About: The stability of vitamin C and other selected vitamins in the diets for poultry     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • The aim of the method is recommend a stable source of vitamin C for feed mixture to farmers. Simultaneously, inform about the influence of the pelleting of mixed feed on the stability of selected vitamins. Ascorbyl-2-monophosphate (Lutavit® C Monophosphate 35), tested in Institute of Animal Science in Prague, showed a high stability in mash and pelleted mixed feed during a guaranteed period of 12 weeks. Crystalline ascorbic acid is unstable and it is not suitable for incorporation into the complete mixed feed. Vitamin C protected by ethylcellulose (ROVIMIX® C-EC) and recommended to mixed feed showed greater losses than ascorbyl monophosphate. Ascorbyl monophosphate positively influenced the stability of vitamin E and A. Pelleting increased the retention of vitamin E and β-carotene in diets. The opposite was found in vitamins C and A. (en)
  • Cílem metodiky je doporučit chovatelům stabilní zdroj vitaminu C pro krmné směsi. Souběžně s tím informovat o vlivu granulace krmné směsi na stabilitu vybraných vitaminů. Askorbyl-2-monofosfát (Lutavit® C Monophosphate 35), zkoušený ve Výzkumném ústavu živočišné výroby v Praze, prokázal vysokou stabilitu v sypké i granulované krmné směsi po dobu garance 12 týdnů. Krystalická kyselina askorbová je naprosto nestabilní a nevhodná do krmných směsí. Etylcelulózou chráněný vitamin C (ROVIMIX® C-EC), doporučovaný do krmných směsí, vykázal větší ztráty než askorbyl monofosfát. Askorbyl monofosfát kladně ovlivnil stabilitu vitaminů E a A. Granulace zvýšila retenci vitaminu E a β-karotenu v krmných směsích. Opak byl zjištěn u vitaminů C a A.
  • Cílem metodiky je doporučit chovatelům stabilní zdroj vitaminu C pro krmné směsi. Souběžně s tím informovat o vlivu granulace krmné směsi na stabilitu vybraných vitaminů. Askorbyl-2-monofosfát (Lutavit® C Monophosphate 35), zkoušený ve Výzkumném ústavu živočišné výroby v Praze, prokázal vysokou stabilitu v sypké i granulované krmné směsi po dobu garance 12 týdnů. Krystalická kyselina askorbová je naprosto nestabilní a nevhodná do krmných směsí. Etylcelulózou chráněný vitamin C (ROVIMIX® C-EC), doporučovaný do krmných směsí, vykázal větší ztráty než askorbyl monofosfát. Askorbyl monofosfát kladně ovlivnil stabilitu vitaminů E a A. Granulace zvýšila retenci vitaminu E a β-karotenu v krmných směsích. Opak byl zjištěn u vitaminů C a A. (cs)
Title
  • The stability of vitamin C and other selected vitamins in the diets for poultry (en)
  • Stabilita vitaminu C a dalších vybraných vitaminů v krmných směsích pro drůbež
  • Stabilita vitaminu C a dalších vybraných vitaminů v krmných směsích pro drůbež (cs)
skos:prefLabel
  • The stability of vitamin C and other selected vitamins in the diets for poultry (en)
  • Stabilita vitaminu C a dalších vybraných vitaminů v krmných směsích pro drůbež
  • Stabilita vitaminu C a dalších vybraných vitaminů v krmných směsích pro drůbež (cs)
skos:notation
  • 17210/2012-9
  • RIV/00027014:_____/12:#0001708!RIV13-MZE-00027014
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZE0002701404)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • Ministerstvo zemědělství ČR
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Cena askorbyl monofosfátu (AM) je vyšší o 52 % a cena etylcelulózou chráněného vitaminu C (ECH) vyšší o 32 % proti ceně krystalického vitaminu C. Přitom ve 12 týdnech skladování krmných směsí zůstalo v průměru pouze 11 % přidaného krystalického vitaminu C, 43 % vitaminu chráněného etylcelulózou, ale 83 % askorbyl monofosfátu. Cena AM je o 15 % vyšší než cena ECH, ale stabilita AM vyšší o 40 % než stabilita ECH. Použití výsledků vyplývajících z metodiky přinese úsporu nákladů vynaložených na zajištění určité hladiny vitaminu C v krmné směsi. Při výpočtu jsme vycházeli z těchto hodnot: náklady na přídavek 100 mg vitaminu C do kg KS pro krystalický vitamin C (0,31 Kč/kg KS) a pro AM (0,47 Kč/kg KS) a se zůstatkem přidaného vitaminu C: 11 resp. 83 %. Pro udržení koncentrace 100 mg vitaminu v krmivu jsou náklady při použití krystalického vitaminu C 2,82 Kč/kg KS a u chráněného AM je to 0,57 Kč/kg KS. Rozdíl v ceně krmné směsi je 2,25 Kč/kg.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 170803
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/12:#0001708
http://linked.open...terniIdentifikace
  • 978-80-7403-099-4
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • vitamins, stability, mixed feed, pelleting, poultry (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [0FB8B25129F6]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Smlouva byla uzavřena s Českomoravskou drůbežářskou unií, o.s. (IČ: 15888738) dne 25. 9. 2012. Kontaktní osoba je Ing. Dagmar Tůmová; Na Chvalce 2049/11, 193 00, Praha 20 - Horní Počernice; tel. č.: 606 690 621, e-mail: dagmar.tumova@cmdu.cz. 17210/2012-9
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bubancová, Ivana
  • Skřivan, Miloš
  • Vít, Tomáš
  • Englmaierová, Michaela
  • Dlouhá, Gabriela
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software