About: SOP : Určení přídavků ekvivalentů kakaového másla do mléčných čokolád - stanovení triacylglycerolů metodou plynové chromatografie     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V mléčných čokoládách je Vyhláškou MZe č. 76/2003 povolen maximální 5% přídavek šesti speciálních ekvivalentů kakaového másla (CBE), resp. jejich směsí. Určí se na základě rozdílu obsahů tří nejdůležitějších triacylglycerolů s uhlíkovými čísly C50, C52 a C54 v čokoládě a v mléčném tuku stanovených plynovou chromatografií. Pro mléčnou čokoládu bez CBE platí vztah C50=a-bC54. Vyšší vypočtená hodnota C50 indikuje přídavek CBE. Dále byl navržen a interně validován postup pro stanovení aktuálního přídavku CBE do mléčné čokolády.
  • V mléčných čokoládách je Vyhláškou MZe č. 76/2003 povolen maximální 5% přídavek šesti speciálních ekvivalentů kakaového másla (CBE), resp. jejich směsí. Určí se na základě rozdílu obsahů tří nejdůležitějších triacylglycerolů s uhlíkovými čísly C50, C52 a C54 v čokoládě a v mléčném tuku stanovených plynovou chromatografií. Pro mléčnou čokoládu bez CBE platí vztah C50=a-bC54. Vyšší vypočtená hodnota C50 indikuje přídavek CBE. Dále byl navržen a interně validován postup pro stanovení aktuálního přídavku CBE do mléčné čokolády. (cs)
  • Directive MZe no. 76/2003 Sb. allows max. 5% addition of six special cocoa butter equivalents (CBEs), resp. their mixtures, in milk chocolate. This addition is determined on the basis of differences of three main triglycerol (hydrocarbon no. C50, C52 and C54) contents in milk chocolate and in milk fat, detected by gas chromatography. For milk chocolate without CBEs addition the relation C50=a-bC54 is valide. Higher calculated values of C50 indicates the CBEs addition. The processing for actual CBEs addition in milk chocolate was proposed and internal validated. (en)
Title
  • SOP : Určení přídavků ekvivalentů kakaového másla do mléčných čokolád - stanovení triacylglycerolů metodou plynové chromatografie
  • SOP : Určení přídavků ekvivalentů kakaového másla do mléčných čokolád - stanovení triacylglycerolů metodou plynové chromatografie (cs)
  • SOP : Determination of cocoa butter equivalents addition in milk chocolate - dermination of triglycerides by gas chromatography (en)
skos:prefLabel
  • SOP : Určení přídavků ekvivalentů kakaového másla do mléčných čokolád - stanovení triacylglycerolů metodou plynové chromatografie
  • SOP : Určení přídavků ekvivalentů kakaového másla do mléčných čokolád - stanovení triacylglycerolů metodou plynové chromatografie (cs)
  • SOP : Determination of cocoa butter equivalents addition in milk chocolate - dermination of triglycerides by gas chromatography (en)
skos:notation
  • RIV/00027022:_____/04:8P007609!RIV08-MZE-00027022
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QC1111)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Ochrana ekonomických zájmů spotřebitele, sankce za použití nekalých obchodních praktik
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 587059
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027022:_____/04:8P007609
http://linked.open...terniIdentifikace
  • SOP 111104
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • milk chocolate; milk fat; cocoa butter equivalents; triglycerides; gas chromatography (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [5619C4DE2368]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Státní zemědělská a úpotravinářská inspekce, předáno dopisem dne 14.12.2004 VÚP Praha, odd. 310
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Laboratorní technika běžně používaná v kontrolních laboratořích
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bohačenko, Ivan
  • Kopicová, Zdenka
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software