Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - In frame of study, which was done by Institute of Chemical Technology Prague, Food Research Institute Prague and University of Madrid (Spain), gluten content in different types of malts and beer was immunochemically determined. The gluten levels in barley wheat, rye and spelt malts range 18.8–45.0, 44.0–68.0, 41.6 and 21.2 g kg–1, respectively. When various types of beer were compared, the gluten concentration increased as follows: alcohol-free beer (<3.0), lager beers (<3.0–8.7mg l–1), stouts (9.0–15.2 mg l–1) and wheat beers (10.6–41.2 mg.l–1) (en)
- V rámci studie provedené na Vysoké škole chemicko-technologické, ve Výzkumném ústavu potravinářském Praha a na Univerzitě v Madridu (Španělsko) byl imunochemicky stanoven obsah lepku v různých typech sladu a v různých typech piva. Obsah lepku ve sladu se pohyboval v rozmezí (g.kg-1): 18,8–45,0 (ječmen), 44–68 (pšenice), 41,6 (žito), 21,2 (špalda). V jednotlivých typech piva se obsah lepku zvyšoval v pořadí (mg.l-1): nealkoholické pivo (< 3,0), ležáky (<3–8,7), stouty (9,0–15,2), pšeničná piva (10,6–41,2).
- V rámci studie provedené na Vysoké škole chemicko-technologické, ve Výzkumném ústavu potravinářském Praha a na Univerzitě v Madridu (Španělsko) byl imunochemicky stanoven obsah lepku v různých typech sladu a v různých typech piva. Obsah lepku ve sladu se pohyboval v rozmezí (g.kg-1): 18,8–45,0 (ječmen), 44–68 (pšenice), 41,6 (žito), 21,2 (špalda). V jednotlivých typech piva se obsah lepku zvyšoval v pořadí (mg.l-1): nealkoholické pivo (< 3,0), ležáky (<3–8,7), stouty (9,0–15,2), pšeničná piva (10,6–41,2). (cs)
|
Title
| - Pivo a celiakie (abstrakt - 23.Pivovarsko-sladařské dny, České Budějovice, 15.-16.10.2009, Kvasný průmysl, 55(9), 244, 2009, ISSN 0023-5830)
- Pivo a celiakie (abstrakt - 23.Pivovarsko-sladařské dny, České Budějovice, 15.-16.10.2009, Kvasný průmysl, 55(9), 244, 2009, ISSN 0023-5830) (cs)
- Beer and coeliac disease (en)
|
skos:prefLabel
| - Pivo a celiakie (abstrakt - 23.Pivovarsko-sladařské dny, České Budějovice, 15.-16.10.2009, Kvasný průmysl, 55(9), 244, 2009, ISSN 0023-5830)
- Pivo a celiakie (abstrakt - 23.Pivovarsko-sladařské dny, České Budějovice, 15.-16.10.2009, Kvasný průmysl, 55(9), 244, 2009, ISSN 0023-5830) (cs)
- Beer and coeliac disease (en)
|
skos:notation
| - RIV/00027022:_____/09:00000089!RIV10-MZE-00027022
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027022:_____/09:00000089
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - beer; coeliac disease (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Dostálek, Pavel
- Gabrovská, Dana
- Hochel, Igor
- Hulín, Petr
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |