About: Zpracovatelské charakteristiky nových odrůd slivoní pro různé potravinářské použití     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • U 17 odrůd slivoní ze sklizní 2004-2005 byly stanoveny zkvasitelné cukry (glukosa, fruktosa a sacharosa), sorbitol, sušina a titrační acidita. Z plodů byly též připraveny a komisionálně senzoricky hodnoceny sušené švestky a povidla. Na základě obdržených výsledků byly pro následné zpracování na sušené plody a povidla nejvhodnější odrůdy ´Švestka domácí´, ´Anna Spath´, ´Elena´, ´President´ a ´Chrudimer´.
  • U 17 odrůd slivoní ze sklizní 2004-2005 byly stanoveny zkvasitelné cukry (glukosa, fruktosa a sacharosa), sorbitol, sušina a titrační acidita. Z plodů byly též připraveny a komisionálně senzoricky hodnoceny sušené švestky a povidla. Na základě obdržených výsledků byly pro následné zpracování na sušené plody a povidla nejvhodnější odrůdy ´Švestka domácí´, ´Anna Spath´, ´Elena´, ´President´ a ´Chrudimer´. (cs)
  • Fermentable sugars (glucose, fructose and sucrose), sorbitol, dry matter content and titrable acidity were monitored in fruits of 17 plum cultivars from the harverst 2004-2005. Prunes and damson-cheeses were prepared from the fruits and tasting by expert´s commission. Based on obteind results the cultivars ´Italien prune´,´Anna Spath´, ´Elena´, ´President´and ´Chrudimer´were most suitable for future processing in prunes and damson-cheeses. (en)
Title
  • Zpracovatelské charakteristiky nových odrůd slivoní pro různé potravinářské použití
  • Processing characteristics of new plum cultivars for food production (en)
  • Zpracovatelské charakteristiky nových odrůd slivoní pro různé potravinářské použití (cs)
skos:prefLabel
  • Zpracovatelské charakteristiky nových odrůd slivoní pro různé potravinářské použití
  • Processing characteristics of new plum cultivars for food production (en)
  • Zpracovatelské charakteristiky nových odrůd slivoní pro různé potravinářské použití (cs)
skos:notation
  • RIV/00027022:_____/06:8P008500!RIV08-MZE-00027022
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 63-67
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF4011)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 510326
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027022:_____/06:8P008500
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • plum cultivars; fermentable sugars; sorbitol; dry matter; titrable acidity; prunes; damson-cheeses; tasting (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [B26B857789D6]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský Dvůr
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník příspěvků XXXVII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bohačenko, Ivan
  • Paulíčková, Ivana
  • Paprštein, F.
  • Pinkrová, Jitka
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
issn
  • 1802-1433
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav potravinářský Praha v.v.i.
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software