About: Aplikovaný výzkum a výsledky ŽV v Bavorsku     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Příspěvek se zabývá srovnáním některých ukazatelů chovu hospodářských zvířat v Bavorsku a v ČR a prezentací některých úkolů a výsledků aplikovaného agrárního výzkumu v Bavorsku. Bavorsko je z hlediska zemědělské výroby nejvýznamnější spolkovou zemí. Na výměře zemědělské půdy 3477 tis. hektarů vykazuje zřetelně vyšší a dlouhodobě stabilnější rostlinnou i živočišnou produkci než ČR. Nižší početní stavy spolu s nižšími farmářskými cenami mléka a jatečného skotu jsou příčinou nižší živočišné (i rostlinné) produkce v ČR. Hlavním odvětvím živočišné výroby je v Bavorsku chov skotu, kde průměrná užitkovost v roce 2012 dosáhla 7349 kg mléka. Druhým hlavním odvětvím je chov prasat, kde se v 6077 podnicích chovalo 3,41 mil. prasat. Aplikovaný zemědělský výzkum, oddělený od výzkumu základního, zajišťuje Bavorský zemský ústav pro zemědělství (LfL). Jeho činnost se odvozuje od pětiletých rámcových plánů, které obsahují základní směry výzkumu a pokrývají celou hlavní problematiku agrárního sektoru.
  • Příspěvek se zabývá srovnáním některých ukazatelů chovu hospodářských zvířat v Bavorsku a v ČR a prezentací některých úkolů a výsledků aplikovaného agrárního výzkumu v Bavorsku. Bavorsko je z hlediska zemědělské výroby nejvýznamnější spolkovou zemí. Na výměře zemědělské půdy 3477 tis. hektarů vykazuje zřetelně vyšší a dlouhodobě stabilnější rostlinnou i živočišnou produkci než ČR. Nižší početní stavy spolu s nižšími farmářskými cenami mléka a jatečného skotu jsou příčinou nižší živočišné (i rostlinné) produkce v ČR. Hlavním odvětvím živočišné výroby je v Bavorsku chov skotu, kde průměrná užitkovost v roce 2012 dosáhla 7349 kg mléka. Druhým hlavním odvětvím je chov prasat, kde se v 6077 podnicích chovalo 3,41 mil. prasat. Aplikovaný zemědělský výzkum, oddělený od výzkumu základního, zajišťuje Bavorský zemský ústav pro zemědělství (LfL). Jeho činnost se odvozuje od pětiletých rámcových plánů, které obsahují základní směry výzkumu a pokrývají celou hlavní problematiku agrárního sektoru. (cs)
  • This paper deals with a comparison of some indicators of livestock farming in Bavaria and in the Czech Republic and presentation some tasks and results of applied agricultural research in Bavaria. Bavaria is the most important in agricultural production from federal countries. The area of agricultural land 3477 thousand ha shows clearly higher and more stable crops and livestock than the Czech Republic. Lower numbers together with lower milk prices and slaughter cattle are the cause of lower animal (and plant) production in the Czech Republic. The main sector in Bavaria is cattle breeding, where the average yield in 2012 reached 7349 kg of milk. The second sector is breeding pigs, where in 6077 companies breed 3.41 million pigs. Applied agricultural research, separate from basic research, ensures the Bavarian State Institute for Agriculture (LFL). His work is derived from the five-year master plans that include basic research directions and cover all the main issues of the agrarian sector. (en)
Title
  • Aplikovaný výzkum a výsledky ŽV v Bavorsku
  • Aplikovaný výzkum a výsledky ŽV v Bavorsku (cs)
  • Applied research and the results of animal production in Bavaria (en)
skos:prefLabel
  • Aplikovaný výzkum a výsledky ŽV v Bavorsku
  • Aplikovaný výzkum a výsledky ŽV v Bavorsku (cs)
  • Applied research and the results of animal production in Bavaria (en)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/13:#0001935!RIV14-MZE-00027014
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZE0002701404)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 61642
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/13:#0001935
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • agricultural research, cattle breeding, pigs, poultry, production (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [388076B7E00D]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kvapilík, Jindřich
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 47 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software