About: Databáze markerů a poměrů izotopů pro stanovení autentičnosti ovocných destilátů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Database contains the file of markers - methanol, acetaldehyde, ethyl acetate, higher alcohols, ethyl-esters of fatty acids, flavours in different sorts fruit spirits( pears brandy, apple brandy, sour cherry and sweet cherry brandy, apricots brandy, plum brandy ). Total 153 samples of fruit spirits were analysed by method of gas chromatography GC/FID and GC/MSD. These methods serve especially for separation individual sorts of fruit spirits. For authenticity determination of fruit spirits were used methods of stable isotope ( nuclear magnetic resonance-NMR and isotope mass spectrometry -IRMS ). These methods serve for the detection of adulteration fruit spirits with addition other sort of ethanol or sugar, what is not from fruit. All the results were statistically processed. (en)
  • Databáze obsahuje soubor markerů -methanol, acetaldehyd, ethylacetát,vyšší alkoholy,estery mastných kyselin, aromatické látky v různých druzích ovocných destilátů ( hruškovice, jablkovice,višňovice,třešňovice, meruňkovice, slivovice ). Celkem bylo analyzováno 153 vzorků ovocných destilátů metodami plynové chromatografie GC/FID a GC/MSD. Tyto metody slouží zejména k rozlišení jednotlivých druhů ovocných destilátů . Pro zjištování pravosti ovocných destilátů byly použity metody stanovení stabilních izotopů ( nukleární magnetická rezonance NMR a izotopová hmotnostní spektrometrie IRMS ). Tyto izotopové metody se využívají na prokazování falšování ovocných destilátů přídavkem jiného druhu ethanolu či cukru , jenž nepochází z ovoce . Všechny získané výsledky markerů a izotopů byly statisticky zpracovány .
  • Databáze obsahuje soubor markerů -methanol, acetaldehyd, ethylacetát,vyšší alkoholy,estery mastných kyselin, aromatické látky v různých druzích ovocných destilátů ( hruškovice, jablkovice,višňovice,třešňovice, meruňkovice, slivovice ). Celkem bylo analyzováno 153 vzorků ovocných destilátů metodami plynové chromatografie GC/FID a GC/MSD. Tyto metody slouží zejména k rozlišení jednotlivých druhů ovocných destilátů . Pro zjištování pravosti ovocných destilátů byly použity metody stanovení stabilních izotopů ( nukleární magnetická rezonance NMR a izotopová hmotnostní spektrometrie IRMS ). Tyto izotopové metody se využívají na prokazování falšování ovocných destilátů přídavkem jiného druhu ethanolu či cukru , jenž nepochází z ovoce . Všechny získané výsledky markerů a izotopů byly statisticky zpracovány . (cs)
Title
  • Databáze markerů a poměrů izotopů pro stanovení autentičnosti ovocných destilátů
  • Databáze markerů a poměrů izotopů pro stanovení autentičnosti ovocných destilátů (cs)
  • Database of markers and isotope ratio for authenticity assesment of fruit spirits (en)
skos:prefLabel
  • Databáze markerů a poměrů izotopů pro stanovení autentičnosti ovocných destilátů
  • Databáze markerů a poměrů izotopů pro stanovení autentičnosti ovocných destilátů (cs)
  • Database of markers and isotope ratio for authenticity assesment of fruit spirits (en)
skos:notation
  • RIV/00027022:_____/06:E0004394!RIV07-MZE-00027022
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF3288)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Ekonomický přínos uplatnění metodiky nelze předem vyčíslit
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 470496
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027022:_____/06:E0004394
http://linked.open...terniIdentifikace
  • QF3288/05/2006
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • fruit spirits, authenticity, markers, gas chromatography, isotope mass spectrometry, nuclear magnetic resonance, database (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [9A032FB76FB5]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • VÚPP
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • U výsledku typu metodik tj. postupu stanovení autentičnosti potravin nelze určit typické technické parametry
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Winterová, Renáta
  • Mikulíková, Renáta
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 38 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software