Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - V mléčných čokoládách je Vyhláškou MZe č. 76/2003 povolen maximální 5% přídavek šesti speciálních ekvivalentů kakaového másla (CBE), resp. jejich směsí. Určí se na základě rozdílu obsahů tří nejdůležitějších triacylglycerolů s uhlíkovými čísly C50, C52 a C54 v čokoládě a v mléčném tuku stanovených plynovou chromatografií. Pro mléčnou čokoládu bez CBE platí vztah C50=a-bC54. Vyšší vypočtená hodnota C50 indikuje přídavek CBE. Dále byl navržen a interně validován postup pro stanovení aktuálního přídavku CBE do mléčné čokolády.
- V mléčných čokoládách je Vyhláškou MZe č. 76/2003 povolen maximální 5% přídavek šesti speciálních ekvivalentů kakaového másla (CBE), resp. jejich směsí. Určí se na základě rozdílu obsahů tří nejdůležitějších triacylglycerolů s uhlíkovými čísly C50, C52 a C54 v čokoládě a v mléčném tuku stanovených plynovou chromatografií. Pro mléčnou čokoládu bez CBE platí vztah C50=a-bC54. Vyšší vypočtená hodnota C50 indikuje přídavek CBE. Dále byl navržen a interně validován postup pro stanovení aktuálního přídavku CBE do mléčné čokolády. (cs)
- Directive MZe no. 76/2003 Sb. allows max. 5% addition of six special cocoa butter equivalents (CBEs), resp. their mixtures, in milk chocolate. This addition is determined on the basis of differences of three main triglycerol (hydrocarbon no. C50, C52 and C54) contents in milk chocolate and in milk fat, detected by gas chromatography. For milk chocolate without CBEs addition the relation C50=a-bC54 is valide. Higher calculated values of C50 indicates the CBEs addition. The processing for actual CBEs addition in milk chocolate was proposed and internal validated. (en)
|
Title
| - SOP : Určení přídavků ekvivalentů kakaového másla do mléčných čokolád - stanovení triacylglycerolů metodou plynové chromatografie
- SOP : Určení přídavků ekvivalentů kakaového másla do mléčných čokolád - stanovení triacylglycerolů metodou plynové chromatografie (cs)
- SOP : Determination of cocoa butter equivalents addition in milk chocolate - dermination of triglycerides by gas chromatography (en)
|
skos:prefLabel
| - SOP : Určení přídavků ekvivalentů kakaového másla do mléčných čokolád - stanovení triacylglycerolů metodou plynové chromatografie
- SOP : Určení přídavků ekvivalentů kakaového másla do mléčných čokolád - stanovení triacylglycerolů metodou plynové chromatografie (cs)
- SOP : Determination of cocoa butter equivalents addition in milk chocolate - dermination of triglycerides by gas chromatography (en)
|
skos:notation
| - RIV/00027022:_____/04:8P007609!RIV08-MZE-00027022
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...onomickeParametry
| - Ochrana ekonomických zájmů spotřebitele, sankce za použití nekalých obchodních praktik
|
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027022:_____/04:8P007609
|
http://linked.open...terniIdentifikace
| |
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open...vai/riv/kategorie
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - milk chocolate; milk fat; cocoa butter equivalents; triglycerides; gas chromatography (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open.../licencniPoplatek
| |
http://linked.open...okalizaceVysledku
| - Státní zemědělská a úpotravinářská inspekce, předáno dopisem dne 14.12.2004 VÚP Praha, odd. 310
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...echnickeParametry
| - Laboratorní technika běžně používaná v kontrolních laboratořích
|
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Bohačenko, Ivan
- Kopicová, Zdenka
|
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
| |
http://linked.open...itiJinymSubjektem
| |