About: Less known protein sources in pig nutrition     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Ve výživě prasat jsou hledány alternativní zdroje bílkovin za účelem snížení nákladů na krmiva bez negativního ovlivnění užitkovosti. Jedním z méně známých alternativních bílkovinných krmiv je extrahovaný šrot z pupalky dvouleté (Oenothera biennis), který vzniká jako odpad při výrobě oleje používaného v kosmetice a farmakologii. Přídavek 3% tohoto šrotu v pokusu neovlivnil parametry výkrmu a je tedy možné ho využít jako alternativní zdroj bílkovin ve výkrmu prasat. Okara je dalším krmivem vhodným k náhradě běžných bílkovinných komponent v dietách prasat. Jedná se o nerozpustné části sóji, které zůstávají po filtraci rozdrcených bobů při výrobě sójového mléka a tofu. Okara obsahuje relativně vysokou hladinu dusíkatých látek i energie a je tedy možné ji doporučit jako kvalitní proteinové krmivo pro prasata.
  • Ve výživě prasat jsou hledány alternativní zdroje bílkovin za účelem snížení nákladů na krmiva bez negativního ovlivnění užitkovosti. Jedním z méně známých alternativních bílkovinných krmiv je extrahovaný šrot z pupalky dvouleté (Oenothera biennis), který vzniká jako odpad při výrobě oleje používaného v kosmetice a farmakologii. Přídavek 3% tohoto šrotu v pokusu neovlivnil parametry výkrmu a je tedy možné ho využít jako alternativní zdroj bílkovin ve výkrmu prasat. Okara je dalším krmivem vhodným k náhradě běžných bílkovinných komponent v dietách prasat. Jedná se o nerozpustné části sóji, které zůstávají po filtraci rozdrcených bobů při výrobě sójového mléka a tofu. Okara obsahuje relativně vysokou hladinu dusíkatých látek i energie a je tedy možné ji doporučit jako kvalitní proteinové krmivo pro prasata. (cs)
  • Alternative protein sources in pig nutrition are searched to reduce feed cost without affecting animal performance. Less known alternative protein feed is extracted shredded meal of Oenothera Biennis, a waste from the production of the physiologic effective oil for cosmetic or pharmaceutical industry. The addition of 3% of the meal did not influence parameters of fattening in our experiment, therefore it is possible to use it as an alternative protein source for finishing pigs. Okara is another feed suitable for replacement of current protein components in pig diets. It is a pulp consisting of insoluble parts of the soybean which remains after soybeans are filtered in the production of soy milk and tofu. Okara contains relatively high level of crude protein and energy and therefore it is possible to recommend it as the quality protein feed for pigs (en)
Title
  • Less known protein sources in pig nutrition (en)
  • Méně známé proteinové zdroje ve výživě prasat
  • Méně známé proteinové zdroje ve výživě prasat (cs)
skos:prefLabel
  • Less known protein sources in pig nutrition (en)
  • Méně známé proteinové zdroje ve výživě prasat
  • Méně známé proteinové zdroje ve výživě prasat (cs)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/14:#0002053!RIV15-MZE-00027014
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI111A166)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 28297
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/14:#0002053
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • alternative protein sources, pig diet, Oenothera biennis, okara (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [1BF573074A60]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bělková, Jaroslava
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software