About: Vliv vybraných prebiotik na fyziologické vlastnosti probiotik     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Several types of diet fibre have positive (bifidogenic) influence on the probiotic microflora and its development in the guts. Probiotics (microbial population) and prebiotics (dietetic fibre) together create synbiotics, which are one of the rapid developing spheres in the food research. Passing the digestive tract the bacteries are exposed to the influence of several factors, which decreased their vitality. As the most important is reported the pH shock during the stomach passage and the bile acids influence in the small intestine. Selected microorganisms Lactoflora species of the collection were tested on their bile acids sensitivity in the presence of the barley extract with high proportion of beta-glucans. The bile acids presence in the cultivation medium influenced the prolongation of lag-phase and lowered the growth velocity according the microrganism type. The highest bile acids tolerance was reported for Enterococcus faecium, which was able to grow without adaptation in the all tested bile aci (en)
  • Pozitivní (bifidogenní) vliv na probiotickou mikroflóru a její rozvoj ve střevech mají některé typy vláknin. Probiotika (mikrobiální populace) a prebiotika (dietetická vláknina) tvoří společně synbiotika, která představují jednu z rychle se rozvíjejících oblastí potravinářského výzkumu. Bakterie jsou při cestě zažívacím traktem vystaveny působení mnoha faktorů, které snižují jejich životaschopnost. Jako nejdůležitější se uvádí pH šok při průchodu žaludkem a působení žlučových kyselin v tenkém střevě. Uvybraných kmenů sbírky Laktoflora byla testována citlivost na žlučové kyseliny v přítomnosti ječmenného extraktu s vysokým podílem beta-glukanů. Přítomnost žlučových kyselin v kultivačním médiu měla za následek různou míru prodloužení lag-fáze a sníženírůstové rychlosti v závislosti na mikroorganismu. Nejvyšší toleranci ke žlučovým kyselinám vykazuje kmen Enterococcus faecium, který je schopen růstu bez adaptace v testovaném rozsahu koncentrací žlučových kyselin. Přídavek beta-glukanů ovlivnil pozitivn
  • Pozitivní (bifidogenní) vliv na probiotickou mikroflóru a její rozvoj ve střevech mají některé typy vláknin. Probiotika (mikrobiální populace) a prebiotika (dietetická vláknina) tvoří společně synbiotika, která představují jednu z rychle se rozvíjejících oblastí potravinářského výzkumu. Bakterie jsou při cestě zažívacím traktem vystaveny působení mnoha faktorů, které snižují jejich životaschopnost. Jako nejdůležitější se uvádí pH šok při průchodu žaludkem a působení žlučových kyselin v tenkém střevě. Uvybraných kmenů sbírky Laktoflora byla testována citlivost na žlučové kyseliny v přítomnosti ječmenného extraktu s vysokým podílem beta-glukanů. Přítomnost žlučových kyselin v kultivačním médiu měla za následek různou míru prodloužení lag-fáze a sníženírůstové rychlosti v závislosti na mikroorganismu. Nejvyšší toleranci ke žlučovým kyselinám vykazuje kmen Enterococcus faecium, který je schopen růstu bez adaptace v testovaném rozsahu koncentrací žlučových kyselin. Přídavek beta-glukanů ovlivnil pozitivn (cs)
Title
  • Vliv vybraných prebiotik na fyziologické vlastnosti probiotik
  • Vliv vybraných prebiotik na fyziologické vlastnosti probiotik (cs)
  • Effect of selected prebiotics on physiological characteristics of probiotics (en)
skos:prefLabel
  • Vliv vybraných prebiotik na fyziologické vlastnosti probiotik
  • Vliv vybraných prebiotik na fyziologické vlastnosti probiotik (cs)
  • Effect of selected prebiotics on physiological characteristics of probiotics (en)
skos:notation
  • RIV/00027022:_____/04:00010017!RIV/2005/MZE/M04005/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 418-419
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZE0002702201)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 593114
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027022:_____/04:00010017
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • probiotic; prebiotic; synbiotic; bill acids; resistence; beta-glucan (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [752C2C7281D8]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský Dvůr
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník příspěvků. XXXV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Vaculová, Kateřina
  • Erban, Vladimír
  • Komárková, Eliška
  • Ledvinka, Pavel
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav potravinářský Praha
https://schema.org/isbn
  • 80-902671-8-1
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 46 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software