About: Suspenze řasy Parachlorella u hospodářských zvířat, zejména drůbeže     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • The aim of the study was to evaluate the effect of using the suspension of Parachlorella nurekis 1904 KIEG in poultry on performance and quality of eggs and meat. In the first experiment, 120 hens were divided into two treatments. Experimental group received suspension of Parachlorella (30 ml/hen). In experiment with 300 cockerels Ross 308, control group, treatment with Parachlorella in mixed feed (60 g/kg) and group where chickens had Parachlorella in drinking basin (amount according to age, from 3 to 21 ml/chicken/day) were used. The suspension of Parachlorella significantly (P<0.001) increased egg production by 5% and egg weight by 4 g and decreased cholesterol content in egg yolks. In contrast to considerable effect of Parachlorella in hens, no significant changes were found out in chickens. The suspension in diet significantly (P<0.001) increased only body weight in 14th day of age by 27% contrary to control, but there was not determined differences in body weight in 35th day of age. (en)
  • Cílem studie bylo zhodnotit vliv podávání suspenze Parachlorella nurekis 1904 KIEG u drůbeže na užitkovost a kvalitu vajec a masa. V prvním pokusu bylo 120 slepic rozděleno do 2 skupin. Pokusná skupina dostávala suspenzi Parachlorella (30 ml/slepice). V pokusu s 300 kohoutky Ross 308 byla použita kontrolní skupina, skupina se suspenzí v krmné směsi (60 g/kg) a skupina, kde kuřata měla suspenzi v napáječkách (množství dle věku, od 3 do 21 ml/kuře/den). Suspenze Parachlorella průkazně (P<0,001) zvýšila snášku o 5 % a hmotnost vajec o 4 g a snížila obsah cholesterolu ve žloutcích. U kuřat byly zjištěny neprůkazné změny na rozdíl od značného účinku suspenze u slepic. Suspenze v dietě průkazně (P<0,001) zvýšila pouze živou hmotnost ve 14. dni věku o 27 % oproti kontrole, ale nebyly zjištěny rozdíly v živé hmotnosti v 35. dni věku.
  • Cílem studie bylo zhodnotit vliv podávání suspenze Parachlorella nurekis 1904 KIEG u drůbeže na užitkovost a kvalitu vajec a masa. V prvním pokusu bylo 120 slepic rozděleno do 2 skupin. Pokusná skupina dostávala suspenzi Parachlorella (30 ml/slepice). V pokusu s 300 kohoutky Ross 308 byla použita kontrolní skupina, skupina se suspenzí v krmné směsi (60 g/kg) a skupina, kde kuřata měla suspenzi v napáječkách (množství dle věku, od 3 do 21 ml/kuře/den). Suspenze Parachlorella průkazně (P<0,001) zvýšila snášku o 5 % a hmotnost vajec o 4 g a snížila obsah cholesterolu ve žloutcích. U kuřat byly zjištěny neprůkazné změny na rozdíl od značného účinku suspenze u slepic. Suspenze v dietě průkazně (P<0,001) zvýšila pouze živou hmotnost ve 14. dni věku o 27 % oproti kontrole, ale nebyly zjištěny rozdíly v živé hmotnosti v 35. dni věku. (cs)
Title
  • Suspenze řasy Parachlorella u hospodářských zvířat, zejména drůbeže
  • Suspenze řasy Parachlorella u hospodářských zvířat, zejména drůbeže (cs)
  • The Suspension of Alga Parachlorella in Livestock, especielly in Poultry (en)
skos:prefLabel
  • Suspenze řasy Parachlorella u hospodářských zvířat, zejména drůbeže
  • Suspenze řasy Parachlorella u hospodářských zvířat, zejména drůbeže (cs)
  • The Suspension of Alga Parachlorella in Livestock, especielly in Poultry (en)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/12:#0001640!RIV13-MZE-00027014
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZE0002701404)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 172631
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/12:#0001640
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Parachlorella suspension, performance, quality of animal products, poultry (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [70D979B74EFC]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bubancová, Ivana
  • Skřivan, Miloš
  • Englmaierová, Michaela
  • Dlouhá, Gabriela
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software