Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - U 17 odrůd slivoní ze sklizní 2004-2005 byly stanoveny zkvasitelné cukry (glukosa, fruktosa a sacharosa), sorbitol, sušina a titrační acidita. Z plodů byly též připraveny a komisionálně senzoricky hodnoceny sušené švestky a povidla. Na základě obdržených výsledků byly pro následné zpracování na sušené plody a povidla nejvhodnější odrůdy ´Švestka domácí´, ´Anna Spath´, ´Elena´, ´President´ a ´Chrudimer´.
- U 17 odrůd slivoní ze sklizní 2004-2005 byly stanoveny zkvasitelné cukry (glukosa, fruktosa a sacharosa), sorbitol, sušina a titrační acidita. Z plodů byly též připraveny a komisionálně senzoricky hodnoceny sušené švestky a povidla. Na základě obdržených výsledků byly pro následné zpracování na sušené plody a povidla nejvhodnější odrůdy ´Švestka domácí´, ´Anna Spath´, ´Elena´, ´President´ a ´Chrudimer´. (cs)
- Fermentable sugars (glucose, fructose and sucrose), sorbitol, dry matter content and titrable acidity were monitored in fruits of 17 plum cultivars from the harverst 2004-2005. Prunes and damson-cheeses were prepared from the fruits and tasting by expert´s commission. Based on obteind results the cultivars ´Italien prune´,´Anna Spath´, ´Elena´, ´President´and ´Chrudimer´were most suitable for future processing in prunes and damson-cheeses. (en)
|
Title
| - Zpracovatelské charakteristiky nových odrůd slivoní pro různé potravinářské použití
- Processing characteristics of new plum cultivars for food production (en)
- Zpracovatelské charakteristiky nových odrůd slivoní pro různé potravinářské použití (cs)
|
skos:prefLabel
| - Zpracovatelské charakteristiky nových odrůd slivoní pro různé potravinářské použití
- Processing characteristics of new plum cultivars for food production (en)
- Zpracovatelské charakteristiky nových odrůd slivoní pro různé potravinářské použití (cs)
|
skos:notation
| - RIV/00027022:_____/06:8P008500!RIV08-MZE-00027022
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027022:_____/06:8P008500
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - plum cultivars; fermentable sugars; sorbitol; dry matter; titrable acidity; prunes; damson-cheeses; tasting (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník příspěvků XXXVII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Bohačenko, Ivan
- Paulíčková, Ivana
- Paprštein, F.
- Pinkrová, Jitka
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Výzkumný ústav potravinářský Praha v.v.i.
|