About: Fermented dairy products containing pro- and prebiotics     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Práce byla zaměřena na vývoj mléčných výrobků typu jogurt a nápoj s obsahem probiotických mikroorganismů, jejichž množství splňuje legislativní požadavky po celou dobu expirace. Výrobky byly obohaceny také o prebiotické složky oligofruktózu nebo čekankový inulin v dávce 5 % hmotnostních, aby byl zajištěn prebiotický účinek. Bylo tak dosaženo synbiotického charakteru obou výrobků. Testovány byly kmeny ze Sbírky mlékařských mikroorganismů Laktoflora, konkrétně laktobacily CCDM 150 a 151, Bifidobacterium sp. CCDM 94 a enterokoky CCDM 922 a 945. Po kultivaci mikroorganismů v substrátu byly hodnoceny počty mikroorganismů, pH a obsah fruktanů ve čtyřech časových intervalech po celou dobu expiarace. Výsledkem bylo navržení dvou možných kombinací pro oba typy výrobku, které splňovaly senzorické parametry i obsah probiotických mikroorganismů na konci doby spotřeby.
  • Práce byla zaměřena na vývoj mléčných výrobků typu jogurt a nápoj s obsahem probiotických mikroorganismů, jejichž množství splňuje legislativní požadavky po celou dobu expirace. Výrobky byly obohaceny také o prebiotické složky oligofruktózu nebo čekankový inulin v dávce 5 % hmotnostních, aby byl zajištěn prebiotický účinek. Bylo tak dosaženo synbiotického charakteru obou výrobků. Testovány byly kmeny ze Sbírky mlékařských mikroorganismů Laktoflora, konkrétně laktobacily CCDM 150 a 151, Bifidobacterium sp. CCDM 94 a enterokoky CCDM 922 a 945. Po kultivaci mikroorganismů v substrátu byly hodnoceny počty mikroorganismů, pH a obsah fruktanů ve čtyřech časových intervalech po celou dobu expiarace. Výsledkem bylo navržení dvou možných kombinací pro oba typy výrobku, které splňovaly senzorické parametry i obsah probiotických mikroorganismů na konci doby spotřeby. (cs)
  • This work was focused on the development of dairy products type yogurt and drink containing probiotics microorganisms whose amount fullfills the legislative requirements throughout the expiration date. The products were enriched prebiotic components concretely oligofructose or chicory inulin in a dose of 5 % by weight to ensure of prebiotic effect. It was achieved of synbiotic character of both products. Were tested strains of Collection of dairy microorganisms Laktoflora, lactobacilli CCDM 150 and 151, Bifidobacterium sp. CCDM 94 and enterococci CCDM 922 and 945. Were evaluated count of microorganisms, pH and content of fructans after cultivation and next in four time intervals throughout the expiration. Result was to propose two possible combinations for both types of products with satisfy the sensory attributes and content of probiotic microorganisms at the end of consumption. (en)
Title
  • Fermented dairy products containing pro- and prebiotics (en)
  • Kysané mléčné výrobky obsahující pro- a prebiotika
  • Kysané mléčné výrobky obsahující pro- a prebiotika (cs)
skos:prefLabel
  • Fermented dairy products containing pro- and prebiotics (en)
  • Kysané mléčné výrobky obsahující pro- a prebiotika
  • Kysané mléčné výrobky obsahující pro- a prebiotika (cs)
skos:notation
  • RIV/00027022:_____/14:00000500!RIV15-MZE-00027022
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI91B274)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 2/2014
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 25438
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027022:_____/14:00000500
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • dairy products; probiotics; prebiotics; yogurt; lactobacilli; enterococci; bifidobacterium (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [1AE498D20BE4]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Náš chov
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • N
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kunová, Gabriela
  • Bohačenko, Ivan
  • Pechačová, Marta
  • Peroutková, Jitka
  • Pinkrová, Jitka
issn
  • 0027-8068
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software