About: Free range system as an alternative fattening system for Prestice Black Pied pig     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Na základě výsledků řady srovnávacích testů byla pro Přeštické černostrakaté plemeno navržena alternativní technologie, která spočívá v uplatněnní sezónního pastevního výkrmu s využitím kompletních krmných směsí z tuzemských komponentů. Tento systém plně využívá genetický potenciál daného plemene při zlepšení nutričních charakteristik konečného produktu i ekonomických ukazatelů produkce.
  • Na základě výsledků řady srovnávacích testů byla pro Přeštické černostrakaté plemeno navržena alternativní technologie, která spočívá v uplatněnní sezónního pastevního výkrmu s využitím kompletních krmných směsí z tuzemských komponentů. Tento systém plně využívá genetický potenciál daného plemene při zlepšení nutričních charakteristik konečného produktu i ekonomických ukazatelů produkce. (cs)
  • Based on five years investigation of Prestice Black Pied pig the seasonal free range system has been recommended as a preferable alternative for this local breed. This system uses the pasture and domestic feedstuff and presents the optimal utilization of genetic potential of Prestice Black Pied pig with improved nutritional characteristics of pork and also the profitability of pork production. (en)
Title
  • Free range system as an alternative fattening system for Prestice Black Pied pig (en)
  • Výkrm na pastvě jako alternativní možnost chovu přeštického prasete
  • Výkrm na pastvě jako alternativní možnost chovu přeštického prasete (cs)
skos:prefLabel
  • Free range system as an alternative fattening system for Prestice Black Pied pig (en)
  • Výkrm na pastvě jako alternativní možnost chovu přeštického prasete
  • Výkrm na pastvě jako alternativní možnost chovu přeštického prasete (cs)
skos:notation
  • 2.14
  • RIV/00027014:_____/14:#0002119!RIV15-MZE-00027014
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI101A164)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • Ústřední kontrolní a zkušební ústasv zemědělský Brno
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • U pastevního systému s vlastní výrobou krmných směsí ve srovnání s konvenčním výkrmem ve stáji s nákupem komerčních krmných směsí řady A představovala úspora v nákladech na krmiva představovala u pastevního systému 269 Kč na jatečný kus. (kalkulace v cenách 2014 při započtení nákladů na pastevní areál). V nákladech na kg přírůstku činí tento rozdíl 12%. Na 100 kusů jatečných prasat činí tento rozdíl 26 900 Kč. Pokud jsou JUT přeštických černostrakatých prasat zpeněžovány jako běžný produkt je jejich realizační cena o 7% nižší ve srovnání s masnými hybridy. Konečný produkt z pastevního výkrmu má však vyšší nutriční hodnotu a jako produkt s vyšší přidanou hodnotou umožňuje realizační cenu dle poptávky zvýšit. Rozdíl v realizační ceně může být v závislosti na marketingu produktu min. 320 Kč/jatečný kus, na 100 kusů jatečných prasat 32000 Kč.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 54491
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/14:#0002119
http://linked.open...terniIdentifikace
  • 978-80-7403-131-1
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • free range system, pasture, Prestice Black Pied pig (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [66911B929212]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Pro plemeno uchovávané jako genetický zdroj byla navržena extenzivní technologie, která spočívá v uplatnění sezónního výkrmu na pastvě při zkrmování kompletních krmných směsí z tuzemských komponentů. Rozměry jednotlivých technologických prvků jsou určovány rozměry na kus a počtem zvířat na pastvině. Výpočet maximálního zatížení pastviny vychází z povolené zátěže N látek v rámci Nitrátové směrnice s ohledem na dobu využívání daného pozemku. Rozloha pastevního areálu: max. zatížení 50 ks/ha/5 měsíční pastevní cyklus. Další údaje viz OT. U přeštických prasat byly v tomto systému zaznamenány srovnatelné nebo vyšší přírůstky, lepší konverze krmiva, dále příznivější složení mastných kyselin a vyšší hladina vitaminu E v konečných produktech. U pastevních skupin s nižším zastoupením N látek v krmné dietě byl zaznamenán vyšší obsah intramuskulárního tuku. Smlova o uplatnění metodiky: 293/2014, uživatel CM: Svaz chovatelů prasat, z.s., Bavorská 856/14, Praha 5, 155 41, IČO: 00551040, Ing. Jan Stibal 266 712 861.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Vališ, Libor
  • Dostálová, Anne
  • Koucký, Milan
  • Sklenář, Josef
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 36 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software