Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - This paper summarizes the effects of two different management and feeding strategies during dry-off period on dry matter intake and milk production of high-yielding dairy cows. Shortening the dry period to 33 days and feeding a late-lactation diet continuously until calving increased dry matter intake about 4.11 kg per day while cows yielded in the average 15.84 kg of milk per day prepartum. After calving however, average dry matter intake was about 0.71 kg per cow/day greater for the control group assigned to traditional dry period 57 days (21.48 kg/cow/day) compared with cows assigned shortened dry period (20.77 kg/cow/day). The strategy of shortened dry period decreased milk yield about 3.34 kg/cow/day trough first 100 days of lactation. (en)
- V článku jsou shrnuty vlivy dvou strategií období stání na sucho a typu krmné dávky na příjem sušiny a mléčnou užitkovost v chovu vysokoužitkových dojnic. Při zkrácení doby stání na sucho na 33 dní a krmení stejné diety jako v závěrečné fázi laktace až do otelení byl příjem sušiny před otelením přibližně o 4,11 kg na den vyšší, přičemž dojnice v prodloužené laktaci dojily průměrně 15,84 kg mléka denně. Příjem sušiny po otelení byl však o 0,71 kg/ks/den vyšší u kontrolních dojnic s tradiční dobou stání na sucho 57 dnů (21,48 kg/ks/den) v porovnání s dojnicemi se zkrácenou dobou stání na sucho (20,77 kg/ks/den). Strategie zkrácení doby stání na sucho snížila nádoj přibližně o 3,34 kg/ks/den v průběhu prvních 100 dnů laktace.
- V článku jsou shrnuty vlivy dvou strategií období stání na sucho a typu krmné dávky na příjem sušiny a mléčnou užitkovost v chovu vysokoužitkových dojnic. Při zkrácení doby stání na sucho na 33 dní a krmení stejné diety jako v závěrečné fázi laktace až do otelení byl příjem sušiny před otelením přibližně o 4,11 kg na den vyšší, přičemž dojnice v prodloužené laktaci dojily průměrně 15,84 kg mléka denně. Příjem sušiny po otelení byl však o 0,71 kg/ks/den vyšší u kontrolních dojnic s tradiční dobou stání na sucho 57 dnů (21,48 kg/ks/den) v porovnání s dojnicemi se zkrácenou dobou stání na sucho (20,77 kg/ks/den). Strategie zkrácení doby stání na sucho snížila nádoj přibližně o 3,34 kg/ks/den v průběhu prvních 100 dnů laktace. (cs)
|
Title
| - The effects of a shortened dry-off period and a type of diet on milk performance of dairy cows (en)
- Vliv zkrácené doby stání na sucho a krmné dávky na mléčnou užitkovost dojnic
- Vliv zkrácené doby stání na sucho a krmné dávky na mléčnou užitkovost dojnic (cs)
|
skos:prefLabel
| - The effects of a shortened dry-off period and a type of diet on milk performance of dairy cows (en)
- Vliv zkrácené doby stání na sucho a krmné dávky na mléčnou užitkovost dojnic
- Vliv zkrácené doby stání na sucho a krmné dávky na mléčnou užitkovost dojnic (cs)
|
skos:notation
| - RIV/00027014:_____/13:#0001840!RIV14-MZE-00027014
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027014:_____/13:#0001840
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - dairy cows, dry-off period, diet on milk performance (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Blažková, Kateřina
- Kudrna, Václav
- Čermáková, Jana
|
issn
| |
number of pages
| |