About: The organoleptic properties of beef at a different time of meat ageing     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • The objective of present study was to compare the sensory characteristics of beef from three slaughter categories of Czech Fleckvieh cattle aged for three different times. Whereas the sensory descriptors of the meat aged for three days did not differ between categories, the samples aged for longer times (14 and 28 days) were scored better for most sensory attributes in young bulls and heifers than in cows. The meat with longer ageing times had better textural characteristics and overall acceptance scores but no such tendency was observed for odour intensity and odour pleasantness. (en)
  • Práce se zabývá vyhodnocením vlivu kategorie jatečného skotu a délky zrání na senzorické charakteristiky hovězího masa čes­kého strakatého skotu. Výsledky ukazují, že pokud bylo hodnoceno maso s nedostatečnou délkou zrání (tři dny), nebyly rozdíly mezi jednotlivými kategoriemi příliš patrné. S prodloužením doby zrání na 14 a 28 dnů bylo lépe posuzováno maso mladých býků a jalovic než krav. Při analýze vlivu doby zrání bylo hodnoceno nejpříznivěji maso s nejdelším zráním (28 dnů) zejména u texturních charakteristik a celkové přijatelnosti, naopak u vnímání intenzity a příjemnosti vůně jednoznačná tendence zjiště­na nebyla.
  • Práce se zabývá vyhodnocením vlivu kategorie jatečného skotu a délky zrání na senzorické charakteristiky hovězího masa čes­kého strakatého skotu. Výsledky ukazují, že pokud bylo hodnoceno maso s nedostatečnou délkou zrání (tři dny), nebyly rozdíly mezi jednotlivými kategoriemi příliš patrné. S prodloužením doby zrání na 14 a 28 dnů bylo lépe posuzováno maso mladých býků a jalovic než krav. Při analýze vlivu doby zrání bylo hodnoceno nejpříznivěji maso s nejdelším zráním (28 dnů) zejména u texturních charakteristik a celkové přijatelnosti, naopak u vnímání intenzity a příjemnosti vůně jednoznačná tendence zjiště­na nebyla. (cs)
Title
  • The organoleptic properties of beef at a different time of meat ageing (en)
  • Organoleptické vlastnosti hovězího masa při odlišné době zrání
  • Organoleptické vlastnosti hovězího masa při odlišné době zrání (cs)
skos:prefLabel
  • The organoleptic properties of beef at a different time of meat ageing (en)
  • Organoleptické vlastnosti hovězího masa při odlišné době zrání
  • Organoleptické vlastnosti hovězího masa při odlišné době zrání (cs)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/14:#0002079!RIV15-MZE-00027014
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 10
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 35143
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/14:#0002079
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • beef, sensory characteristics, young bulls, heifers, cows, ageing time (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [16B9FE44B5BF]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Náš chov
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 74
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bartoň, Luděk
  • Bureš, Daniel
issn
  • 0027-8068
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software