About: Methodology of management in rearing and reproduction of Holstein heifers in terms of overall profitability of dairy herd     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Based on the relationship between body weight and age at first calving of heifers and subsequent performance and longevity in the production period is possible to define an appropriate system of rearing heifers and their economic breeding maturity. The average age at first calving of Holstein heifers stands at almost 26 months in the Czech Republic and its variability is significantly greater than in the breeding developed countries. Economic benefits of the methodology lies in cost savings in reducing inefficiently long breeding heifers and increase income from milk production and sale of breeding heifers. (en)
  • Na základě souvislostí mezi hmotností a věkem jalovic při prvním otelení a následnou výkonností a dlouhověkostí v produkčním období definovat vhodný systém odchovu jalovic a jejich ekonomicky zdůvodněnou chovatelskou dospělost. V České republice se ale průměrný věk při otelení holštýnských jalovic pohybuje na úrovni téměř 26 měsíců a jeho variabilita je podstatně větší než v chovatelsky vyspělých zemích. Ekonomický přínos uplatnění metodiky spočívá v úspoře nákladů při zkrácení neefektivně dlouhého odchovu jalovic a zvýšení příjmů z produkce mléka a prodeje chovných jalovic.
  • Na základě souvislostí mezi hmotností a věkem jalovic při prvním otelení a následnou výkonností a dlouhověkostí v produkčním období definovat vhodný systém odchovu jalovic a jejich ekonomicky zdůvodněnou chovatelskou dospělost. V České republice se ale průměrný věk při otelení holštýnských jalovic pohybuje na úrovni téměř 26 měsíců a jeho variabilita je podstatně větší než v chovatelsky vyspělých zemích. Ekonomický přínos uplatnění metodiky spočívá v úspoře nákladů při zkrácení neefektivně dlouhého odchovu jalovic a zvýšení příjmů z produkce mléka a prodeje chovných jalovic. (cs)
Title
  • Methodology of management in rearing and reproduction of Holstein heifers in terms of overall profitability of dairy herd (en)
  • Metodika řízení odchovu a reprodukce jalovic holštýnského plemene z hlediska celkové rentability chovu dojnic
  • Metodika řízení odchovu a reprodukce jalovic holštýnského plemene z hlediska celkové rentability chovu dojnic (cs)
skos:prefLabel
  • Methodology of management in rearing and reproduction of Holstein heifers in terms of overall profitability of dairy herd (en)
  • Metodika řízení odchovu a reprodukce jalovic holštýnského plemene z hlediska celkové rentability chovu dojnic
  • Metodika řízení odchovu a reprodukce jalovic holštýnského plemene z hlediska celkové rentability chovu dojnic (cs)
skos:notation
  • 17210/2013-1
  • RIV/00027014:_____/13:#0001802!RIV14-MZE-00027014
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI91A238)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • Ministerstvo zemědělství ČR
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Ekonomický přínos uplatnění metodiky spočívá v úspoře nákladů při zkrácení neefektivně dlouhého odchovu jalovic a zvýšení příjmů z produkce mléka a prodeje chovných jalovic. Náklady na krmný den přímo ovlivňují ztrátu z prodloužení odchovu nad optimální délku,resp. ekonomický přínos zkrácení odchovu. Podle Kvapilíka (2010) ekonomická ztráta z prodloužení odchovu jalovic nad optimální věk pro první otelení (obvykle 23 až 26 měsíců) o jeden měsíc je nejčastěji uváděna ve výši 700 až 1800 Kč na jalovici.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 87862
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/13:#0001802
http://linked.open...terniIdentifikace
  • 978-80-7403-107-6
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • heifers, reproduction, body condition score, milk yield, average daily weight gain (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [10AB9620F026]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Předložená metodika navazuje a inovuje dřívější metodiku Hodnocení růstu, tělesného vývinu a zevnějšku holštýnských jalovic, vydanou ÚZPI v Praze v roce 1999 (Vacek a kol.,1999). Metodika vede chovatele k efektivnějšímu odchovu jalovic dojného užitkového typu. Při tom se předpokládá, že kvalitním a efektivním odchovem zdravých jalovic schopných následné vysoké a dlouhé produkce je možné výrazné snížení nákladů na odchov a vyšší celkovou rentabilitu chovu. Uvedené metodické postupy lze uplatnit ve všech chovech především holštýnského skotu bez ohledu na jejich velikost a zaměření. Metodika je určena nejen chovatelům dojených stád skotu, ale i pracovníkům služeb, studentům a učitelům zemědělských škol i ostatním zájemcům. Kontaktní osoba: Ing. Lenka Krpálková, VÚŽV, v.v.i., Přátelství 815, 104 00 Praha – Uhříněves, tel.: +420 267 009 529, email:krpalkova.lenka@vuzv.cz.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Vacek, Mojmír
  • Zink, Vojtěch
  • Krpálková, Lenka
  • Janecká, Marie
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software