About: Ověření imunochemické metody Western blot pro identifikaci tepelně opracovaného masa     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Metodou Western blot byla v tepelně opracovaném mase sledována přítomnost hovězího a kuřecího masa za přítomnosti jiných druhů masa. Byly testovány kuřecí imunoglobulin IgY pro identifikaci hovězího masa a králičí imunoglobulin k identifikaci kuřecího masa. Reakce na hovězí maso byla velmi silná, objevila se však i positivní reakce u jehněčího a slabě positivní u koňského masa; tu se však podařilo odstranit naředěním. V případě kuřecího masa byly testovány dvě králičí polyklonální protilátky, obě vykazovaly silně positivní reakci proti kuřecímu masu, ale i proti masu dalších druhů drůbeže (krůtí a kachní). Vyskytovaly se také křížové reakce s jinými druhy mas (hovězí, skopové, koňské) s výjimkou masa vepřového. K odstranění těchto reakcí byla vyzkoušena saturace vhodnými extrakty jehněčího masa. Výsledkem byla negativní reakce na jehněčí maso a slabě positivní na maso hovězí. Kontrola bez saturace vykazovala velmi silnou křížovou reakci.
  • Metodou Western blot byla v tepelně opracovaném mase sledována přítomnost hovězího a kuřecího masa za přítomnosti jiných druhů masa. Byly testovány kuřecí imunoglobulin IgY pro identifikaci hovězího masa a králičí imunoglobulin k identifikaci kuřecího masa. Reakce na hovězí maso byla velmi silná, objevila se však i positivní reakce u jehněčího a slabě positivní u koňského masa; tu se však podařilo odstranit naředěním. V případě kuřecího masa byly testovány dvě králičí polyklonální protilátky, obě vykazovaly silně positivní reakci proti kuřecímu masu, ale i proti masu dalších druhů drůbeže (krůtí a kachní). Vyskytovaly se také křížové reakce s jinými druhy mas (hovězí, skopové, koňské) s výjimkou masa vepřového. K odstranění těchto reakcí byla vyzkoušena saturace vhodnými extrakty jehněčího masa. Výsledkem byla negativní reakce na jehněčí maso a slabě positivní na maso hovězí. Kontrola bez saturace vykazovala velmi silnou křížovou reakci. (cs)
  • Using the Western blot method in heat treated meat was tested the mixture of beef and chicken meat in the presence of other kinds of meat. The chicken immunoglobin IgY for identification of beef meat and rabbit immunoglobin for chicken meat was used. The reaction of beef meat was very strong, but positive reaction on lambs and poor positive reaction on horse meat appeared, but this was possible to eliminate by dilution. Two rabbit polyclonal antigens were tested in the case of chicken meat, both showed strong positive reaction against chicken meat, but against meat of other poultry (duck, turkey) also. The cross-reactions with other kinds of meat (beef, mutton, horse) with exception of pork occured also. For removing these reactions was the saturation with suitable extracts of lamb meat tested. The result was the negative reaction on lamb and poor positive on beef. The control experiments without saturation showed very strong cross reaction. (en)
Title
  • Ověření imunochemické metody Western blot pro identifikaci tepelně opracovaného masa
  • Evaluation of immuno-chemical method „Western blot'' for Identification of warm treated meat (en)
  • Ověření imunochemické metody Western blot pro identifikaci tepelně opracovaného masa (cs)
skos:prefLabel
  • Ověření imunochemické metody Western blot pro identifikaci tepelně opracovaného masa
  • Evaluation of immuno-chemical method „Western blot'' for Identification of warm treated meat (en)
  • Ověření imunochemické metody Western blot pro identifikaci tepelně opracovaného masa (cs)
skos:notation
  • RIV/00027022:_____/06:#0000013!RIV07-MZE-00027022
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 370;374
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZE0002702201)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 491240
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027022:_____/06:#0000013
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Western blot, immunochemical detection, beef meat, chicken meat (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [BF1519C97FAE]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský Dvůr
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník příspěvků XXXVII. symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kmínková, Milena
  • Kučera, Jiří
  • Prošková, Alexandra
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1802-1433
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • VÚPP
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software