AttributesValues
rdf:type
Description
  • The goal of this presentation mathematical predictive model of growing various Listeria under influence various surroundings as temperature, water activity and pH on the illustration technological process of cheese production. It can be assumed that the growth of microorganisms the minimum required amount of nutrients is in an amount sufficient and it is possible to replace the model nutrient medium. The dependence of the growth of a microorganism on the critical values ??of the physical factors, various tables. These, however, assumes that the other factors are optimal for growth. Microbial behavior is could significantly affected by combinations of these factors. Based on the model of the growth curves for various combinations of the main factors (pH, Aw and temperature) within the expected range of occurrence in the environment, affecting the growth of microorganisms are created models - growth growth models describing the growth of microorganisms for environmental values ??for different combinations of these factors. These models are demonstrated on Listeria (en)
  • Cílem prezentace je demonstrovat matematický předpovědní model růstu Listerií, za různých podmínek prostředí (teplota, vodní aktivita a pH) na příkladu modelu průmyslového provozu výroby sýru. Je možné předpokládat, že pro růst mikroorganismů potřebné minimální množství živin je v prostředí dostatečné množství a je možné je modelově nahradit živnými medii. Závislost růstu mikroorganismu na kritických hodnotách fyzikálních faktorů uvádějí různé tabulky. Ty však předpokládají, že ostatní faktory mají optimální hodnotu pro růst. Chování mikroorganismů je však významně ovlivněno kombinací hodnot těchto faktorů. Na základě modelových růstových křivek pro různé kombinace hlavních faktorů (pH, Aw a teplota) v předpokládaném rozsahu výskytu v prostředí, ovlivňujících růst mikroorganismů jsou vytvořeny modely růstové modely růstu popisující růst mikroorganismů i pro hodnoty prostředí pro další kombinace těchto faktorů. Tyto modely jsou demonstrovány na přikladu Listerií,
  • Cílem prezentace je demonstrovat matematický předpovědní model růstu Listerií, za různých podmínek prostředí (teplota, vodní aktivita a pH) na příkladu modelu průmyslového provozu výroby sýru. Je možné předpokládat, že pro růst mikroorganismů potřebné minimální množství živin je v prostředí dostatečné množství a je možné je modelově nahradit živnými medii. Závislost růstu mikroorganismu na kritických hodnotách fyzikálních faktorů uvádějí různé tabulky. Ty však předpokládají, že ostatní faktory mají optimální hodnotu pro růst. Chování mikroorganismů je však významně ovlivněno kombinací hodnot těchto faktorů. Na základě modelových růstových křivek pro různé kombinace hlavních faktorů (pH, Aw a teplota) v předpokládaném rozsahu výskytu v prostředí, ovlivňujících růst mikroorganismů jsou vytvořeny modely růstové modely růstu popisující růst mikroorganismů i pro hodnoty prostředí pro další kombinace těchto faktorů. Tyto modely jsou demonstrovány na přikladu Listerií, (cs)
Title
  • Predictive microbial models demonstration evaluating pathogrn growth risk in food Proceedings of the expert seminar and workshop with international participation: Research, development and application of new procedures aimed at controlling and minimizing the impact of factors with a negative impact on the health safety of agricultural raw materials and food products, 27 November 2013, Brno 28-34ISBN: 978-80-7375-912-4 (en)
  • Demonstrace modelů předpovědní mikrobiologie hodnotících riziko růstu patogenů v potravinách. Sborník z odborného semináře a workshopu s mezinárodní účastí: Výzkum, vývoj a aplikace nových postupů zaměřených na kontrolu a minimalizaci vlivu činitelů s negativním dopadem na zdravotní bezpečnost zemědělských surovin, produktů a potravin, 27. listopadu 2013, Brno 28-34ISBN: 978-80-7375-912-4
  • Demonstrace modelů předpovědní mikrobiologie hodnotících riziko růstu patogenů v potravinách. Sborník z odborného semináře a workshopu s mezinárodní účastí: Výzkum, vývoj a aplikace nových postupů zaměřených na kontrolu a minimalizaci vlivu činitelů s negativním dopadem na zdravotní bezpečnost zemědělských surovin, produktů a potravin, 27. listopadu 2013, Brno 28-34ISBN: 978-80-7375-912-4 (cs)
skos:prefLabel
  • Predictive microbial models demonstration evaluating pathogrn growth risk in food Proceedings of the expert seminar and workshop with international participation: Research, development and application of new procedures aimed at controlling and minimizing the impact of factors with a negative impact on the health safety of agricultural raw materials and food products, 27 November 2013, Brno 28-34ISBN: 978-80-7375-912-4 (en)
  • Demonstrace modelů předpovědní mikrobiologie hodnotících riziko růstu patogenů v potravinách. Sborník z odborného semináře a workshopu s mezinárodní účastí: Výzkum, vývoj a aplikace nových postupů zaměřených na kontrolu a minimalizaci vlivu činitelů s negativním dopadem na zdravotní bezpečnost zemědělských surovin, produktů a potravin, 27. listopadu 2013, Brno 28-34ISBN: 978-80-7375-912-4
  • Demonstrace modelů předpovědní mikrobiologie hodnotících riziko růstu patogenů v potravinách. Sborník z odborného semináře a workshopu s mezinárodní účastí: Výzkum, vývoj a aplikace nových postupů zaměřených na kontrolu a minimalizaci vlivu činitelů s negativním dopadem na zdravotní bezpečnost zemědělských surovin, produktů a potravin, 27. listopadu 2013, Brno 28-34ISBN: 978-80-7375-912-4 (cs)
skos:notation
  • RIV/00027022:_____/13:00000474!RIV14-MSM-00027022
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2B08050)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 68336
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027022:_____/13:00000474
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • mathematical predictive model; Listeria; conditions of surroundings; cheese production (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [28C2DCB9F6D7]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Landfeld, Aleš
  • Eichlerová, Eva
  • Erban, Vladimír
  • Čírtková, Veronika
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 77 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software