About: Effect of treatment by very high pressure on mechanical properites of vegetables     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Kusovité ovoce a zelenina mění po ošetření velmi vysokým tlakem svoje vlastnosti. Dochází ke změnám chuti i vzhledu, obdobným jako při blanžírování. Tatočást práce se zabývala změnami mechanických vlastností u vybraných druhů zeleniny. Byly vyhodnocovány změny pevnosti jednotlivých vzorků vlivem ošetření vysokým tlakem (velikost tlaku a délka doby působení), s minimálním pobytem vzorku ve vodě (jen po dobu vlastního ošetření v tlakové komoře) a bez vlivu skladování. Pro měření změn pevnosti po ošetření vysokým tlakem byly zvoleny brambory, ředkev bílá, mrkev, celer bulvový, červená řepa
  • The properties of particulate fruit and vegetables change after the treatment by very high pressure. Changes in taste and appereance occur resembling the changes caused by blanching. This study dealt with the changes of mechanical properties of selected kinds of vegetables. Changes in firmness of individual samples due to pressurization (pressure intensity and exposure time) were evaluated, with the minimum submerging in water (only during the treatment proper in the pressure chamber) and without the influence of storage. Changes in firmness caused by pressurization were measured in potatoes; white radish, carrot, celeriac root and red beet (en)
Title
  • Effect of treatment by very high pressure on mechanical properites of vegetables (en)
  • Vliv ošetření velmi vysokým tlakem na mechanické vlastnosti zeleniny
  • Vliv ošetření velmi vysokým tlakem na mechanické vlastnosti zeleniny (cs)
skos:prefLabel
  • Effect of treatment by very high pressure on mechanical properites of vegetables (en)
  • Vliv ošetření velmi vysokým tlakem na mechanické vlastnosti zeleniny
  • Vliv ošetření velmi vysokým tlakem na mechanické vlastnosti zeleniny (cs)
skos:notation
  • RIV/00027022:_____/02:00000075!RIV/2003/MZE/M04003/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 235-238
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZE-M04-99-01)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 669031
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027022:_____/02:00000075
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • high pressure; pressurization of vegetables; firmness of vegetablews; storage of vegetables (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [FCD51D6C96CA]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský Dvůr
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník příspěvků XXXIII. symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Houška, Milan
  • Landfeld, Aleš
  • Strohalm, Jan
  • Novotná, Pavla
  • Kýhos, Karel
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav potravinářský Praha
https://schema.org/isbn
  • 80-902671-5-3
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software