About: Kvalita masa přeštických prasat     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • The quality of meat is influenced by many factors ranging from piglet rearing to the final mechanisms of meat processing. External factors determining the quality also include nutrition. The aim of the study was to evaluate the effect of linseed in diet of fattening Přeštice Black-Pied pigs on their carcass value and meat quality. Sixteen Přeštice Black-Pied pigs were divided into two groups and fed control diet (group C) and diet with 7 % of linseed addition (group L). The experiment started three months before slaughter. The intake of feed mixture and water was ad libitum. The carcass value and growth parameters were not affected by linseed addition into feed mixture (P> 0.05). Intramuscular fat content was decreased in linseed fed pigs (1.94 ± 0.37 %) compared to control group (2.32 ± 0.71 %). On the contrary, the lean meat content in carcasses was enhanced in L group. There were not statistically significant differences (P> 0.05) in drip loss parameter between groups, colour parameters and cholesterol content (en)
  • Kvalita masa je ovlivněna mnoha faktory během odchovu a výkrmu prasat až do jejich porážky a procesu zpracování masa. Jed­ním z těchto faktorů je i výživa. Cílem studie bylo zjistit vliv lněného šrotu v krmné dávce prasat na kvalitu masa. Šestnáct prasat plemene přeštické černostrakaté bylo rozděleno do dvou skupin a tři měsíce před porážkou krmeno buď kontrolní krmnou směsí (skupina C) nebo krmnou směsí obsahující 7 % lněného šrotu (skupina L). Příjem krmiva i vody během experimentu byl zajištěn ad libitní. Ukazatele jatečně hodnoty nebyly dietou ovlivněny. Rovněž výše průměrného denního přírůstku prasat ne­byla signifikantně ovlivněna zařazením lněného šrotu do krmné dávky vykrmovaných prasat. Podíl intramuskulárního tuku byl zjištěn nižší u skupiny L (1,94 ± 0,37 %) v porovnání se skupinou C (2,32 ± 0,71 %). Naopak podíl svaloviny byl zjištěn u skupiny L vyšší. Rovněž ukazatele kvality masa a obsah celkového cholesterolu v mase nebyl dietou signifikantně ovlivněn (P >0,05).
  • Kvalita masa je ovlivněna mnoha faktory během odchovu a výkrmu prasat až do jejich porážky a procesu zpracování masa. Jed­ním z těchto faktorů je i výživa. Cílem studie bylo zjistit vliv lněného šrotu v krmné dávce prasat na kvalitu masa. Šestnáct prasat plemene přeštické černostrakaté bylo rozděleno do dvou skupin a tři měsíce před porážkou krmeno buď kontrolní krmnou směsí (skupina C) nebo krmnou směsí obsahující 7 % lněného šrotu (skupina L). Příjem krmiva i vody během experimentu byl zajištěn ad libitní. Ukazatele jatečně hodnoty nebyly dietou ovlivněny. Rovněž výše průměrného denního přírůstku prasat ne­byla signifikantně ovlivněna zařazením lněného šrotu do krmné dávky vykrmovaných prasat. Podíl intramuskulárního tuku byl zjištěn nižší u skupiny L (1,94 ± 0,37 %) v porovnání se skupinou C (2,32 ± 0,71 %). Naopak podíl svaloviny byl zjištěn u skupiny L vyšší. Rovněž ukazatele kvality masa a obsah celkového cholesterolu v mase nebyl dietou signifikantně ovlivněn (P >0,05). (cs)
Title
  • Kvalita masa přeštických prasat
  • Kvalita masa přeštických prasat (cs)
  • The quality of meat Přeštice Black Pied pigs (en)
skos:prefLabel
  • Kvalita masa přeštických prasat
  • Kvalita masa přeštických prasat (cs)
  • The quality of meat Přeštice Black Pied pigs (en)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/14:#0002080!RIV15-MZE-00027014
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QJ1210253)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 25360
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/14:#0002080
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Přeštice Black Pied pig, linseed, meat quality (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [F29643694DCA]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Václavková, Eva
  • Bělková, Jaroslava
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 35 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software