About: Breeding of sheep and goats and permanent grassland in the European Union     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • This study deals with development of the numbers of sheep and goats and their share in the use of permanent grassland in EU countries.In 2010, the EU bred nearly 100 million sheep and 12.5 million goats. The biggest breeders are Great Britain, Spain, Greece, Romania, France and Italy. Share of permanent grassland higher than 50% is reported in Ireland, Great Britain, Slovenia, Greece, Austria and Luxembourg. Relatively large differences in the share of permanent grassland to agricultural land exist between old and new EU member states. When load one hectare permanent grassland five small ruminants (sheep and goats) could be in the EU-15 and EU-12 to use around 38% and 21% of the total permanent grassland. The current common agricultural policy as well as its prepared reform supports increasing the acreage of permanent grassland politically and economically. (en)
  • Příspěvek se zabývá vývojem početních stavů ovcí a koz a jejich podílu na využívání TTP ve státech EU. V roce 2010 se ve státech EU chovalo téměř 100 milionů ovcí a 12,5 mil. koz. Největšími chovateli jsou Velká Británie, Španělsko, Řecko, Rumunsko, Francie a Itálie. Podíl TTP vyšší jak 50% je vykazován v Irsku, Velké Británii, Slovinsku, Řecku, Rakousku a Lucembursku. Poměrně velké rozdíly v podílu TTP na zemědělské půdě existují mezi starými a novými státy EU. Při zatížení jednoho hektaru TTP pěti malými přežvýkavci (ovcemi a kozami) by bylo možné v EU-15 a v EU-12 využít kolem 38% a 21% výměry TTP. Aktuální společná zemědělská politika stejně jako její připravovaná reforma podporuje zvyšování výměry TTP politicky i ekonomicky.
  • Příspěvek se zabývá vývojem početních stavů ovcí a koz a jejich podílu na využívání TTP ve státech EU. V roce 2010 se ve státech EU chovalo téměř 100 milionů ovcí a 12,5 mil. koz. Největšími chovateli jsou Velká Británie, Španělsko, Řecko, Rumunsko, Francie a Itálie. Podíl TTP vyšší jak 50% je vykazován v Irsku, Velké Británii, Slovinsku, Řecku, Rakousku a Lucembursku. Poměrně velké rozdíly v podílu TTP na zemědělské půdě existují mezi starými a novými státy EU. Při zatížení jednoho hektaru TTP pěti malými přežvýkavci (ovcemi a kozami) by bylo možné v EU-15 a v EU-12 využít kolem 38% a 21% výměry TTP. Aktuální společná zemědělská politika stejně jako její připravovaná reforma podporuje zvyšování výměry TTP politicky i ekonomicky. (cs)
Title
  • Breeding of sheep and goats and permanent grassland in the European Union (en)
  • Chov ovcí a koz a trvalé travní porosty v Evropské unii
  • Chov ovcí a koz a trvalé travní porosty v Evropské unii (cs)
skos:prefLabel
  • Breeding of sheep and goats and permanent grassland in the European Union (en)
  • Chov ovcí a koz a trvalé travní porosty v Evropské unii
  • Chov ovcí a koz a trvalé travní porosty v Evropské unii (cs)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/12:#0001705!RIV13-MZE-00027014
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QH81280)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 127075
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/12:#0001705
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • European Union, goat, permanent grassland, sheep (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [85AA983243B6]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kvapilík, Jindřich
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software