6 to 34.0 U.g-1and beta-amylase activity 0.2 to 0.5 U.g-1). Higher degree of steeping and longer time of malting favorably affected reduction of wort turbidity. (en)
  • Byl sledován vliv různé délky sladování (4 až 7 dnů) a stupně domočení (42,45, 48%) při teplotě klíčení 18°Cna kvalitativní ukazatele pohankového sladu (extrakt sladu, relativní extrakt při 45°C,čirost, pH, viskozita a barva sladiny, diastatická mohutnost, Kolbachovo číslo, aktivita alfa a beta-amylazy). Extraktu sladu se pohyboval vrozmezí od 51,0 do 67,8%, relativní extrakt od 26,0 do 41,9% a Kolbachovo číslo od 33,1 do 38,6%. Slad vykazoval velmi nízkou aktivitu amylolytických enzymů (diastatická mohutnost 13 až 18 j.WK, aktivita alfa-amylázy 20,6 až 34 U.g-1a aktivita beta-amylázy 0,2 až 05 U.g-1). Vyšší stupeň domočení a delší čas sladování se příznivě projevil na snížení zákalu sladiny.
  • Byl sledován vliv různé délky sladování (4 až 7 dnů) a stupně domočení (42,45, 48%) při teplotě klíčení 18°Cna kvalitativní ukazatele pohankového sladu (extrakt sladu, relativní extrakt při 45°C,čirost, pH, viskozita a barva sladiny, diastatická mohutnost, Kolbachovo číslo, aktivita alfa a beta-amylazy). Extraktu sladu se pohyboval vrozmezí od 51,0 do 67,8%, relativní extrakt od 26,0 do 41,9% a Kolbachovo číslo od 33,1 do 38,6%. Slad vykazoval velmi nízkou aktivitu amylolytických enzymů (diastatická mohutnost 13 až 18 j.WK, aktivita alfa-amylázy 20,6 až 34 U.g-1a aktivita beta-amylázy 0,2 až 05 U.g-1). Vyšší stupeň domočení a delší čas sladování se příznivě projevil na snížení zákalu sladiny. (cs)
Title
  • Vliv technologie sladování na parametry pohankového sladu
  • Vliv technologie sladování na parametry pohankového sladu (cs)
  • The effect of malting technology on buckwheat malt parameters (en)
skos:prefLabel
  • Vliv technologie sladování na parametry pohankového sladu
  • Vliv technologie sladování na parametry pohankového sladu (cs)
  • The effect of malting technology on buckwheat malt parameters (en)
skos:notation
  • RIV/00027022:_____/14:00000515!RIV15-MZE-00027022
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI101B090)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 12/2014
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 53925
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027022:_____/14:00000515
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • malt; buckwheat; malt parameters (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [F7E22306A76A]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Úroda
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • N
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hartman, Ivo
  • Fiedlerová, Vlasta
  • Winterová, Renata
  • Gabrovská, Dana
  • Holasová, Marie
  • Ouhrabková, Jarmila
  • Rysová, Jana
  • Laknerová, Ivana
  • Vavreinová, Slavomíra
issn
  • 0139-6013
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software