About: Changes to quality of natural orange juice pasteurized by high pressure during storage     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Vzorky přírodní pomerančové šťávy uchovávané v uzavřených plastových obalech a ošetřené vysokým tlakem byly porovnávány se šťávou mraženou a apsterovanou záhřevem.Byly hodnoceny jednak senzoricky, tj. vzhled vzorku, vůně, chuť, senzorická viskozita, a jednak pomocí přístrojů (kinematická viskozita, hodnocení barvy a změny hodnoty pH vzorků). Vzhledově byla nejlépe hodnocena mražená šťáva, z hlediska vůně byly přibližně rovnocenné vzorky ošetřené tlakem i teplem. Viskozita všech vzorků byla klasifikovánajako řídká. Preferenčním testem bylo stanoveno následující pořadí vzorků: mražený, ošetřený vysokým tlakem a pasterovaný záhřevem. Šťáva ošetřená vysokým tlakem vykázala akceptovatelnou kvalitu po dobu 150 dnů skladování při teplotě místnosti.
  • Natural orange juice pasteurized (pascalized) by high pressure was stored for 180 days at room temperature in dark conditions. Sensory evaluation of several quality parameters was made. At the same time the frozen and heat pasteurised parallel samples ofthe juice of the same origin were evaluated for comparison. The sensory evaluation consists of overall image, flavour, taste and sensorial viscosity. The instrumental evaluation of colour, pH and kinematic was made. The best overall image was received f or frozen juice. The pressurised and heated samples were nearly the same as regards the flavour. The sensorial viscosity of all samples was evaluated as thin with very small differences during storage.The preference test was also made - the best quality for the test panel was received for samples of frozen juice followed by pressurised juice. The third rank was given to heat treated samples. The pressurised samples exhibited the acceptable quality for 150 days of storage at room temperature. (en)
Title
  • Changes to quality of natural orange juice pasteurized by high pressure during storage (en)
  • Změny kvality přírodní pomerančové šťávy ošetřené tlakem v průběhu skladování
  • Změny kvality přírodní pomerančové šťávy ošetřené tlakem v průběhu skladování (cs)
skos:prefLabel
  • Changes to quality of natural orange juice pasteurized by high pressure during storage (en)
  • Změny kvality přírodní pomerančové šťávy ošetřené tlakem v průběhu skladování
  • Změny kvality přírodní pomerančové šťávy ošetřené tlakem v průběhu skladování (cs)
skos:notation
  • RIV/00027022:_____/00:00000014!RIV/2001/MZE/M04001/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 187
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(EP0960006260)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 5
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
  • Houška, Milan
  • Landfeld, Aleš
  • Strohalm, Jan
  • Novotná, Pavla
  • Kýhos, Karel
  • Grée, Rudolf
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 733507
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027022:_____/00:00000014
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • orange jiuice; pasteurisation; high pressure; freezing; storage; sensory and instrumental evaluation (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [A06C8B0FA350]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Czech J. Food Sciences
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 2000
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Houška, Milan
  • Landfeld, Aleš
  • Strohalm, Jan
  • Valentová, Helena
  • Novotná, Pavla
  • Kýhos, Karel
  • Grée, Rudolf
issn
  • 1212-1800
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software