Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - In the first experiment, we analyzed 418 samples of maize silage, half in the range 28 to 34% DM (dry matter), the other half from 34 to 40%. Higher DM (34 - 40%) was significantly (P <0.05) negative influence on the chemical composition and fermentation quality of maize silage. Increasing DM had very little impact on changing the content of NDF (neutral detergent fiber), starch and OM (organic matter). While DM increased, content of NDF, starch and OM were around the same level. In the group of samples with 34 - 40% DM was observed trend of increasing pH. In the second experiment, we analyzed 60 samples of maize silage from 25 to 45% DM. The trend showed that increasing DM has very little effect on the digestibility (in sacco) of OM, but a high effect on the digestibility of fiber, it decreased while DM increased. (en)
- V prvním experimentu jsme analyzovali 418 vzorků kukuřice na siláž, polovinu v rozmezí 28 – 34 % sušiny, další polovinu 34 – 40 %. Vyšší sušina (34 – 40 %) měla významně (P <0,05) negativní vliv na chemické složení a kvalitu fermentace kukuřičné siláže. Zvyšování sušiny mělo velmi malý vliv na změny obsahu NDF, škrobu a organické hmoty. Zatímco sušina rostla, obsahy NDF, škrobu a organické hmoty byly zhruba na stejné úrovni. Ve skupině vzorků s 34 – 40 % sušiny byl zaznamenán trend zvyšování pH. Ve druhém pokusu jsme analyzovali 60 vzorků silážní kukuřice se sušinou od 25 do 45 %. Trend ukázal, že zvyšování sušiny má velmi malý vliv na stravitelnost (in sacco) organické hmoty, ale vysoký účinek na stravitelnost vlákniny, ta se snižovala, zatímco DM stoupala.
- V prvním experimentu jsme analyzovali 418 vzorků kukuřice na siláž, polovinu v rozmezí 28 – 34 % sušiny, další polovinu 34 – 40 %. Vyšší sušina (34 – 40 %) měla významně (P <0,05) negativní vliv na chemické složení a kvalitu fermentace kukuřičné siláže. Zvyšování sušiny mělo velmi malý vliv na změny obsahu NDF, škrobu a organické hmoty. Zatímco sušina rostla, obsahy NDF, škrobu a organické hmoty byly zhruba na stejné úrovni. Ve skupině vzorků s 34 – 40 % sušiny byl zaznamenán trend zvyšování pH. Ve druhém pokusu jsme analyzovali 60 vzorků silážní kukuřice se sušinou od 25 do 45 %. Trend ukázal, že zvyšování sušiny má velmi malý vliv na stravitelnost (in sacco) organické hmoty, ale vysoký účinek na stravitelnost vlákniny, ta se snižovala, zatímco DM stoupala. (cs)
|
Title
| - The influence of higher dry matter content on the quality evaluation of maize silage (en)
- Vliv obsahu sušiny na kvalitu kukuřičných siláží
- Vliv obsahu sušiny na kvalitu kukuřičných siláží (cs)
|
skos:prefLabel
| - The influence of higher dry matter content on the quality evaluation of maize silage (en)
- Vliv obsahu sušiny na kvalitu kukuřičných siláží
- Vliv obsahu sušiny na kvalitu kukuřičných siláží (cs)
|
skos:notation
| - RIV/00027014:_____/12:#0001706!RIV13-MZE-00027014
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027014:_____/12:#0001706
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - maize. dry matter, silage, digestibility (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Loučka, Radko
- Jambor, Václav
|
issn
| |
number of pages
| |