Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Byl studován přestup tepla ze stěny homogenizátoru se stíranou teplosměnnou plochou do práškových potravin. Zjišťovala se závislost součinitele přestupu tepla při ohřevu a chlazení sušeného vaječného bílku, pšeničného škrobu, semen hořčice, pšeničné krupice a loupané rýže. Hodnoty součinitele přestupu tepla jsou třeba k dimenzování výměníků a homogenizátorů, které jsou určeny k tepelnému ošetření granulovaných potravinářských materiálů například k inaktivaci přítomných mikroorganismů v sušeném vaječném bílku. Zkoumané materiály byly vloženy do chladného horizontálního homogenizátoru se stíranou teplosměnnou plochou a byl proveden ohřev a chlazení. Byla měřena teplota práškového materiálu poblíž stěny zařízení a teplota stěny zařízení. Z těchto dat byly vypočteny hodnoty součinitele přestupu tepla odděleně pro ohřev a chlazení pro různé frekvence otáčení stíracího zařízení. Ukázalo se, že frekvence otáčení nemá na součinitel přestupu tepla výrazný vliv. Získaná data byla transformována do závislosti me (cs)
- The study focused on the transfer of heat from the scraped-surface homogeniser heat-exchange wall into granular foodstuff materials. The object of the study was the dependence of the heat transfer coefficient under conditions of heating and cooling of dried egg white, wheat starch, whole mustard seeds, wheat semolina and peeled rice. The heat transfer values are required for specifications of exchangers and homogenisers used for heat processing of granular materials, e.g. inactivation of micro-organisms in dried egg white. The tested materials were placed into the homogeniser and subjected to heating and cooling. Temperatures were read for the granular materials near and directly upon the heat transfer surface. The data obtained were used to calculate the values of the surface heat transfer coefficient (SHTC) for separately heating and cooling under varying rotational speed of the scrapers. The results indicate that the rotational speed had no significant influence over the surface heat transfer coe
- The study focused on the transfer of heat from the scraped-surface homogeniser heat-exchange wall into granular foodstuff materials. The object of the study was the dependence of the heat transfer coefficient under conditions of heating and cooling of dried egg white, wheat starch, whole mustard seeds, wheat semolina and peeled rice. The heat transfer values are required for specifications of exchangers and homogenisers used for heat processing of granular materials, e.g. inactivation of micro-organisms in dried egg white. The tested materials were placed into the homogeniser and subjected to heating and cooling. Temperatures were read for the granular materials near and directly upon the heat transfer surface. The data obtained were used to calculate the values of the surface heat transfer coefficient (SHTC) for separately heating and cooling under varying rotational speed of the scrapers. The results indicate that the rotational speed had no significant influence over the surface heat transfer coe (en)
|
Title
| - Heat transfer with heating and cooling granular materials in a scraped – surface homogeniser
- Heat transfer with heating and cooling granular materials in a scraped – surface homogeniser (en)
- Přestup tepla při ohřevu a chlazení granulovaných materiálů v homogenizátoru se stíranými stěnami (cs)
|
skos:prefLabel
| - Heat transfer with heating and cooling granular materials in a scraped – surface homogeniser
- Heat transfer with heating and cooling granular materials in a scraped – surface homogeniser (en)
- Přestup tepla při ohřevu a chlazení granulovaných materiálů v homogenizátoru se stíranými stěnami (cs)
|
skos:notation
| - RIV/00027022:_____/06:8P006156!RIV08-GA0-00027022
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(GA101/02/0649), Z(MZE0002702201)
|
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027022:_____/06:8P006156
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Heat transfer coefficient; Granular materials; Homogeniser (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Journal of Food Engineering
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Houška, Milan
- Landfeld, Aleš
- Strohalm, Jan
- Šesták, J.
- Kýhos, Karel
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |