About: Vliv anorganického a organického zdroje selenu v kombinaci s odstupňovaným přídavkem vitaminu E na obsah selenu, vitamínů E a A a cholesterolu ve vejcích     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The experiment was realized with 330 ISA Brown laying hens divided into 11 treatments with 3 replicates in each treatment. Selenomethionine (SM) or selenite (SS) was used as a dietary supplement of 0.3 mg selenium (Se) in experimental treatments. Vitamin E (E) was added simultaneously in graded amount from 0 to 625 mg/kg. Selenium supplement, especially SM, increased Se concentration in egg yolk and albumen. Linear growth of E in accordance with its dietary content was recorded in eggs. Selenomethionine significantly increased E in yolk. Cholesterol in eggs was reduced at 119 mg of α-tocopherol and SM in diet. The effect of E on decline of TBARS forming was relatively small. (en)
  • Pokus byl realizován se 330 nosnicemi ISA Brown, které byly rozděleny do 11 skupin se 3 opakováními v každě skupině. Do pokusných krmných směsí bylo přidáno 0,3 mg selenu ve formě selenomethioninu (SM) nebo seleničitanu sodného (SS). Současně byl do směsí dodán vytamín E (E) v množství od 0 do 625 mg/kg. Přídavek selenu, především SM, zvýšil koncentraci Se ve žloutku a bílku. Ve vejcích byl zaznamenán lineární růst E podle jeho obsahu v krmných směsích. Selenomethionin průkazně zvýšil E ve žloutku. Obsah cholesterolu byl ve vejcích sníšen u skupiny, která byla krmena směsí obsahující 119 mg α tokoferolu a SM. Vliv E na pokles TBARS byl poměrně nízký.
  • Pokus byl realizován se 330 nosnicemi ISA Brown, které byly rozděleny do 11 skupin se 3 opakováními v každě skupině. Do pokusných krmných směsí bylo přidáno 0,3 mg selenu ve formě selenomethioninu (SM) nebo seleničitanu sodného (SS). Současně byl do směsí dodán vytamín E (E) v množství od 0 do 625 mg/kg. Přídavek selenu, především SM, zvýšil koncentraci Se ve žloutku a bílku. Ve vejcích byl zaznamenán lineární růst E podle jeho obsahu v krmných směsích. Selenomethionin průkazně zvýšil E ve žloutku. Obsah cholesterolu byl ve vejcích sníšen u skupiny, která byla krmena směsí obsahující 119 mg α tokoferolu a SM. Vliv E na pokles TBARS byl poměrně nízký. (cs)
Title
  • Vliv anorganického a organického zdroje selenu v kombinaci s odstupňovaným přídavkem vitaminu E na obsah selenu, vitamínů E a A a cholesterolu ve vejcích
  • Vliv anorganického a organického zdroje selenu v kombinaci s odstupňovaným přídavkem vitaminu E na obsah selenu, vitamínů E a A a cholesterolu ve vejcích (cs)
  • The effect of inorganic and organic selenium sources in combination with graded vitamin E supplement on selenium, vitamins E and A and cholesterol content in eggs (en)
skos:prefLabel
  • Vliv anorganického a organického zdroje selenu v kombinaci s odstupňovaným přídavkem vitaminu E na obsah selenu, vitamínů E a A a cholesterolu ve vejcích
  • Vliv anorganického a organického zdroje selenu v kombinaci s odstupňovaným přídavkem vitaminu E na obsah selenu, vitamínů E a A a cholesterolu ve vejcích (cs)
  • The effect of inorganic and organic selenium sources in combination with graded vitamin E supplement on selenium, vitamins E and A and cholesterol content in eggs (en)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/10:#0001244!RIV11-MZE-00027014
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZE0002701404)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 295946
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/10:#0001244
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • selenium, vitamin E (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [E8DAA1D7EAED]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bubancová, Ivana
  • Skřivan, Miloš
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software