Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - On the present the sheep is the second most widespread livestock in the world, however only 10 % of them is milked whilst the share of sheep milk on the total worldwide milk production is c. 1.3 %. The colour of sheep milk is white and its taste is slightly sweet. Sheep milk is more nutritious compared to cow or goat milk because is richer in protein, calcium, iron, magnesium, zinc, vitamins, medium chain fatty acids, monounsaturated fatty acids, linolenic acid, and all 10 essential amino acids. The most important health benefits of sheep milk consist in its low content of cholesterol and high contents of vitamins and minerals. According to a lot of studies the sheep milk has also higher content of CLA compared to cow, goat or human milk. (en)
- Ovce jsou v současnosti z celosvětového hlediska druhým nejrozšířenějším druhem hospodářských zvířat, nicméně pouze 10% z jejich stavů je dojeno a mléko ovcí se na celosvětové produkci mléka podílí pouze 1,3%. Barva ovčího mléka je bílá a má lehce nasládlou chuť. Ovčí mléko obsahuje více živin v porovnání s kravským nebo kozím mlékem a je bohatší z hlediska obsahu bílkovin, vápníku, železa, hořčíku, zinku, některých vitamínů, mastných kyselin se středním řetězcem, mononenasycených masných kyselin, kyseliny linoleové a všech 10 esenciálních aminokyselin. Nejvýznamnější benefit ovčího mléka spočívá v nízkém obsahu cholesterolu a vysokém obsahu vitamínů a minerálů. Podle mnoha studií má ovčí rovněž vyšší obsah CLA v porovnání s kravským, kozím nebo lidským mlékem.
- Ovce jsou v současnosti z celosvětového hlediska druhým nejrozšířenějším druhem hospodářských zvířat, nicméně pouze 10% z jejich stavů je dojeno a mléko ovcí se na celosvětové produkci mléka podílí pouze 1,3%. Barva ovčího mléka je bílá a má lehce nasládlou chuť. Ovčí mléko obsahuje více živin v porovnání s kravským nebo kozím mlékem a je bohatší z hlediska obsahu bílkovin, vápníku, železa, hořčíku, zinku, některých vitamínů, mastných kyselin se středním řetězcem, mononenasycených masných kyselin, kyseliny linoleové a všech 10 esenciálních aminokyselin. Nejvýznamnější benefit ovčího mléka spočívá v nízkém obsahu cholesterolu a vysokém obsahu vitamínů a minerálů. Podle mnoha studií má ovčí rovněž vyšší obsah CLA v porovnání s kravským, kozím nebo lidským mlékem. (cs)
|
Title
| - Ovčí mléko - minoritní, ale zajímavý produkt
- Ovčí mléko - minoritní, ale zajímavý produkt (cs)
- Sheep milk - a minor but interesting product (en)
|
skos:prefLabel
| - Ovčí mléko - minoritní, ale zajímavý produkt
- Ovčí mléko - minoritní, ale zajímavý produkt (cs)
- Sheep milk - a minor but interesting product (en)
|
skos:notation
| - RIV/00027014:_____/11:#0001384!RIV12-MZE-00027014
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027014:_____/11:#0001384
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - dairy sheep, milk composition, CLA, fatty acids (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Kuchtík, Jan
- Milerski, Michal
- Šustová, Květoslava
|
issn
| |
number of pages
| |