Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Grown seeds of lentils were conservated by high hydrostatic pressure, which is wary for nutrition of food. (en)
- Naklíčená semena čočky (Lens esculenta Moench) byla konzervována vysokým hydrostatickým tlakem, který je šetrný k nutriční i senzorické hodnotě potravin. Vliv vysokého tlaku na vybrané senzorické deskriptory (vzhled, vůně, chuť, textura, intenzita luštěninové chuti a intenzita pachuti) byl sledován porovnáním s tlakově neošetřenými naklíčenými vzorky. I když hodnotitelé vnímali intenzivněji pachuť a mírné zhoršení chutě, konzervace naklíčené čočky vysokým hydrostatickým tlakem neměla statisticky významný vliv na vybrané senzorické deskriptory. Tlakově ošetřená naklíčená semena byla skladována v chladničce ( 4-8°C ) a v průběhu 21 dní (s odběry 2., 7., 14. a 21. den) byly provedeny jednotlivé senzorické analýzy. Během skladování nebyly zaznamenány statisticky významné změny sledovaných senzorických vlastností. Vzorky byly hodnoceny ve specializované laboratoři Výzkumného ústavu potravinářského Praha, 10 – 12 členným panelem asesorů, s použitím stupnicové metody s grafickou nestrukturovanou stupnicí. V
- Naklíčená semena čočky (Lens esculenta Moench) byla konzervována vysokým hydrostatickým tlakem, který je šetrný k nutriční i senzorické hodnotě potravin. Vliv vysokého tlaku na vybrané senzorické deskriptory (vzhled, vůně, chuť, textura, intenzita luštěninové chuti a intenzita pachuti) byl sledován porovnáním s tlakově neošetřenými naklíčenými vzorky. I když hodnotitelé vnímali intenzivněji pachuť a mírné zhoršení chutě, konzervace naklíčené čočky vysokým hydrostatickým tlakem neměla statisticky významný vliv na vybrané senzorické deskriptory. Tlakově ošetřená naklíčená semena byla skladována v chladničce ( 4-8°C ) a v průběhu 21 dní (s odběry 2., 7., 14. a 21. den) byly provedeny jednotlivé senzorické analýzy. Během skladování nebyly zaznamenány statisticky významné změny sledovaných senzorických vlastností. Vzorky byly hodnoceny ve specializované laboratoři Výzkumného ústavu potravinářského Praha, 10 – 12 členným panelem asesorů, s použitím stupnicové metody s grafickou nestrukturovanou stupnicí. V (cs)
|
Title
| - Vliv vysokého tlaku na senzorické vlastnosti naklíčených semen čočky
- Vliv vysokého tlaku na senzorické vlastnosti naklíčených semen čočky (cs)
- Influence of high pressure on sensorial properties of germinated lentil seeds (en)
|
skos:prefLabel
| - Vliv vysokého tlaku na senzorické vlastnosti naklíčených semen čočky
- Vliv vysokého tlaku na senzorické vlastnosti naklíčených semen čočky (cs)
- Influence of high pressure on sensorial properties of germinated lentil seeds (en)
|
skos:notation
| - RIV/00027022:_____/05:8P007861!RIV08-MZE-00027022
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(QF3287), Z(MSM 223300004)
|
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027022:_____/05:8P007861
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - lentils; high pressure; sensorial properties; germination (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| - Skalský Dvůr u Bystřice nad Pernštejnem
|
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - XXXVI. symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Dostálová, J.
- Houška, Milan
- Strohalm, Jan
- Průchová, Jiřina
- Paulíčková, Ivana
- Kadlec, P.
- Culková, J.
- Bervidová, M.
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
https://schema.org/isbn
| |