About: Heat transfer with heating and cooling granular materials in a scraped – surface homogeniser     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Byl studován přestup tepla ze stěny homogenizátoru se stíranou teplosměnnou plochou do práškových potravin. Zjišťovala se závislost součinitele přestupu tepla při ohřevu a chlazení sušeného vaječného bílku, pšeničného škrobu, semen hořčice, pšeničné krupice a loupané rýže. Hodnoty součinitele přestupu tepla jsou třeba k dimenzování výměníků a homogenizátorů, které jsou určeny k tepelnému ošetření granulovaných potravinářských materiálů například k inaktivaci přítomných mikroorganismů v sušeném vaječném bílku. Zkoumané materiály byly vloženy do chladného horizontálního homogenizátoru se stíranou teplosměnnou plochou a byl proveden ohřev a chlazení. Byla měřena teplota práškového materiálu poblíž stěny zařízení a teplota stěny zařízení. Z těchto dat byly vypočteny hodnoty součinitele přestupu tepla odděleně pro ohřev a chlazení pro různé frekvence otáčení stíracího zařízení. Ukázalo se, že frekvence otáčení nemá na součinitel přestupu tepla výrazný vliv. Získaná data byla transformována do závislosti me (cs)
  • The study focused on the transfer of heat from the scraped-surface homogeniser heat-exchange wall into granular foodstuff materials. The object of the study was the dependence of the heat transfer coefficient under conditions of heating and cooling of dried egg white, wheat starch, whole mustard seeds, wheat semolina and peeled rice. The heat transfer values are required for specifications of exchangers and homogenisers used for heat processing of granular materials, e.g. inactivation of micro-organisms in dried egg white. The tested materials were placed into the homogeniser and subjected to heating and cooling. Temperatures were read for the granular materials near and directly upon the heat transfer surface. The data obtained were used to calculate the values of the surface heat transfer coefficient (SHTC) for separately heating and cooling under varying rotational speed of the scrapers. The results indicate that the rotational speed had no significant influence over the surface heat transfer coe
  • The study focused on the transfer of heat from the scraped-surface homogeniser heat-exchange wall into granular foodstuff materials. The object of the study was the dependence of the heat transfer coefficient under conditions of heating and cooling of dried egg white, wheat starch, whole mustard seeds, wheat semolina and peeled rice. The heat transfer values are required for specifications of exchangers and homogenisers used for heat processing of granular materials, e.g. inactivation of micro-organisms in dried egg white. The tested materials were placed into the homogeniser and subjected to heating and cooling. Temperatures were read for the granular materials near and directly upon the heat transfer surface. The data obtained were used to calculate the values of the surface heat transfer coefficient (SHTC) for separately heating and cooling under varying rotational speed of the scrapers. The results indicate that the rotational speed had no significant influence over the surface heat transfer coe (en)
Title
  • Heat transfer with heating and cooling granular materials in a scraped – surface homogeniser
  • Heat transfer with heating and cooling granular materials in a scraped – surface homogeniser (en)
  • Přestup tepla při ohřevu a chlazení granulovaných materiálů v homogenizátoru se stíranými stěnami (cs)
skos:prefLabel
  • Heat transfer with heating and cooling granular materials in a scraped – surface homogeniser
  • Heat transfer with heating and cooling granular materials in a scraped – surface homogeniser (en)
  • Přestup tepla při ohřevu a chlazení granulovaných materiálů v homogenizátoru se stíranými stěnami (cs)
skos:notation
  • RIV/00027022:_____/06:8P006156!RIV08-GA0-00027022
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 708-712
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(GA101/02/0649), Z(MZE0002702201)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 3
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 477522
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027022:_____/06:8P006156
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Heat transfer coefficient; Granular materials; Homogeniser (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [82D28AFA9A4F]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Journal of Food Engineering
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 77
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Houška, Milan
  • Landfeld, Aleš
  • Strohalm, Jan
  • Šesták, J.
  • Kýhos, Karel
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0260-8774
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software