About: The effect of lycopene and vitamin E on growth performance, quality and oxidative stability of leg meat in broiler     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Byl proveden 2x3 faktoriální pokus na zhodnocení vlivu lykopenu (L, 0 a 75 mg/kg) a α-tokoferol acetátau (E, 0, 50 a 100 mg/kg) v krmné směsi pro kuřata na růst, oxidační stabilitu a chemické složení stehenního svalstva a obsah vitaminů v mase a játrech. Průkazné interakce mezi L a E byly zjištěny u tělesné hmotnosti 21. den věku, obsahu malondialdehydu v čerstvém a 3 dny skladovaném stehenním svalstvu při teplotě 2,5 až 4 °C, obsah cholesterolu ve stehenním svalstvu a obsah L v játrech. Kuřata s nejvyšší tělesnou hmotností byla krmena přidavkem 75 mg/kg L s 50 mg/kg E. Doplněk α-tokoferol acetátu zvýšil oxidační stabilitu čerstvého a skladovaného masa. Nejnižší hodnota obsahu cholesterolu v mase byla zaznamenána u brojlerů krmených 75 mg/kg L oproti kontrolní skupině. U diet s přídavkem vitaminu E došlo ke snížení obsahu tuku a zvýšení obsahu popela ve stehenním svalstvu. Nejvyšší koncentrace L v játrech byla stanoven u diety s nejvyšší úrovní E a L, ve srovnání s kontrolní.
  • Byl proveden 2x3 faktoriální pokus na zhodnocení vlivu lykopenu (L, 0 a 75 mg/kg) a α-tokoferol acetátau (E, 0, 50 a 100 mg/kg) v krmné směsi pro kuřata na růst, oxidační stabilitu a chemické složení stehenního svalstva a obsah vitaminů v mase a játrech. Průkazné interakce mezi L a E byly zjištěny u tělesné hmotnosti 21. den věku, obsahu malondialdehydu v čerstvém a 3 dny skladovaném stehenním svalstvu při teplotě 2,5 až 4 °C, obsah cholesterolu ve stehenním svalstvu a obsah L v játrech. Kuřata s nejvyšší tělesnou hmotností byla krmena přidavkem 75 mg/kg L s 50 mg/kg E. Doplněk α-tokoferol acetátu zvýšil oxidační stabilitu čerstvého a skladovaného masa. Nejnižší hodnota obsahu cholesterolu v mase byla zaznamenána u brojlerů krmených 75 mg/kg L oproti kontrolní skupině. U diet s přídavkem vitaminu E došlo ke snížení obsahu tuku a zvýšení obsahu popela ve stehenním svalstvu. Nejvyšší koncentrace L v játrech byla stanoven u diety s nejvyšší úrovní E a L, ve srovnání s kontrolní. (cs)
  • A experiment was conducted to evaluate the effect of lycopene (L) and α-tocopheryl acetate (E) in the diet for chickens on growth traits, oxidative stability and chemical composition of leg meat and vitamins content in meat and liver. Significant interaction of L and E addition was found out in body weight in 21st day of age , malondialdehyde content in raw and 3 days stored leg meat at temperature from 2.5 to 4°C, cholesterol content in leg meat and L content in liver. The chickens with the highest body weight came from group fed 75 mg/kg of L with 50 mg/kg of E. The α-tocopheryl acetate supplement increased oxidative stability of raw and stored leg muscle. The lowest value of cholesterol content in meat was recorded in broilers fed 75 mg/kg of L contrary to control treatment. Dietary E reduced fat content and increased ash content in leg meat. The highest concentration of L in liver was determined after supplementation of diet by the highest level of E and L in comparison with control group. (en)
Title
  • The effect of lycopene and vitamin E on growth performance, quality and oxidative stability of leg meat in broiler (en)
  • Vliv lykopenu a vitaminu E na růst, kvalitu a oxidativní stabilitu stehenního svalstva brojlerových kuřat
  • Vliv lykopenu a vitaminu E na růst, kvalitu a oxidativní stabilitu stehenního svalstva brojlerových kuřat (cs)
skos:prefLabel
  • The effect of lycopene and vitamin E on growth performance, quality and oxidative stability of leg meat in broiler (en)
  • Vliv lykopenu a vitaminu E na růst, kvalitu a oxidativní stabilitu stehenního svalstva brojlerových kuřat
  • Vliv lykopenu a vitaminu E na růst, kvalitu a oxidativní stabilitu stehenního svalstva brojlerových kuřat (cs)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/11:#0001485!RIV12-MZE-00027014
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZE0002701404)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 238925
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/11:#0001485
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Lycopene, broiler, leg meat quality (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [2DF54138FE90]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bubancová, Ivana
  • Straková, Eva
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software