About: The effect of dietary vitamin C and selenium supplementation on quality of chicken meat     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • The effects of vitamin C (0, 280 and 560 mg/kg of diet) and selenium (without, sodium selenite or selenised yeast; Se) at 0.3 mg/kg on the composition and lipid stability of thigh meat were evaluated in broilers. Significant interaction of vitamin C and Se was ascertained in crude protein (P = 0.013), fat (P = 0.006) and selenium content (P < 0.001). The supplementation increased the protein concentration in meat at the expense of fat. Selenised yeast was more effective in the enrichment of meat with Se than selenite was. Vitamin C supplementation decreased (P = 0.002) the vitamin A concentration in the meat of broilers fed diets with sodium selenite or without a Se supplement. Supplementation of the diets with vitamin C in combination with Se significantly (P = 0.018) decreased the lipid oxidation in meat that was stored for 5 days. (en)
  • Byly hodnoceny vlivy vitaminu C (0, 280 a 560 mg/kg krmné směsi) a selenu (bez selenu, seleničitan sodný nebo selenizované kvasnice; Se) o obsahu 0,3 mg/kg na složení a stabilitu stehenního svalstva brojlerů. Průkazná interakce vitaminu C a Se byla zjištěna u obsahu dusíkatých látek (P = 0,013), tuku (P = 0,006) a selenu (P < 0,001). Suplementace diety vitaminem C nebo Se zvýšilo obsah bílkovin v mase na úkor tuku. Selenizované kvasnice byly účinnější v obohacení masa selenem než seleničitan. Přídavek vitaminu C snížil (P = 0,002) koncentraci vitaminu A v mase brojlerů krmených dietou se seleničitanem sodným nebo bez přídavku Se. Obohacení diet vitaminem C v kombinaci se Se průkazně (P = 0,018) snížilo oxidaci lipidů v mase, které bylo skladováno 5 dní.
  • Byly hodnoceny vlivy vitaminu C (0, 280 a 560 mg/kg krmné směsi) a selenu (bez selenu, seleničitan sodný nebo selenizované kvasnice; Se) o obsahu 0,3 mg/kg na složení a stabilitu stehenního svalstva brojlerů. Průkazná interakce vitaminu C a Se byla zjištěna u obsahu dusíkatých látek (P = 0,013), tuku (P = 0,006) a selenu (P < 0,001). Suplementace diety vitaminem C nebo Se zvýšilo obsah bílkovin v mase na úkor tuku. Selenizované kvasnice byly účinnější v obohacení masa selenem než seleničitan. Přídavek vitaminu C snížil (P = 0,002) koncentraci vitaminu A v mase brojlerů krmených dietou se seleničitanem sodným nebo bez přídavku Se. Obohacení diet vitaminem C v kombinaci se Se průkazně (P = 0,018) snížilo oxidaci lipidů v mase, které bylo skladováno 5 dní. (cs)
Title
  • The effect of dietary vitamin C and selenium supplementation on quality of chicken meat (en)
  • Vliv přídavku vitaminu C a selenu na kvalitu kuřecího masa
  • Vliv přídavku vitaminu C a selenu na kvalitu kuřecího masa (cs)
skos:prefLabel
  • The effect of dietary vitamin C and selenium supplementation on quality of chicken meat (en)
  • Vliv přídavku vitaminu C a selenu na kvalitu kuřecího masa
  • Vliv přídavku vitaminu C a selenu na kvalitu kuřecího masa (cs)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/11:#0001542!RIV12-MZE-00027014
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZE0002701404)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 239077
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/11:#0001542
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • The effect of dietary vitamin C and selenium supplementation on quality of chicken meat (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [7B3A27D33AFF]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bubancová, Ivana
  • Skřivan, Miloš
  • Englmaierová, Michaela
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software