About: Ovlivňuje postavení struků mikrobiální kvalitu ovčího mléka?     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • The aim of this study was to find out the effect of teat position on the microbial quality of sheep's milk. A herd of sheep (n = 218 sheep), consisting of Lacaune breed, Sumavska sheep and their crossbreds, were divided into three groups. First group had 12 ewes with teats positioned vertically (from 20° to 35o). Thirty ewes second group had teats at an angle of 40o to 50o. The third group of 20 ewes had horizontal position of the teats (from 55o to 65o). Individual milk samples were collected twice during the lactation period (82-112 days and 138-168 days after lambing). Total bacterial count, coliform bacteria count and somatic cell count in milk were determined in an accredited laboratory according to the Czech national standards. The values were statistically evaluated by using analysis of Kruskal-Wallis ANOVA in the program Statistica. We proved statistically significant differences in the coliform bacteria count between ewes with different position of teats. (en)
  • Cílem práce bylo zjistit vliv postavení struků na mikrobiální kvalitu ovčího mléka. Stádo ovcí (n=218 ovcí), tvořené plemenem lacaune (LA), šumavská ovce (S) a jejich kříženkami, bylo rozděleno do tří skupin. První skupina 12 bahnic měla vertikální postavení struků (od 20o do 35o). Bahnice druhé skupiny měly struky pod úhlem 40o až 50o. Třetí skupina bahnic měla horizontální postavení struků (od 55o do 65o). Individuální vzorky mléka byly odebírány dvakrát v průběhu laktace (82-112 dní a 138-168 dní po obahnění). Celkový počet mikroorganismů, počet koliformních bakterií a počet somatických buněk v mléce byl stanoven v akreditované laboratoři dle českých státních norem. Hodnoty byly statisticky vyhodnoceny neparametrickým testem (Kruskal-Wallisova ANOVA) v programu Statistica. Na základě vyhodnocení mikrobiologického vyšetření mléka lze konstatovat, že byly prokázány statisticky významné rozdíly v počtu koliformních bakterií mezi bahnicemi s různým postavením struků.
  • Cílem práce bylo zjistit vliv postavení struků na mikrobiální kvalitu ovčího mléka. Stádo ovcí (n=218 ovcí), tvořené plemenem lacaune (LA), šumavská ovce (S) a jejich kříženkami, bylo rozděleno do tří skupin. První skupina 12 bahnic měla vertikální postavení struků (od 20o do 35o). Bahnice druhé skupiny měly struky pod úhlem 40o až 50o. Třetí skupina bahnic měla horizontální postavení struků (od 55o do 65o). Individuální vzorky mléka byly odebírány dvakrát v průběhu laktace (82-112 dní a 138-168 dní po obahnění). Celkový počet mikroorganismů, počet koliformních bakterií a počet somatických buněk v mléce byl stanoven v akreditované laboratoři dle českých státních norem. Hodnoty byly statisticky vyhodnoceny neparametrickým testem (Kruskal-Wallisova ANOVA) v programu Statistica. Na základě vyhodnocení mikrobiologického vyšetření mléka lze konstatovat, že byly prokázány statisticky významné rozdíly v počtu koliformních bakterií mezi bahnicemi s různým postavením struků. (cs)
Title
  • Ovlivňuje postavení struků mikrobiální kvalitu ovčího mléka?
  • Ovlivňuje postavení struků mikrobiální kvalitu ovčího mléka? (cs)
  • Do teat position influence on microbiological quality of sheep milk? (en)
skos:prefLabel
  • Ovlivňuje postavení struků mikrobiální kvalitu ovčího mléka?
  • Ovlivňuje postavení struků mikrobiální kvalitu ovčího mléka? (cs)
  • Do teat position influence on microbiological quality of sheep milk? (en)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/13:#0001876!RIV14-MZE-00027014
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZE0002701404)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 95063
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/13:#0001876
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • sheep, teat position, milk quality, total bacterial count, coliform bacteria count, somatic cells count (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [88AA299F05D0]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Malá, Gabriela
  • Knížek, Josef
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 118 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software