About: Baktocereální preparáty v pokusech IN VITRO a IN VIVO     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • One of the statistically most important reasons of human mortality, not in ouir Republic only, are the cardiovascular diseases, which are usually accompanied by cholesterin and lipids metabolic disorders. The cholesterin metabolismus includes the biochemical changes of bile acids, which can further change the harmfull gut microbes to secondary bile acids (disoxycholic and cholic acids - Stellwag, Hylemon, 1979), which are in positive correlationship with colorectal karcinoms (Gorbach and Goldin, 1990). The intestinal microflora and sufficient dietetic fibre content in food cean have significant influence on the cholesterin metabolismus. The starters cultures, especially bifidobacteria and lactobacilli, Streptococcus thermophillus and Streptococcus faeciunm (Macharáček, 1996) have inmfluence on the intestinal microflora and together on the bile acids metabolismus and the cholesterin level in blood and liver. (en)
  • Jednou ze statisticky nejzávažnějších příčin úmrtnosti, nejen v naší republice, jsou nemoci srdce a cév, které pravidelně doprovázejí poruchy metabolismu cholesterolu a metabolismu lipidů. K metabolismu cholesterolu patří biochemické přeměny a koloběh žlučových kyselin, které se působením nežádoucí střevní mikroflóry mohou dále přeměňovat na sekundární žlučové kyseliny (kyselinu deoxycholovou a kyselinu cholovou - Stellwag, Hylemon, 1979), které mimo jiné vykazují pozitivní korelaci s kolorektálním karcinomem (Gorbach a Goldin, 1990). Významným způsobem, nepřímo přes koloběh žlučových kyselin, může metabolismus cholesterolu ovlivnit střevní mikrofló ra a přítomnost vlákniny ve stravě.Startérové kultury, zejména bifidobakterie, laktobacily, Streptococcus thermophillus (Macharáček, 1996, a.j.), ovlivňují střevní mikroflóru a společně ovlivňují metabolismus žlučových kyselin a jeho prostřednictvím metabolismus a hladinu cholesterolu v krvi a játrech. ladinu choleste
Title
  • Baktocereální preparáty v pokusech IN VITRO a IN VIVO
  • Baktocereální preparáty v pokusech IN VITRO a IN VIVO (cs)
  • The bactocereal preparat in experiments IN Vitro and IN VIVO (en)
skos:prefLabel
  • Baktocereální preparáty v pokusech IN VITRO a IN VIVO
  • Baktocereální preparáty v pokusech IN VITRO a IN VIVO (cs)
  • The bactocereal preparat in experiments IN Vitro and IN VIVO (en)
skos:notation
  • RIV/00027022:_____/02:00000069!RIV/2003/MZE/M04003/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 30-33
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QD0183)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 639336
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027022:_____/02:00000069
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • cholesterin metabolismus disorders; lipids metabolismus disorders, bile acids; bifidobacteria; lactobacilli (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [F183F755FD67]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský Dvůr
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník příspěvků XXXIII. symposia o nových směrech výroba a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Beran, Miloš
  • Poledne, Rudolf
  • Suchánek, Pavel
  • Vaculová, Kateřina
  • Erban, Vladimír
  • Molík, Petr
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav potravinářský Praha
https://schema.org/isbn
  • 80-902671-5-7
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software