About: Porovnání jednotlivých systémů ustájení slepic z hlediska welfare, užitkovosti a kvality vajec     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Vhodnou náhradou konvenčních klecí po roce 2011 se zdají být klece obohacené a z alternativních systémů by to měla být voliéra. Tyto systémy ustájení poskytují nosnicím větší prostor pro pohyb a přirozené intuitivní chování oproti konvenčním klecím. Navíc z hlediska ekonomiky zde slepice také dosahují vysokou intenzitu snášky a lepší konverzi krmiva na produkci vajec. Mimoto vejce pocházející z těchto systémů ustájení vykazují vyšší hmotnost ale i vyšší úroveň kvality vaječného obsahu a skořápky. Jejich další předností je nižší mikrobiální znečištění skořápky a nižší pravděpodobnost následné kontaminace obsahu vajec. Kutikula, skořápka a podskořápečné blány sice určitou dobu tvoří bariéru chránící tak vejce před průnikem mikroorganismů, ale s přibývajícím časem se toto riziko průniku zvyšuje. Mělo by se tudíž zabránit slepicím, aby snesená vejce znečistila zejména svými exkrementy, což je v podstatě vyřešeno u nosnic chovaných v klecích.
  • Vhodnou náhradou konvenčních klecí po roce 2011 se zdají být klece obohacené a z alternativních systémů by to měla být voliéra. Tyto systémy ustájení poskytují nosnicím větší prostor pro pohyb a přirozené intuitivní chování oproti konvenčním klecím. Navíc z hlediska ekonomiky zde slepice také dosahují vysokou intenzitu snášky a lepší konverzi krmiva na produkci vajec. Mimoto vejce pocházející z těchto systémů ustájení vykazují vyšší hmotnost ale i vyšší úroveň kvality vaječného obsahu a skořápky. Jejich další předností je nižší mikrobiální znečištění skořápky a nižší pravděpodobnost následné kontaminace obsahu vajec. Kutikula, skořápka a podskořápečné blány sice určitou dobu tvoří bariéru chránící tak vejce před průnikem mikroorganismů, ale s přibývajícím časem se toto riziko průniku zvyšuje. Mělo by se tudíž zabránit slepicím, aby snesená vejce znečistila zejména svými exkrementy, což je v podstatě vyřešeno u nosnic chovaných v klecích. (cs)
  • Enriched cages seem to be a suitable substitute for conventional cages from 2011 and from alternative systems, it would be an aviary. These housing systems provide more space to move for hens and the natural intuitive behaviour compared to conventional cages. Moreover, in terms of the economy, hens achieve higher egg production and better feed conversion here. In addition, eggs from these housing systems have higher weight but also a higher level of quality of egg content and eggshell. Lower microbial contamination of eggshell and lower probability of subsequent contamination of egg content is their other advantage. Cuticle, shell and shell membranes form a barrier which protects the eggs against penetration of microorganisms, but the risk of penetration increases with time. Therefore, it should prevent the hens from contamination of eggs with their faeces. This is basically solved in hens kept in cages. (en)
Title
  • Porovnání jednotlivých systémů ustájení slepic z hlediska welfare, užitkovosti a kvality vajec
  • Porovnání jednotlivých systémů ustájení slepic z hlediska welfare, užitkovosti a kvality vajec (cs)
  • The comparison of different housing systems of hens in terms of welfare, performance and egg quality (en)
skos:prefLabel
  • Porovnání jednotlivých systémů ustájení slepic z hlediska welfare, užitkovosti a kvality vajec
  • Porovnání jednotlivých systémů ustájení slepic z hlediska welfare, užitkovosti a kvality vajec (cs)
  • The comparison of different housing systems of hens in terms of welfare, performance and egg quality (en)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/12:#0001625!RIV13-MZE-00027014
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZE0002701404)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 159746
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/12:#0001625
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • housing system, hen, egg, performance, physical characteristics of egg quality, microbial contamination (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [AFAC8CB94EAD]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Englmaierová, Michaela
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software