About: Effect of additives on the changes of fractions of crude protein of alfalfa silage     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • The aim of study was to compare the effect of additives on changes in fractions (A, B and C in The Cornell Net Carbohydrate and Protein System CNCPS) during the fermentation of alfalfa silage. Alfalfa from the 1st growth cut was ensiled (under anaerobic conditions in plastic mini-silos) without additive, or treated with chemical additive (formic acid, 85 %), or with a bacterial inoculant (Lactobacillus plantarum, Pediococcus pentosaceus, Pediococcus acidilactici, lxlO11 CFU/g) at 1 g/t fresh weight. Silages were analysed after 2, 14 and 60 days of fermentation (6 replications from each treatment). During fermentation the proportion of non-protein fraction A increased, whereas the proportion of soluble protein fraction B decreased. After 60 days of fermentation the proportion of fraction A of silage treated with formic acid was numerically 5.0 % lower compared to silage treated with the inoculant, and 5.5 % lower than the untreated control. (en)
  • Cílem studie bylo porovnat vliv silážních aditiv na změny frakcí (A, B a C The Cornell Net Carbohydrate and Protein System CNCPS) během fermentace siláže vojtěšky. Řezanka vojtěšky z 1. seče byla silážována (za anaerobních podmínek v plastových mini-silech) bez aditiva, ošetřená chemickým konzervantem (85% kyselinou mravenčí v dávce 3 litry na t čerstvé píce), a bakteriálním inokulantem (Lactobacillus plantarum, Pediococcus pentosaceus, Pediococcus acidilactici, lx1011 CFU/g v dávce 1 g/t čerstvépíce). Siláže byly analyzovány po 2, 14 a 60 dnech kvašení (6 opakování z každého ošetření). V průběhu fermentace se podíl non-proteinové frakce zvyšoval, zatímco podíl rozpustné B proteinové frakce se snížil. Po 60 dnech kvašení byl podíl frakce A u siláže ošetřené s kyselinou mravenčí nižší o 5,0 % v porovnání se siláží ošetřené inokulem a o 5,5 % nižší než u neošetřené kontroly.
  • Cílem studie bylo porovnat vliv silážních aditiv na změny frakcí (A, B a C The Cornell Net Carbohydrate and Protein System CNCPS) během fermentace siláže vojtěšky. Řezanka vojtěšky z 1. seče byla silážována (za anaerobních podmínek v plastových mini-silech) bez aditiva, ošetřená chemickým konzervantem (85% kyselinou mravenčí v dávce 3 litry na t čerstvé píce), a bakteriálním inokulantem (Lactobacillus plantarum, Pediococcus pentosaceus, Pediococcus acidilactici, lx1011 CFU/g v dávce 1 g/t čerstvépíce). Siláže byly analyzovány po 2, 14 a 60 dnech kvašení (6 opakování z každého ošetření). V průběhu fermentace se podíl non-proteinové frakce zvyšoval, zatímco podíl rozpustné B proteinové frakce se snížil. Po 60 dnech kvašení byl podíl frakce A u siláže ošetřené s kyselinou mravenčí nižší o 5,0 % v porovnání se siláží ošetřené inokulem a o 5,5 % nižší než u neošetřené kontroly. (cs)
Title
  • Effect of additives on the changes of fractions of crude protein of alfalfa silage (en)
  • Vliv aditiva na změny frakcí dusíkatých látek siláže vojtěšky
  • Vliv aditiva na změny frakcí dusíkatých látek siláže vojtěšky (cs)
skos:prefLabel
  • Effect of additives on the changes of fractions of crude protein of alfalfa silage (en)
  • Vliv aditiva na změny frakcí dusíkatých látek siláže vojtěšky
  • Vliv aditiva na změny frakcí dusíkatých látek siláže vojtěšky (cs)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/13:#0001822!RIV14-MZE-00027014
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZE0002701404)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 114349
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/13:#0001822
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • silage, alfalfa, additives, crude protein, fractions (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [E110110E5491]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Loučka, Radko
  • Tyrolová, Yvona
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software