About: Sterilace sušených vaječných bílků     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem této práce je popsat dosažené výsledky v oblasti vysokoteplotního homogenizační sterilace sušených vaječných bílků a podat důkaz jeho účinnosti při reálném provádění tohoto procesu na pilotním zařízení. Technologie moderního rychlého způsobu tepelného ošetření sušeného vaječného bílku je vázána na zařízení, v němž lze intenzivně a rovnoměrně provést ohřev a ochlazení tohoto materiálu. Cílem procesu bylo provést inaktivaci přítomných mikroorganismů včetně spor často se přirozeně vyskytujících sporujících mikrobů, například rodu Bacillus cereus. Dalším cílem bylo zlepšení kvality bílku podstatným zvýšením pevnosti gelu po jeho obnovení a uvaření. Po obnovení sterilovaného bílku byla zjištěna vyšší šlehatelnost a lepší stabilita pěny. Po uvaření obnoveného bílku byla zjištěna podstatně vyšší pevnost gelu. Proces vysokoteplotní sterilace sušeného vaječného bílku zkracuje inaktivaci mikrobů a zvýšení pevnosti gelu z dosavadních cca 6 týdnů na 6 hodin.
  • Cílem této práce je popsat dosažené výsledky v oblasti vysokoteplotního homogenizační sterilace sušených vaječných bílků a podat důkaz jeho účinnosti při reálném provádění tohoto procesu na pilotním zařízení. Technologie moderního rychlého způsobu tepelného ošetření sušeného vaječného bílku je vázána na zařízení, v němž lze intenzivně a rovnoměrně provést ohřev a ochlazení tohoto materiálu. Cílem procesu bylo provést inaktivaci přítomných mikroorganismů včetně spor často se přirozeně vyskytujících sporujících mikrobů, například rodu Bacillus cereus. Dalším cílem bylo zlepšení kvality bílku podstatným zvýšením pevnosti gelu po jeho obnovení a uvaření. Po obnovení sterilovaného bílku byla zjištěna vyšší šlehatelnost a lepší stabilita pěny. Po uvaření obnoveného bílku byla zjištěna podstatně vyšší pevnost gelu. Proces vysokoteplotní sterilace sušeného vaječného bílku zkracuje inaktivaci mikrobů a zvýšení pevnosti gelu z dosavadních cca 6 týdnů na 6 hodin. (cs)
  • This paper describes the results of high temperature homogenising sterilisation of dried egg white and shows the efficacy of this process in a pilot plant. The technology of rapid thermal treatment of dried egg white requires equipment capable of intensive and uniform heating and cooling of this material. Such equipment has been developed in our laboratory at the Food Research Institute Prague. The purpose of the treatment is inactivation of microorganisms including spores of frequently naturally present spore forming microbes such as Bacillus cereus. Another purpose is improving the quality of egg white by significantly increasing the gel strength after its reconstitution and cooking. After reconstitution the egg white had significantly greater whipping quality (whip ability) and better stability of the foam. After cooking the reconstituted egg white had significantly higher gel strength compared with conventional treatment. The high temperature sterilisation of dried egg white speeds up the inacti (en)
Title
  • Sterilace sušených vaječných bílků
  • Sterilace sušených vaječných bílků (cs)
  • Sterilisation of dried egg whites (en)
skos:prefLabel
  • Sterilace sušených vaječných bílků
  • Sterilace sušených vaječných bílků (cs)
  • Sterilisation of dried egg whites (en)
skos:notation
  • RIV/00027022:_____/03:8P006837!RIV08-MZE-00027022
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 1;6
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QE1026)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 628916
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027022:_____/03:8P006837
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • sterilisation; dried egg whites (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [674E07379C1B]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský Dvůr
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin, Skalský Dvůr 26.-28.5.2003, Sborník příspěvků na CD-ROM
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Houška, Milan
  • Landfeld, Aleš
  • Strohalm, Jan
  • Kýhos, Karel
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
https://schema.org/isbn
  • 80-902671-6-5
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 21 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software