About: The influence of higher dry matter content on the quality evaluation of maize silage     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • In the first experiment, we analyzed 418 samples of maize silage, half in the range 28 to 34% DM (dry matter), the other half from 34 to 40%. Higher DM (34 - 40%) was significantly (P <0.05) negative influence on the chemical composition and fermentation quality of maize silage. Increasing DM had very little impact on changing the content of NDF (neutral detergent fiber), starch and OM (organic matter). While DM increased, content of NDF, starch and OM were around the same level. In the group of samples with 34 - 40% DM was observed trend of increasing pH. In the second experiment, we analyzed 60 samples of maize silage from 25 to 45% DM. The trend showed that increasing DM has very little effect on the digestibility (in sacco) of OM, but a high effect on the digestibility of fiber, it decreased while DM increased. (en)
  • V prvním experimentu jsme analyzovali 418 vzorků kukuřice na siláž, polovinu v rozmezí 28 – 34 % sušiny, další polovinu 34 – 40 %. Vyšší sušina (34 – 40 %) měla významně (P <0,05) negativní vliv na chemické složení a kvalitu fermentace kukuřičné siláže. Zvyšování sušiny mělo velmi malý vliv na změny obsahu NDF, škrobu a organické hmoty. Zatímco sušina rostla, obsahy NDF, škrobu a organické hmoty byly zhruba na stejné úrovni. Ve skupině vzorků s 34 – 40 % sušiny byl zaznamenán trend zvyšování pH. Ve druhém pokusu jsme analyzovali 60 vzorků silážní kukuřice se sušinou od 25 do 45 %. Trend ukázal, že zvyšování sušiny má velmi malý vliv na stravitelnost (in sacco) organické hmoty, ale vysoký účinek na stravitelnost vlákniny, ta se snižovala, zatímco DM stoupala.
  • V prvním experimentu jsme analyzovali 418 vzorků kukuřice na siláž, polovinu v rozmezí 28 – 34 % sušiny, další polovinu 34 – 40 %. Vyšší sušina (34 – 40 %) měla významně (P <0,05) negativní vliv na chemické složení a kvalitu fermentace kukuřičné siláže. Zvyšování sušiny mělo velmi malý vliv na změny obsahu NDF, škrobu a organické hmoty. Zatímco sušina rostla, obsahy NDF, škrobu a organické hmoty byly zhruba na stejné úrovni. Ve skupině vzorků s 34 – 40 % sušiny byl zaznamenán trend zvyšování pH. Ve druhém pokusu jsme analyzovali 60 vzorků silážní kukuřice se sušinou od 25 do 45 %. Trend ukázal, že zvyšování sušiny má velmi malý vliv na stravitelnost (in sacco) organické hmoty, ale vysoký účinek na stravitelnost vlákniny, ta se snižovala, zatímco DM stoupala. (cs)
Title
  • The influence of higher dry matter content on the quality evaluation of maize silage (en)
  • Vliv obsahu sušiny na kvalitu kukuřičných siláží
  • Vliv obsahu sušiny na kvalitu kukuřičných siláží (cs)
skos:prefLabel
  • The influence of higher dry matter content on the quality evaluation of maize silage (en)
  • Vliv obsahu sušiny na kvalitu kukuřičných siláží
  • Vliv obsahu sušiny na kvalitu kukuřičných siláží (cs)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/12:#0001706!RIV13-MZE-00027014
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI91A240)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 177966
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/12:#0001706
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • maize. dry matter, silage, digestibility (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [0183E0B9B7B3]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Úroda
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 60
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Loučka, Radko
  • Jambor, Václav
issn
  • 0139-6013
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software