Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Jako optimální postup enzymové hydrolýzy pro zeleninovou matrici byla vybrána současná aplikace alfa-amylázy a konjugázy a inkubace při pH 4,9. Metodou byl stanoven obsah 5 methyltetrahydrofolátu (5-MTHF) ve vybraných druzích zeleniny. Špenát, čínské zelí, salát, květák a brokolice mají obsah 5-MTHF nad 50 ug/100g. Brambory, mrkev a zelí jsou méně bohatými zdroji tohoto faktoru (obsah 5-MTHF 15, 23, 16 ug/100g, resp.), ale vzhledem k roční spotřebě těchto druhů nejsou podstatné pro hodnocení celkového příjmu folátů.
- Jako optimální postup enzymové hydrolýzy pro zeleninovou matrici byla vybrána současná aplikace alfa-amylázy a konjugázy a inkubace při pH 4,9. Metodou byl stanoven obsah 5 methyltetrahydrofolátu (5-MTHF) ve vybraných druzích zeleniny. Špenát, čínské zelí, salát, květák a brokolice mají obsah 5-MTHF nad 50 ug/100g. Brambory, mrkev a zelí jsou méně bohatými zdroji tohoto faktoru (obsah 5-MTHF 15, 23, 16 ug/100g, resp.), ale vzhledem k roční spotřebě těchto druhů nejsou podstatné pro hodnocení celkového příjmu folátů. (cs)
- For optimal enzymatic hydrolyse of vegetable matrix was the alfa-amylase and conjugase mixture selected and using this method, the content of 5 methyltetrahydrofolate (5-MTHF) in chosen vegetable sorts was estimated. The 5-MTHF content in spinat odourless cabbage, lettuce, cauliflower and broccoli in higher than 50 ug/100 g. Lower content was estimated in leek, green pepper, carrot, white cabbage, potatoes (content of 5-MTHF 15, 23, 16 ug/100g, resp.). With regards to consumated amount, it is not valid for evaluation of total intake of folates. (en)
|
Title
| - Optimalizace metody pro stanovení folátů v zelenině a její aplikace
- Optimalizace metody pro stanovení folátů v zelenině a její aplikace (cs)
- Application of folate determination method in vegetable (en)
|
skos:prefLabel
| - Optimalizace metody pro stanovení folátů v zelenině a její aplikace
- Optimalizace metody pro stanovení folátů v zelenině a její aplikace (cs)
- Application of folate determination method in vegetable (en)
|
skos:notation
| - RIV/00027022:_____/06:#0000010!RIV07-MZE-00027022
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027022:_____/06:#0000010
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - folate determination, 5-methyltetrahydrofolate determination, vegetable (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník příspěvků XXXVII. symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Fiedlerová, Vlasta
- Holasová, Marie
- Vavreinová, Slavomíra
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |