About: Results and changes in pig and bovine carcass classification in the CR and abroad     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Byly analyzovány výsledky klasifikace JUT prasat a skotu z let 2005 až 2009. V r. 2005 bylo ze všech poražených prasat klasifikováno systémem SEUROP pouze 54 % JUT. Během 5 let se tento podíl zvýšil až na 79 % v r. 2009. Stabilní zůstávají průměrná hmotnost JUT v rozmezí od 87 do 88 kg a podíl svaloviny v rozmezí od 55.6 do 56.4 %. U kategorií jatečného skotu býk a mladý býk byly nejvíce frekventované třídy zmasilosti R a protučnělosti 2, zatímco u krav a jalovic to byly třídy O u zmasilosti a 2 společně s 3 u protučnělosti. Dále byly popsány možnosti využití automatické klasifikace JUT skotu.
  • Byly analyzovány výsledky klasifikace JUT prasat a skotu z let 2005 až 2009. V r. 2005 bylo ze všech poražených prasat klasifikováno systémem SEUROP pouze 54 % JUT. Během 5 let se tento podíl zvýšil až na 79 % v r. 2009. Stabilní zůstávají průměrná hmotnost JUT v rozmezí od 87 do 88 kg a podíl svaloviny v rozmezí od 55.6 do 56.4 %. U kategorií jatečného skotu býk a mladý býk byly nejvíce frekventované třídy zmasilosti R a protučnělosti 2, zatímco u krav a jalovic to byly třídy O u zmasilosti a 2 společně s 3 u protučnělosti. Dále byly popsány možnosti využití automatické klasifikace JUT skotu. (cs)
  • The results of pig carcass classification from 2005 to 2009 (totally 12 million carcasses) were analyzed. In 2005, of all slaughtered pigs, only 54 % carcasses were classified according to the SEUROP system. Over the 5 years period, this proportion increased to 79 % in 2009. The average carcass weight and lean meat content remain stable and range from 87 to 88 kg and from 55.6 to 56.4 %, respectively. The results of adult bovine carcass classification performed from 2005 to 2009 were evaluated. In young bulls and bulls, the most frequently used conformation and fatness classes were R and 2, respectively, while in cows and heifers, these were O and 2 together with 3, respectively. The possibility to apply automatic bovine carcass classification was described. (en)
Title
  • Results and changes in pig and bovine carcass classification in the CR and abroad (en)
  • Výsledky a změny v hodnocení kvality jatečných těl prasat a skotu v ČR a zahraničí
  • Výsledky a změny v hodnocení kvality jatečných těl prasat a skotu v ČR a zahraničí (cs)
skos:prefLabel
  • Results and changes in pig and bovine carcass classification in the CR and abroad (en)
  • Výsledky a změny v hodnocení kvality jatečných těl prasat a skotu v ČR a zahraničí
  • Výsledky a změny v hodnocení kvality jatečných těl prasat a skotu v ČR a zahraničí (cs)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/10:#0001263!RIV11-MZE-00027014
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZE0002701404)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 297334
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/10:#0001263
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Pig, cattle, carcass, classification (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [90FDCD49ED11]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pulkrábek, Jan
  • Bartoň, Luděk
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 35 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software