About: Vliv kvantitativní restrikce krmiva na charakteristiky svalových vláken, texturu masa a jejich vzájemný vztah u brojlerových králíků     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Cílem této práce bylo zjistit, zda má kvantitativní restrikce krmiva a její intenzita vliv na charakteristiky kvality masa a zda existují korelace mezi texturou a ostatními parametry kvality masa. Z výsledků je zřejmé, že restrikce krmiva aplikovaná týden po odstavu měla průkazný vliv pouze na počet svalových vláken αR, cirkularitu βR vláken a podíl αR a αW vláken svalu longissimus dorsi. Nebyly zaznamenány korelace mezi texturou masa a charakteristikami jednotlivých typů svalových vláken.
  • Cílem této práce bylo zjistit, zda má kvantitativní restrikce krmiva a její intenzita vliv na charakteristiky kvality masa a zda existují korelace mezi texturou a ostatními parametry kvality masa. Z výsledků je zřejmé, že restrikce krmiva aplikovaná týden po odstavu měla průkazný vliv pouze na počet svalových vláken αR, cirkularitu βR vláken a podíl αR a αW vláken svalu longissimus dorsi. Nebyly zaznamenány korelace mezi texturou masa a charakteristikami jednotlivých typů svalových vláken. (cs)
  • The effect of a one week quantitative feed restriction on the muscle fibre development, tenderness and meat cooking loss of the growing rabbit was studied. Rabbits were divided into 3 groups. Group ADL was fed ad libitum, group R50 was restricted on 50 g per rabbit per day between 42nd and 49th days of age and group R65 was restricted at the same time on 65 g per rabbit per day. Before and following restriction, rabbits were fed ad libitum. Samples of biceps femoris and musculus longissimus dorsi were taken at 70 days of age from slaughtered rabbit for histochemical muscle fibre parameters determination by method of Brooke and Kaiser (1970) and musculus longissimus dorsi for determining Warner-Bratzler tenderness and meat cooking loss. Rabbits with the most intensive feed restriction had the significantly (P<0.003) lowest number of aR muscle fibres. This group also had the significantly (P<0.05) lowest circularity PR fibres, the lowest proportion aR fibres and the highest proportion aW fibres in comparison with less intensive restricted group and ad libitum group. There were no significant differences in muscle fibre characteristics in biceps femoris. Also tenderness and cooking loss were not affected by feeding technique. Only correlation between tenderness and meat cooking loss (rg = 0.496) were observed. (en)
Title
  • Vliv kvantitativní restrikce krmiva na charakteristiky svalových vláken, texturu masa a jejich vzájemný vztah u brojlerových králíků
  • Vliv kvantitativní restrikce krmiva na charakteristiky svalových vláken, texturu masa a jejich vzájemný vztah u brojlerových králíků (cs)
  • Effect of quantitative feed restriction on muscle fibre characteristics, tenderness and their relationship in broiler rabbits (en)
skos:prefLabel
  • Vliv kvantitativní restrikce krmiva na charakteristiky svalových vláken, texturu masa a jejich vzájemný vztah u brojlerových králíků
  • Vliv kvantitativní restrikce krmiva na charakteristiky svalových vláken, texturu masa a jejich vzájemný vztah u brojlerových králíků (cs)
  • Effect of quantitative feed restriction on muscle fibre characteristics, tenderness and their relationship in broiler rabbits (en)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/13:#0001831!RIV14-MZE-00027014
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZE0002701404)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 114490
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/13:#0001831
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • restriction, broiler rabbit, muscle fibre, tenderness, correlation (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [F29C3B542864]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Chodová, Darina
  • Tůmová, Eva
  • Volek, Zdeněk
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software