About: Podmínkou úspěchu je zvládnutá výživa     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Not only the well set-up feed ration, but also the quality of the silage is often a crucial factor in achieving the desired performance of dairy cows with the high genetic potential for milk yield. The nutrient intake in sufficient quantity (supplemented by other substances necessary for life and production) in a balanced ratio, stable in a long-term, in the required high quality and appropriate to the needs of dairy cows for the given performance and state of reproduction, are the fundamental and the decisive preconditions for good health and welfare of animals. Together with an appropriate feeding regime and a suitable environment for breeding, fulfillment of these preconditions must cause a positive impact in the use of animal genetic potential for milk production. The presented contribution should provide a guidance on how to increase the production efficiency of silage. The key to success is the knowledge of the fermentation process and of the management of how to ensure the quality fermentation process. (en)
  • Nejen dobře sestavená krmná dávka, ale hlavně kvalita konzervované píce je často rozhodujícím faktorem pro dosažení požadované užitkovosti dojnic s vysokým genetickým potenciálem pro dojivost. Příjem živin v dostatečném množství (doplněný o další látky nezbytné k životu a produkci), ve vyváženém poměru, dlouhodobě stabilní, v požadované výborné kvalitě a odpovídající potřebám dojnic pro danou užitkovost i stav reprodukce, jsou základními a rozhodujícími předpoklady dobrého zdraví a pohody zvířat. Spolu s vhodným krmným režimem a vhodným prostředím pro chov se musí splnění těchto předpokladů příznivě projevit ve využití genetického potenciálu zvířat pro produkci mléka. Prezentovaný příspěvek by měl dát návod, jak zvýšit produkční účinnost silážovaných krmiv. Klíčem k úspěchu je znalost fermentačního procesu a managementu toho, jak kvalitní fermentační proces zajistit.
  • Nejen dobře sestavená krmná dávka, ale hlavně kvalita konzervované píce je často rozhodujícím faktorem pro dosažení požadované užitkovosti dojnic s vysokým genetickým potenciálem pro dojivost. Příjem živin v dostatečném množství (doplněný o další látky nezbytné k životu a produkci), ve vyváženém poměru, dlouhodobě stabilní, v požadované výborné kvalitě a odpovídající potřebám dojnic pro danou užitkovost i stav reprodukce, jsou základními a rozhodujícími předpoklady dobrého zdraví a pohody zvířat. Spolu s vhodným krmným režimem a vhodným prostředím pro chov se musí splnění těchto předpokladů příznivě projevit ve využití genetického potenciálu zvířat pro produkci mléka. Prezentovaný příspěvek by měl dát návod, jak zvýšit produkční účinnost silážovaných krmiv. Klíčem k úspěchu je znalost fermentačního procesu a managementu toho, jak kvalitní fermentační proces zajistit. (cs)
Title
  • Podmínkou úspěchu je zvládnutá výživa
  • Podmínkou úspěchu je zvládnutá výživa (cs)
  • The precondition for success is mastered nutrition (en)
skos:prefLabel
  • Podmínkou úspěchu je zvládnutá výživa
  • Podmínkou úspěchu je zvládnutá výživa (cs)
  • The precondition for success is mastered nutrition (en)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/13:#0001921!RIV14-MZE-00027014
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI91A240)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 96641
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/13:#0001921
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Dairy cows, milk yield, nutrition, silage quality, fermentation, management (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [439EBB96BF8A]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Loučka, Radko
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software