About: Faktory ovlivňující kvalitu píce kukuřice     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Kukuřice setá je významná krmná energetická pícnina, která je součástí krmných dávek přežvýkavců, hlavně skotu, kde tvoří základ celoroční směsné krmné dávky. Pokus se silážní kukuřicí byl založen na jaře 2013. Vyseto bylo 14 hybridů, které byly kategorizovány dle čísla ranosti FAO (rané, středně rané a středně pozdní), způsobu využití (siláž, zrno, kombinované), typu zrna (flint, dent a mezityp) a typu hybridu (stay green, rovnoměrně zrající a rychle zrající). Z výsledů vyplývá, že FAO významně ovlivňovalo podíl palic, obsah vlákniny a stravitelnost NDF. Typ zrna vykázal vliv na podíl palice, stravitelnost NDF a obsah škrobu. Způsob využití ovlivnil všechny sledované parametry mimo obsah NDF, zatímco typ hybridu průkazně neovlivňoval žádný z parametrů. Širší zobecnění výsledků není možné s ohledem na jejich jednoletý charakter i menší rozsah souboru.
  • Kukuřice setá je významná krmná energetická pícnina, která je součástí krmných dávek přežvýkavců, hlavně skotu, kde tvoří základ celoroční směsné krmné dávky. Pokus se silážní kukuřicí byl založen na jaře 2013. Vyseto bylo 14 hybridů, které byly kategorizovány dle čísla ranosti FAO (rané, středně rané a středně pozdní), způsobu využití (siláž, zrno, kombinované), typu zrna (flint, dent a mezityp) a typu hybridu (stay green, rovnoměrně zrající a rychle zrající). Z výsledů vyplývá, že FAO významně ovlivňovalo podíl palic, obsah vlákniny a stravitelnost NDF. Typ zrna vykázal vliv na podíl palice, stravitelnost NDF a obsah škrobu. Způsob využití ovlivnil všechny sledované parametry mimo obsah NDF, zatímco typ hybridu průkazně neovlivňoval žádný z parametrů. Širší zobecnění výsledků není možné s ohledem na jejich jednoletý charakter i menší rozsah souboru. (cs)
  • Maize is an important energetic forage fodder, which is involved in feed ration of ruminants, mainly cattle, and form the basis of a year-round mixed ration. Experiment with silage maize was based in the spring 2013. Altogether 14 hybrids categorized according to FAO figures earliness (early, medium early and medium late), use (silage, grain, combined), type of grain (flint, dent and intermediate type), and the type of hybrid (stay green, continuously maturing and fast maturing) were sown. According to the results, FAO number significantly influenced the proportion of ears, fibre content and digestibility of NDF. Type of grains influenced the proportion of ears, digestibility of NDF and starch content. Used method influenced all evaluated parameters except the NDF content, while type of hybrid significantly did not affect any of the parameters. Broad generalization of the results is not possible due to their one-year period and relatively small size of experiment. (en)
Title
  • Faktory ovlivňující kvalitu píce kukuřice
  • Faktory ovlivňující kvalitu píce kukuřice (cs)
  • Influence of selected factors to quality of silage maize (en)
skos:prefLabel
  • Faktory ovlivňující kvalitu píce kukuřice
  • Faktory ovlivňující kvalitu píce kukuřice (cs)
  • Influence of selected factors to quality of silage maize (en)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/14:#0002095!RIV15-MZE-00027014
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI91A240), P(QJ1210128)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 16417
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/14:#0002095
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • forage quality, NDF, fibre, starch, digestibility (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [A63DC6DA0C9D]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Aktuální témata v pícninářství a trávníkářství 2014
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Loučka, Radko
  • Hakl, J.
  • Fuksa, P.
  • Jirmanová, J.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Česká zemědělská univerzita v Praze
https://schema.org/isbn
  • 978-80-213-2529-6
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software