About: Vliv vysokého tlaku na senzorické vlastnosti naklíčených semen čočky     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Grown seeds of lentils were conservated by high hydrostatic pressure, which is wary for nutrition of food. (en)
  • Naklíčená semena čočky (Lens esculenta Moench) byla konzervována vysokým hydrostatickým tlakem, který je šetrný k nutriční i senzorické hodnotě potravin. Vliv vysokého tlaku na vybrané senzorické deskriptory (vzhled, vůně, chuť, textura, intenzita luštěninové chuti a intenzita pachuti) byl sledován porovnáním s tlakově neošetřenými naklíčenými vzorky. I když hodnotitelé vnímali intenzivněji pachuť a mírné zhoršení chutě, konzervace naklíčené čočky vysokým hydrostatickým tlakem neměla statisticky významný vliv na vybrané senzorické deskriptory. Tlakově ošetřená naklíčená semena byla skladována v chladničce ( 4-8°C ) a v průběhu 21 dní (s odběry 2., 7., 14. a 21. den) byly provedeny jednotlivé senzorické analýzy. Během skladování nebyly zaznamenány statisticky významné změny sledovaných senzorických vlastností. Vzorky byly hodnoceny ve specializované laboratoři Výzkumného ústavu potravinářského Praha, 10 – 12 členným panelem asesorů, s použitím stupnicové metody s grafickou nestrukturovanou stupnicí. V
  • Naklíčená semena čočky (Lens esculenta Moench) byla konzervována vysokým hydrostatickým tlakem, který je šetrný k nutriční i senzorické hodnotě potravin. Vliv vysokého tlaku na vybrané senzorické deskriptory (vzhled, vůně, chuť, textura, intenzita luštěninové chuti a intenzita pachuti) byl sledován porovnáním s tlakově neošetřenými naklíčenými vzorky. I když hodnotitelé vnímali intenzivněji pachuť a mírné zhoršení chutě, konzervace naklíčené čočky vysokým hydrostatickým tlakem neměla statisticky významný vliv na vybrané senzorické deskriptory. Tlakově ošetřená naklíčená semena byla skladována v chladničce ( 4-8°C ) a v průběhu 21 dní (s odběry 2., 7., 14. a 21. den) byly provedeny jednotlivé senzorické analýzy. Během skladování nebyly zaznamenány statisticky významné změny sledovaných senzorických vlastností. Vzorky byly hodnoceny ve specializované laboratoři Výzkumného ústavu potravinářského Praha, 10 – 12 členným panelem asesorů, s použitím stupnicové metody s grafickou nestrukturovanou stupnicí. V (cs)
Title
  • Vliv vysokého tlaku na senzorické vlastnosti naklíčených semen čočky
  • Vliv vysokého tlaku na senzorické vlastnosti naklíčených semen čočky (cs)
  • Influence of high pressure on sensorial properties of germinated lentil seeds (en)
skos:prefLabel
  • Vliv vysokého tlaku na senzorické vlastnosti naklíčených semen čočky
  • Vliv vysokého tlaku na senzorické vlastnosti naklíčených semen čočky (cs)
  • Influence of high pressure on sensorial properties of germinated lentil seeds (en)
skos:notation
  • RIV/00027022:_____/05:8P007861!RIV08-MZE-00027022
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 121-125
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF3287), Z(MSM 223300004)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 549557
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027022:_____/05:8P007861
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • lentils; high pressure; sensorial properties; germination (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [66394BEB162E]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský Dvůr u Bystřice nad Pernštejnem
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • XXXVI. symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dostálová, J.
  • Houška, Milan
  • Strohalm, Jan
  • Průchová, Jiřina
  • Paulíčková, Ivana
  • Kadlec, P.
  • Culková, J.
  • Bervidová, M.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • VÚPP
https://schema.org/isbn
  • 80-86909-01-8
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software