About: Factors influencing meat quality     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Nutrition of fattening pigs targets the meeds of animals in term of nutrients intake for optimal growth and carcass value traits. The interest in meat quality has increased in recent years. The meat quality is influenced by many factors, e.g. nutrition, genetic factors, age of animal, environmental factors, transport to slaughter, conditions before slaughter and processing after slaughter. Some treatments affecting nutrient composition in meat can reduce negative effect of genetic predisposition or handling before slaughter. (en)
  • Krmná dávka pro vykrmovaná prasata má především uspokojit potřeby zvířat z hlediska příjmu živin a zároveň zajistit optimální růst a parametry jatečné hodnoty. V současné době se však rovněž zvyšuje zájem o zlepšování kvality masa prostřednictvím výživy. Zejména se jedná o ukazatele jako barva masa, vaznost vody a samozřejmě chuť masa.Kvalitu masa ovlivňuje řada faktorů mezi které lze zahrnout genetické vlivy (např. plemenná příslušnost), věk zvířete, výživa zvířat, podmínky prostředí a ustájení, podmínky během transportu zvířat na jatka, podmínky při porážce a poporážkové zpracování. Některé zásahy ovlivňující obsah živin v mase mohou vyrovnat negativní vliv genetických predispozic nebo vliv manipulace se zvířaty před porážkou.
  • Krmná dávka pro vykrmovaná prasata má především uspokojit potřeby zvířat z hlediska příjmu živin a zároveň zajistit optimální růst a parametry jatečné hodnoty. V současné době se však rovněž zvyšuje zájem o zlepšování kvality masa prostřednictvím výživy. Zejména se jedná o ukazatele jako barva masa, vaznost vody a samozřejmě chuť masa.Kvalitu masa ovlivňuje řada faktorů mezi které lze zahrnout genetické vlivy (např. plemenná příslušnost), věk zvířete, výživa zvířat, podmínky prostředí a ustájení, podmínky během transportu zvířat na jatka, podmínky při porážce a poporážkové zpracování. Některé zásahy ovlivňující obsah živin v mase mohou vyrovnat negativní vliv genetických predispozic nebo vliv manipulace se zvířaty před porážkou. (cs)
Title
  • Factors influencing meat quality (en)
  • Faktory ovlivňující kvalitu masa
  • Faktory ovlivňující kvalitu masa (cs)
skos:prefLabel
  • Factors influencing meat quality (en)
  • Faktory ovlivňující kvalitu masa
  • Faktory ovlivňující kvalitu masa (cs)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/12:#0001571!RIV13-MZE-00027014
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZE0002701404)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 136102
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/12:#0001571
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • meat quality, pig, nutrition (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [A246D8000367]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Lustyková, Alena
  • Václavková, Eva
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software