About: Probiotic properties of microbial cultures isolated from fermented vegetable juices     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The work was focused on sterile fermentation of monospecies vegetable juices natural microbial populations derived from fermented mixed vegetable juices. The natural microbial population was tested for the presence of potentially probiotic microorganisms. The conditions for the selection of potential probiotic microorganisms were selected according to the intestinal environment of the host, ie, resistance to bile acids, the acidic pH and low pH shock, anaerobic environment. The results show that microorganisms with probiotic properties of naturally occurring naturally. Selection of potentially probiotic microorganisms from fermented mixed vegetable juice was chosen for selective pressure, shock at pH 2, resistance to low pH, resistance to bile acids (en)
  • Práce byla zaměřena na fermentaci sterilních jednodruhových zeleninových šťáv přirozenou mikrobiální populací pocházející z fermentovaných směsných zeleninových šťáv. Přirozená mikrobiální populace byla testována na přítomnost potenciálně probiotických mikroorganismů. Podmínky pro selekci potenciálně probiotických mikroorganismů byly zvoleny dle intestinálního prostředí hostitele, tj. rezistence k žlučovým kyselinám, ke kyselému pH a nízkému pH šoku, k anaerobnímu prostředí. Výsledky ukazují, že mikroorganismy s probiotickými vlastnostmi se vyskytují v přírodě přirozeně. Selekce potenciálně probiotických mikroorganismů ze směsných fermentovaných zeleninových šťáv byla provedena za vybraných selekčních tlaků; šok při pH 2, odolnost vůči nízkému pH, odolnost vůči žlučovým kyselinám
  • Práce byla zaměřena na fermentaci sterilních jednodruhových zeleninových šťáv přirozenou mikrobiální populací pocházející z fermentovaných směsných zeleninových šťáv. Přirozená mikrobiální populace byla testována na přítomnost potenciálně probiotických mikroorganismů. Podmínky pro selekci potenciálně probiotických mikroorganismů byly zvoleny dle intestinálního prostředí hostitele, tj. rezistence k žlučovým kyselinám, ke kyselému pH a nízkému pH šoku, k anaerobnímu prostředí. Výsledky ukazují, že mikroorganismy s probiotickými vlastnostmi se vyskytují v přírodě přirozeně. Selekce potenciálně probiotických mikroorganismů ze směsných fermentovaných zeleninových šťáv byla provedena za vybraných selekčních tlaků; šok při pH 2, odolnost vůči nízkému pH, odolnost vůči žlučovým kyselinám (cs)
Title
  • Probiotic properties of microbial cultures isolated from fermented vegetable juices (en)
  • Probiotické vlastnosti mikrobiálních kultur izolovaných z fermentovaných zeleninových šťáv
  • Probiotické vlastnosti mikrobiálních kultur izolovaných z fermentovaných zeleninových šťáv (cs)
skos:prefLabel
  • Probiotic properties of microbial cultures isolated from fermented vegetable juices (en)
  • Probiotické vlastnosti mikrobiálních kultur izolovaných z fermentovaných zeleninových šťáv
  • Probiotické vlastnosti mikrobiálních kultur izolovaných z fermentovaných zeleninových šťáv (cs)
skos:notation
  • RIV/00027022:_____/12:00000375!RIV13-MZE-00027022
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI91B089)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 162135
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027022:_____/12:00000375
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Probiotics; Probiotic properties; fermented vegetable juices (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [04617904C991]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Winterová, Renata
  • Gabrovská, Dana
  • Eichlerová, Eva
  • Erban, Vladimír
  • Čírtková, Veronika
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software