About: Database of physical properties of agro-food materials     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Článek popisuje EU databázi fyzikálních vlastností agro-potravinářských materiálů, která je k disposici on-line a stránkách http://ww .nelfood.com. Tato databáze obsahuje v době psaní článku přes 11 000 bibliografických záznamů. Okolo 16% těchto záznamů má připojeny numerické tabulky a rovnice. Nové a unikátní je to, že udává rovněž popisy experimentálních metod a potravin. Dvě čtybodové stupnice charakterizují kvalitu těchto specifikací (1-4 pro metodu, A-D pro popis potraviny). Fyzikální vlastnosti jsou rozděleny do pěti skupin: tepelné, mechanické (reologické a texturní), elektrické, difuzní a optické (spektrální a barva). Data jsou k disposici ve formě tabulek a rovnic jako funkcí nezávisle proměnných: teplota, tlak, složení atd. Databáze je hodnotným zdrojem informací pro potravinářské inženýry a vědce. Článek diskutuje měnící se požadavky uživatelů a strategii jak jim vyhovět: i) vývoj modelů a software pro predikci fyzikálních vlastností z jejich chemického složení a struktury (příkladem může (cs)
  • The paper describes the EU database of physical properties of agro-food materials available on-line at http://www.nelfood.com. This database contains (at the time of writing) over 11,000 bibliographic records. About 16% of these records have numerical tables and equations attached to them. The novel and unique feature of the database is that it specifies both the measurement methods and the descriptions of foods. Two four-point scales indicate the quality of this specification (1–4 for method, A–D for food definition). There are five main categories of data on physical properties of agro-food materials: thermal, mechanical (rheological and textural), electrical, diffusional and optical (spectral and colour). The data are available in the form of tables and equations, given as functions of independent variables such as temperature, pressure, composition, etc. The database is a valuable resource for food engineers and scientists. The paper discusses the changing needs of the users of the database and t
  • The paper describes the EU database of physical properties of agro-food materials available on-line at http://www.nelfood.com. This database contains (at the time of writing) over 11,000 bibliographic records. About 16% of these records have numerical tables and equations attached to them. The novel and unique feature of the database is that it specifies both the measurement methods and the descriptions of foods. Two four-point scales indicate the quality of this specification (1–4 for method, A–D for food definition). There are five main categories of data on physical properties of agro-food materials: thermal, mechanical (rheological and textural), electrical, diffusional and optical (spectral and colour). The data are available in the form of tables and equations, given as functions of independent variables such as temperature, pressure, composition, etc. The database is a valuable resource for food engineers and scientists. The paper discusses the changing needs of the users of the database and t (en)
Title
  • Database of physical properties of agro-food materials
  • Database of physical properties of agro-food materials (en)
  • Databáze fyzikálních vlastností zemědělsko-potravinářských materiálů (cs)
skos:prefLabel
  • Database of physical properties of agro-food materials
  • Database of physical properties of agro-food materials (en)
  • Databáze fyzikálních vlastností zemědělsko-potravinářských materiálů (cs)
skos:notation
  • RIV/00027022:_____/04:8P009051!RIV08-MZE-00027022
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 497-503
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • R
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 4
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 559436
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027022:_____/04:8P009051
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • database; agro-food materials; physical properties (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [EBB3F4A1F4D6]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Journal of Food Engineering
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 61
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Houška, Milan
  • Nesvadba, P.
  • Wolf, W.
  • Gekas, V.
  • Jarvis, D.
  • Johns, I.
  • Sadd, P.
issn
  • 0260-8774
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 41 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software