Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Cílem práce bylo získání informací o zdraví prospěšných látkách u hrachu - rezistentní škrob, karotenoidy, v závislosti na odrůdě a ověření možnosti jejich využití v potravinářském průmyslu. Byla sledována změna kvality v procesu dozrávání - stanovení optimální technologické zralosti, obsah a stabilita barviv, vhodnost suroviny pro průmyslové zpracování - konzervování, mražení a sušení. Na druhé straně byla stanovena míra rizik - výskyt patogenů, mykotoxinů a těžkých kovů v semenech hrachu. Nové poznatky se uplatní při šlechtění hrachu určeného pro potravinářský průmysl.
- Cílem práce bylo získání informací o zdraví prospěšných látkách u hrachu - rezistentní škrob, karotenoidy, v závislosti na odrůdě a ověření možnosti jejich využití v potravinářském průmyslu. Byla sledována změna kvality v procesu dozrávání - stanovení optimální technologické zralosti, obsah a stabilita barviv, vhodnost suroviny pro průmyslové zpracování - konzervování, mražení a sušení. Na druhé straně byla stanovena míra rizik - výskyt patogenů, mykotoxinů a těžkých kovů v semenech hrachu. Nové poznatky se uplatní při šlechtění hrachu určeného pro potravinářský průmysl. (cs)
- Obtaining the new information concerning the beneficial components of the pea seeds - resistant starch, carotenoids and vitamins in the relation to the variety and their utilization in the food industry is considered to be the main aim of the work. Also the changes of the pea cultivars quality during the maturity process will be studied in order to asses optimal technological maturity, content and stability of pigments, convenience of raw material for food industry - preserving, freezing and drying. On the other hand also the level of risk will be evaluated- incidence of pathogens, mycotoxins and heavy metal in the pea seeds. New knowledge will come in useful in pea breeding for food industry. (en)
|
Title
| - Hodnocení kvalitativních parametrů hrachu pro potravinářské využití
- Hodnocení kvalitativních parametrů hrachu pro potravinářské využití (cs)
- Evaluation of qualitative parameters of peas for food utilization (en)
|
skos:prefLabel
| - Hodnocení kvalitativních parametrů hrachu pro potravinářské využití
- Hodnocení kvalitativních parametrů hrachu pro potravinářské využití (cs)
- Evaluation of qualitative parameters of peas for food utilization (en)
|
skos:notation
| - RIV/00027022:_____/09:00000101!RIV10-MSM-00027022
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(2B06085), Z(MSM2678424601)
|
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027022:_____/09:00000101
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Pea; seed quality; resistant starch; carotenoids; mycotoxins; heavy metal (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Dostálová, Radmila
- Horáček, Jiří
- Fiedlerová, Vlasta
- Větrovcová, Martina
- Holasová, Marie
- Hasalová, Ivana
- Trojan, Rudolf
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |