Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Kusovité ovoce a zelenina mění po ošetření velmi vysokým tlakem svoje vlastnosti. Dochází ke změnám chuti i vzhledu, obdobným jako při blanžírování. Tatočást práce se zabývala změnami mechanických vlastností u vybraných druhů zeleniny. Byly vyhodnocovány změny pevnosti jednotlivých vzorků vlivem ošetření vysokým tlakem (velikost tlaku a délka doby působení), s minimálním pobytem vzorku ve vodě (jen po dobu vlastního ošetření v tlakové komoře) a bez vlivu skladování. Pro měření změn pevnosti po ošetření vysokým tlakem byly zvoleny brambory, ředkev bílá, mrkev, celer bulvový, červená řepa
- The properties of particulate fruit and vegetables change after the treatment by very high pressure. Changes in taste and appereance occur resembling the changes caused by blanching. This study dealt with the changes of mechanical properties of selected kinds of vegetables. Changes in firmness of individual samples due to pressurization (pressure intensity and exposure time) were evaluated, with the minimum submerging in water (only during the treatment proper in the pressure chamber) and without the influence of storage. Changes in firmness caused by pressurization were measured in potatoes; white radish, carrot, celeriac root and red beet (en)
|
Title
| - Effect of treatment by very high pressure on mechanical properites of vegetables (en)
- Vliv ošetření velmi vysokým tlakem na mechanické vlastnosti zeleniny
- Vliv ošetření velmi vysokým tlakem na mechanické vlastnosti zeleniny (cs)
|
skos:prefLabel
| - Effect of treatment by very high pressure on mechanical properites of vegetables (en)
- Vliv ošetření velmi vysokým tlakem na mechanické vlastnosti zeleniny
- Vliv ošetření velmi vysokým tlakem na mechanické vlastnosti zeleniny (cs)
|
skos:notation
| - RIV/00027022:_____/02:00000075!RIV/2003/MZE/M04003/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027022:_____/02:00000075
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - high pressure; pressurization of vegetables; firmness of vegetablews; storage of vegetables (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník příspěvků XXXIII. symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Houška, Milan
- Landfeld, Aleš
- Strohalm, Jan
- Novotná, Pavla
- Kýhos, Karel
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Výzkumný ústav potravinářský Praha
|
https://schema.org/isbn
| |