Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - Cílem práce bylo vyhodnotit rozdíly v chemickém složení a senzorických charakteristikách masa býků plemen aberdeen angus, gasconne, holštýnské a české strakaté vykrmovaných ve shodných podmínkách ustájení a výživy. Zvířata byla poražena v průměrné hmotnosti 657 ± 32,7 kg při dosažení věku 17 měsíců. U masa býků aberdeen angus byl zjištěn nejvyšší obsah intramuskulárního tuku a naopak nejnižší hodnoty instrumentálně měřené síly střihu Warner Bratzler u grilovaných vzorků roštěnce. S výjimkou intenzity vůně bylo u tohoto plemene zaznamenáno rovněž nejpříznivější hodnocení u všech zbývajících senzorických charakteristik. Jako druhé v pořadí bylo posouzeno v křehkosti, žvýkatelnosti a celkové přijatelnosti maso býků gasconne.
- Cílem práce bylo vyhodnotit rozdíly v chemickém složení a senzorických charakteristikách masa býků plemen aberdeen angus, gasconne, holštýnské a české strakaté vykrmovaných ve shodných podmínkách ustájení a výživy. Zvířata byla poražena v průměrné hmotnosti 657 ± 32,7 kg při dosažení věku 17 měsíců. U masa býků aberdeen angus byl zjištěn nejvyšší obsah intramuskulárního tuku a naopak nejnižší hodnoty instrumentálně měřené síly střihu Warner Bratzler u grilovaných vzorků roštěnce. S výjimkou intenzity vůně bylo u tohoto plemene zaznamenáno rovněž nejpříznivější hodnocení u všech zbývajících senzorických charakteristik. Jako druhé v pořadí bylo posouzeno v křehkosti, žvýkatelnosti a celkové přijatelnosti maso býků gasconne. (cs)
- The aim of the present study was to compare the differences in chemical and sensory characteristics of m. longissimus lumborum from bulls of Aberdeen Angus, Gascon, Holstein and Czech Fleckvieh breeds slaughtered at the average weight of 657 kg and the average age of 17 months. The highest dry matter and intramuscular fat contents were observed in Aberdeen Angus bulls while the lowest amount was found in the meat from Gascon and Czech Fleckvieh bulls. The highest scores of sensory characteristics except for odour intensity received Aberdeen Angus bulls. The meat from Gasconne animals was scored as second best especially for tenderness, chewingness and overall acceptance. (en)
|
Title
| - Chemical composition and sensory characteristics of meat from Aberdeen Angus, Gascon, Holstein and Czech Fleckvieh bulls (en)
- Vliv plemenné příslušnosti býků na chemické složení a senzorické charakteristiky masa
- Vliv plemenné příslušnosti býků na chemické složení a senzorické charakteristiky masa (cs)
|
skos:prefLabel
| - Chemical composition and sensory characteristics of meat from Aberdeen Angus, Gascon, Holstein and Czech Fleckvieh bulls (en)
- Vliv plemenné příslušnosti býků na chemické složení a senzorické charakteristiky masa
- Vliv plemenné příslušnosti býků na chemické složení a senzorické charakteristiky masa (cs)
|
skos:notation
| - RIV/00027014:_____/12:#0001593!RIV13-MZE-00027014
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027014:_____/12:#0001593
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - beef, bulls, breeds, chemical composition, sensory characteristics (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Bartoň, Luděk
- Bureš, Daniel
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |